Connect with us

Μαγειρική

Πίτα του βοσκού με κολοκύθα και κιμά     

Published

on

      

 

Υλικά (για 4 άτομα)

750γρ. κιμά μοσχαρίσιο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 πράσο ψιλοκομμένο

1 φλιτζανάκι του καφέ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 μεγάλη τομάτα τριμμένη

1 καρότο, σε κύβους

1 φλιτζάνι αρακά

3 κλαδάκια βασιλικό (τα φυλλαράκια ψιλοκομμένα)

2-3 κλαδάκια δυόσμο (τα φυλλαράκια ψιλοκομμένα)

Για τον πουρέ κολοκύθας

1.200γρ. κολοκύθα σε φέτες, μαζί με τη φλούδα

1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό

1 πατάτα βρασμένη

1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη

2 αβγά

2-3 κλαδάκια δυόσμο (τα φυλλαράκια ψιλοκομμένα)

λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

λίγη κανέλα

αλάτι, πιπέρι

Για την επικάλυψη

3-4 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη ή άλλο πικάντικο τυρί

3 κουτ. σούπας κολοκυθόσπορους

50γρ. βούτυρο

Εκτέλεση:

Αφαιρείτε τους σπόρους από τις φέτες της κολοκύθας και τις απλώνετε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και λίγη κανέλα, ραντίζετε με σταγόνες από ελαιόλαδο και τις ψήνετε στους 180ºC για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν. Στο μεταξύ σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το πράσο. Προσθέτετε τον κιμά και συνεχίζετε να σοτάρετε ανακατεύοντας συχνά να αλλάξει χρώμα. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τα καρότα, την ξυσμένη τομάτα και σιγοβράζετε για ένα μισάωρο προσθέτοντας νερό αν χρειαστεί. Στο τέλος ανακατεύετε μέσα τον αρακά, το βασιλικό και το δυόσμο ψιλοκομμένα κι αφήνετε τον κιμά στην άκρη. Αφαιρείτε από την κολοκύθα τη φλούδα και τη ρίχνετε σε μπολ σε κομμάτια. Προσθέτετε τη βρασμένη πατάτα και πολτοποιείτε το μίγμα. Αφήνετε να κρυώσει λίγο και χτυπάτε τα αβγά με το γιαούρτι. Τα ενσωματώνετε στη γέμιση προσθέτοντας το δυόσμο και το τριμμένο τυρί. Αλατοπιπερώνετε ανάλογα. Αδειάζετε τον κιμά σε πυρίμαχο σκεύος και τον σκεπάζετε με τον πουρέ της κολοκύθας. Πασπαλίζετε από πάνω το τριμμένο τυρί και τους κολοκυθόσπορους. Μοιράζετε το βούτυρο σε κύβους και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά ακόμη μέχρι να κάνει μια ωραία κρούστα το φαγητό.

Ροή ειδήσεων

Advertisement