Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Το ΠΑΣΟΚ να ξαναβρεί τη χαμένη του ταυτότητα

Published

on

Του Δημήτρη Κόκλα (*)

Μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να είχε βάλει ψηλά τον πήχη στις αυτοδιοικητικές εκλογές και να πέρασε από κάτω, καθώς το αποτέλεσμα ήταν ένα ηχηρό χαστούκι στην παντοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας.

Ωστόσο αυτό, δεν εμποδίζει την Κυβέρνηση, να ασκεί πολιτική για τους λίγους κι όχι για τους πολλούς κι ευάλωτους. Δεν θυμάμαι μετά τη Μεταπολίτευση άλλον πρωθυπουργό με τέτοιο πάθος, να προσπαθεί να επιβάλει στο εκλογικό Σώμα τους «εκλεκτούς» του κόμματός του. Η μόνη ελπίδα είναι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής να σηκώσει κεφάλι, να ξαναβρεί την χαμένη του ταυτότητα και να «ξαναγεννηθεί» από τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά που εμφύσησε ο αείμνηστος ιδρυτής του, Ανδρέας Παπανδρέου. Η ηγεσία τού κόμματος έχει ξεχάσει ότι, καθρέφτης είναι η κοινωνία κι αν δεν την κοιτάξει κατάματα, με σοβαρότητα, όραμα, όνειρα, με πολιτική και κοινωνική δικαιοσύνη, δεν θα μπορέσει να ξαναβρεί τα πολιτικά του πατήματα για να πάρει μπροστά. Με τα όσα συμβαίνουν σήμερα στην Κεντροαριστερά, το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ανοίξει τις πόρτες του, κι δεν το κάνει αυτό επειγόντως πολύ φοβάμαι ότι δεν θα αργήσει η κατρακύλα. Η ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ–Κίνημα Αλλαγής είναι επιβεβλημένη, χωρίς μιζέριες και περιχαρακώματα, αλλά με διορατικότητα και πάντα με αξιακό ιδεολογισμό και πολιτικό πρόσημο που θα απαντά στις ανάγκες της χώρας και των πολιτών. Είναι η ώρα να ηττηθούν η αλαζονεία και ο νεοφιλελευθερισμός. Φυσικά αυτό από μόνο του δεν φτάνει, χρειάζεται ισχυρή παράταξη, προοδευτική, αξιόπιστη δύναμη για να επιστρέψει η αξιοπρέπεια και η κοινωνική δικαιοσύνη. Χωρίς παρωπίδες και βαρίδια που εμποδίζουν την εγκαθίδρυση της παράταξης, η οποία είναι η μόνη που μπορεί να αποτελέσει ανάχωμα και ελπίδα των προοδευτικών και δημοκρατικών πολιτών που θέλουν την ανατροπή, που θέλουν να δουν το παρόν και το μέλλον της χώρας, μελετημένο, σχεδιασμένο σε νέες πολιτικές σελίδες καθαρογραμμένες. Με Δημοκρατία, με ισχυρό σύστημα κοινωνικής προστασίας, πρόγραμμα ανάπτυξης πού θα φέρει καλύτερη οικονομία, νέες θέσεις εργασίας, δίκαιο φορολογικό σύστημα, δικαιοσύνη, εγγυήσεις που θα κρατούν τις νέες και τους νέους στη χώρα μας, και ένα Ισχυρό Εθνικό Σύστημα Υγείας για όλους τους πολίτες χωρίς διακρίσεις. Κοινή ευρωπαϊκή πολιτική άμυνα και ασφάλεια, πού θα κρατά σαφείς και ιδεολογικές αποστάσεις, από κάθε τι συντηρητικό, ξενοφοβικό ρατσιστικό. Μια παράταξη πού δεν θα λαϊκίζει, αλλά με πρόγραμμα και πίστη θα ασχοληθεί με το βάθος και πλάτος της Δημοκρατίας. Μια παράταξη που θα ανήκει στην Προοδευτική και Δημοκρατική κοινωνία και θα έχει ως αυτοτελή σκοπό την οικοδόμηση ενός αξιόπιστου και διαφανούς πολιτικού συστήματος και κράτος δικαίου, απαλλαγμένο από όλα τα βαρίδια και την διαπλοκή. Με την διαύγεια, πού θα εγγυηθεί την δημοκρατική καθαρότητα και ομαλότητα. Με καθαρές κουβέντες, με τόλμη και καθημερινό αγώνα που θα δίνει προοπτική στους νέους.
Ένα μεγάλο ισχυρό Δημοκρατικό και Προοδευτικό ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, πού θα εμπνέεται από τις αρχές του ανθρωπισμού, του διαφωτισμού, από τις ιδέες του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της πολιτικής οικολογίας, τα έργα και τα όνειρα του Ανδρέα Παπανδρέου και την Παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά.
Τώρα είναι η ώρα της δράσης και όχι της σιωπής. Η ισχυρή δύναμη των Προοδευτικών και Δημοκρατικών πολιτών, είναι εδώ για να γράψουν ξανά ιστορία.

(*) Ο Δημήτρης Κόκλας είναι μέλος του Τομέα Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής από το 2019

Ροή ειδήσεων

Advertisement