Connect with us

Τεχνολογία

Πληθαίνουν οι φωνές ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι το απόλυτο Κακό!

Published

on

«Σκέφτεται για εσένα, αποφασίζει για εσένα μιλάει για εσένα, γράφει για εσένα, ενεργεί για εσένα και εν τέλει ζει εκείνη αντί για εσένα!».

Κάπως έτσι, παρακολουθεί με εμφανή «παγωμάρα» η διεθνής κοινότητα το πείραμα της χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης στο πολιτικό σκηνικό της Αργεντινής. Τόσο ο Σέρχιο Μάσσα όσο και ο αντίπαλός του στην διεκδίκηση της προεδρίας Χαβιέρ Μιλέι έχουν κυριολεκτικά αφεθεί στις επιταγές ενός λογισμικού ξεκινώντας μάλιστα από τις… αφίσες! «Αφίσα σοβιετικής πολιτικής προπαγάνδας με εικονογράφηση του Γκούσταβ Κλούτσις όπου εμφανίζεται ένας ηγέτης, ο Μάσα, να στέκεται αγέρωχος» ήταν η οδηγία που έδωσαν οι συνεργάτες του Μάσσα στο πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης που δημιούργησε τις προεκλογικές αφίσες του.

Ο Μάσσα, ντυμένος με κοστούμι και στολισμένος με παράσημα, δείχνει με αυτοπεποίθηση προς τον ουρανό. Γύρω του, εκατοντάδες ηλικιωμένοι, τον κοιτάζουν με ελπίδα. «Σύμβολα ενότητας και δύναμης γεμίζουν το περιβάλλον. Η εικόνα αποπνέει εξουσία και αποφασιστικότητα» έλεγαν οι οδηγίες, σύμφωνα με τους New York Times. Ο Χαβιέρ Μιλέι, έτερος υποψήφιος, απάντησε με εικόνες ΑΙ που εμφανίζουν τον Μάσσα ως… κινέζο κομουνιστή και τον εαυτό του ως χαριτωμένο λιονταράκι καρτούν. Συγκέντρωσαν 30 εκατομμύρια προβολές… Η ΑΙ εμφανίζει τους υποψηφίους να λένε πράγματα που δεν είπαν και να τους προσθέσουν σε διάσημες εικόνες και meme. Δημιουργεί προεκλογικές αφίσες και καλλιεργεί επιφυλάξεις για τη γνησιότητα πραγματικών βίντεο. Το επιτελείο του κεντροαριστερού Μάσσα χρησιμοποίησε το Stable Diffusion, λογισμικό ανοιχτού κώδικα, για να παρουσιάσει τον εαυτό του ως δυνατό, ατρόμητο και χαρισματικό ηγέτη, εμφανίζοντας τον αντίπαλό του, Μιλέι, ως ασταθή. Το παράδειγμα της Αργεντινής δείχνει ότι η τεχνολογία deepfake ήδη θολώνει τα όρια ανάμεσα στην αλήθεια και το ψέμα…

Ροή ειδήσεων

Advertisement