Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Ώρα για πράξεις, κινδυνεύουμε»-Επιστολή στον υπουργό Υγείας από ασθενείς της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας του ΠΓΝΠ

Published

on

Eπιστολή στον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη έστειλαν οι θαλασσαιμικοί ασθενείς της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας του ΠΓΝΠ για τις ελλείψεις γιατρών, που προκαλούν σημαντικά προβλήματα στην λειτουργία της.

Το θέμα ανάδειξε με εκτεταμένο ρεπορτάζ στο φύλλο του Σαββάτου η «Γ», φιλοξενώντας τις απόψεις των Προέδρων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμικών Ασθενών και του Αχαϊκού Συλλόγου Προστασίας Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία (ΑΣΠΠΑΜΑ), Ανδρέα Λίβανου και Χάρη Πύργα, που παρουσίασαν το μείζον θέμα για το κενό θέσεων γιατρών λόγω συνταξιοδοτήσεων και ως εκ τούτου την δημιουργία ελλείμματος ιατρικής εποπτείας στις διενεργούμενες μεταγγίσεις στην Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας του ΠΓΝΠ αλλά και ιατρικής παρακολούθησης.
Με δήλωση του στη «Γ» ο Διοικητής του ΠΓΝΠ, Δημήτρης Μπάκος είχε τονίσει ότι «μέχρι την αντιμετώπιση του προβλήματος, πρώτη προτεραιότητα είναι η διαχείριση της κατάστασης και έως ότου προκηρυχθούν θέσεις θα κάνει τα πάντα για να μην αισθανθούν οι θαλασσαιμικοί ασθενείς κανένα έλλειμμα.
Επίσης ανέφερε ότι έχει δρομολογηθεί συνάντηση με τους εκπροσώπους των Συλλόγων για να βρεθούν λύσεις.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ
«Δεν αποτελούν σανίδα σωτηρίας οι υποσχέσεις»
Στην επιστολή τους προς τον υπουργό Υγείας, οι ασθενείς αναφέρουν:
«Οι πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία, Δρεπανοκυτταρική νόσο και οι οικογένειές μας ανησυχούμε για την πορεία της υγείας μας, αφού οι 2 οργανικές θέσεις γιατρών αιματολόγων μένουν κενές στη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας του ΠΓΝΠ, παρά και τις προσπάθειες του νέου Διευθυντή της ΜΜΑ , κ. Σπυριδωνίδη. Οι 250 μεταγγιζόμενοι συστηματικά – 2 με 4 φορές κάθε μήνα – χρειαζόμαστε τακτική κι ολοκληρωμένη παρακολούθηση από ειδικευμένους γιατρούς αιματολόγους ή παθολόγους για την εξασφάλιση της κατάλληλης αγωγής και για τη σωστή κι άμεση αντιμετώπιση επιπλοκών που μπορεί να προκύψουν κατά τη θεραπεία της μετάγγισης, καθώς κάποιοι από μας εμφανίζουν καρδιολογικά κι άλλα προβλήματα. Για τους λόγους αυτούς ζητάμε την έκτακτη προκήρυξη 3 θέσεων μόνιμων γιατρών Αιματολόγων, κατά προτεραιότητα , για τη ΜΜΑ του ΠΓΝΠ , όπως ορίζει και το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας.
Είναι η ώρα των πράξεων, τα ευχολόγια κι οι όποιες υποσχέσεις έχουμε ακούσει δεν αποτελούν σανίδα σωτηρίας όσο η ζωή μας βρίσκεται σε κίνδυνο».

Ροή ειδήσεων

Advertisement