Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πασίγνωστοι οι δύο “μπράβοι” που έκαψαν το βαν του Πατρινού εμπόρου! “Δεν μάσησε” και τώρα… φοβάται νέες απειλές

Published

on

Του Κωνσταντίνου Φλαμη (ΓΝΩΜΗ)

ΠΩΣ Η ΕΛ.ΑΣ. ΕΦΘΑΣΕ ΣΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΡΙΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΜΕΝΟ ΒΑΝΑΚΙ ΓΕΜΑΤΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ

Δύο μπράβοι και ένας «κουμανταδόρος» της λαϊκής στο εδώλιο για εμπρησμό!

Η πρώτη κατάθεση του εμπόρου ρούχων στις λαϊκές αγορές, ότι άνθρωποι της νύχτας και ένας που τον απειλούσε, κρύβονταν πίσω από τον εμπρησμό του γεμάτου εμπορεύματα βαν του τη νύχτα της Δευτέρας, επιβεβαιώθηκε. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τρία άτομα, δύο «μπράβους» της νύχτας και τον ηθικό αυτουργό του εμπρησμού. Όλα έδειχναν από την αρχή πως επρόκειτο για μία «καραμπινάτη» υπόθεση εκβίασης!

 

Ετσι βράδυ της Τρίτης συνελήφθησαν δύο άνδρες, ενώ ένας ακόμη παραδόθηκε στους αστυνομικούς για την ίδια υπόθεση. Αρχικά συνελήφθη ο ηθικός αυτουργός και στη συνέχεια ένας πυγμάχος από την περιοχή των Ζαρουχλεϊκων. Λίγο αργότερα παραδόθηκε στους αστυνομικούς και ένας ακόμη γνωστός μπράβος, ο οποίος είχε απασχολήσει πολλές φορές τις αστυνομικές αρχές στην Πάτρα. Μάλιστα πρόκειται για άνδρα ο οποίος είχε πρωταγωνιστήσει και σε ξυλοδαρμό άλλου μπράβου σε γνωστό καφέ στο κέντρο της πόλης, όταν είχαν «κλείσει τις πόρτες» και τον έβγαλαν έξω… λιπόθυμο!

Όπως απεδείχθη στο  όχημα που ήταν σταθμευμένο στη συμβολή των οδών Καστελλίου και Ακτίου  είχε τοποθετηθεί εμπρηστικός μηχανισμός που πυροδοτήθηκε με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς.

Η φωτιά, εκδηλώθηκε μετά από έκρηξη σε τρία γκαζάκια που τοποθετήθηκαν στους τροχούς του οχήματος! Όπως ο έμπορος ρούχων κατέθεσε στην Ασφάλεια, οι δράστες είχαν τοποθετήσει δυο γκαζάκια μπροστά, ένα πίσω. Η εκτιμώμενη από τον ίδιο ζημιά είναι άνω των 50.000 ευρώ καθώς μέσα στο όχημα άλλα εμπορεύματα κάηκαν και άλλα βράχηκαν από το νερό των πυροσβεστών που επιχειρούσαν την κατάσβεση.

Το θύμα κατάθεσε ακόμη στην Αστυνομία πως ηθικός αυτουργός είναι μικροπωλητής λαϊκών αγορών που «ελέγχει» άδειες και πάγκους και κάνει ακόμη και μεταπωλήσεις αδειών! Ταυτόχρονα «ελέγχει» τα σημεία χωροθέτησης ώστε όσοι τον πληρώνουν να έχουν… καλύτερη θέση!

Οι δυο μπράβοι, κατηγορούνται για το αδίκημα της εκβίασης και μετά την υποβολή μήνυσης από το θύμα οδηγληθηκαν  στον εισαγγελέα.

Ο έμπορος κατέθεσε πως στοχοποιήθηκε μετά από ένα επεισόδιο που συνέβη μεταξύ των φερόμενων δραστών και ενός άνδρα αλβανικής υπηκοότητας, για τις θέσεις πάγκων στο παζάρι στο πλαίσιο των θρησκευτικών εκδηλώσεων εορτασμού του Πολιούχου της Πάτρας, Αγίου Ανδρέου. «Με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν πως εγώ τον έβαλα για να τσακωθούν και για να λήξει το θέμα, θέλουμε 1.000 ευρώ. Σε συνάντηση που είχα μαζί τους για τη διευθέτηση της παρεξήγησης και αφού τους είπα ότι δεν θα τους δώσω χρήματα, δέχθηκα επίθεση με μπουνιά από τον έναν, ο οποίος μου είπε ‘’θέλεις με το καλό, θέλεις με το άσχημο, εγώ τα λεφτά θα τα πάρω’’. Η συνάντηση έγινε την Τετάρτη και ξημερώματα Δευτέρας μου έκαψαν το αυτοκίνητο».

Όπως δήλωσε στην Ασφάλεια, μετά το περιστατικό και ενώ η γειτονιά είχε σηκωθεί στο πόδι, κάποιος είχε ένα μαύρο σκούτερ μάρκας Beverly με επιβαίνοντες να απομακρύνεται από το σημείο. Ετσι οι Αρχές σε συνδυασμό με την κατάθεση του εμπόρου – θύματος, έφθασαν εύκολα στην σύλληψη των δραστών!

Ο άνδρας πλέον εκφράζει φόβους ότι θα δεχθεί και άλλον εκβιασμό σε περίπτωση που δεν αποσύρει τη μήνυση, όμως τονίζει πως έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Αστυνομία και την Δικαιοσύνη και δεν πρόκειται να κάνει πίσω!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ροή ειδήσεων

Advertisement