Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ: Προετοιμαστείτε… για τσουχτερό κρύο! Κάτω απ’ τους 10 θα πέσει ο υδράργυρος!

Published

on

Απότομη  μεταβολή του καιρού αναμένουμε από το Σάββατο στη χώρα μας,  καθώς οι υψηλές— για την εποχή— θερμοκρασίες που αναμένεται να σημειωθούν έως και την Παρασκευή, θα δώσουν τη θέση τους στα χιόνια, και έπειτα ο Ιανουάριος θα μας εγκαταλείψει με Αλκυονίδες.

Είναι χαρακτηριστικό πως στην Πάτρα η θερμοκρασία θα είναι 18-19 βαθμοί το Σάββατο, ενώ την Κυριακή θα πέσει ο υδράργυρος κάτω από τους 8 βαθμούς με ισχυρούς ανέμους , κάνοντας την αίσθηση του κρύου ακόμη πιο έντονη (από -1 έως 3 βαθμούς).

Και σήμερα Πέμπτη, ο υδράργυρος θα φτάσει τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου, με κάποιες τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Ο καιρός σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ξεκινά με βροχοπτώσεις, με το σκηνικό να αλλάζει το μεσημέρι και να βγαίνει ήλιος.

Η Παρασκευή θα είναι μία ζεστή ημέρα, με υψηλές θερμοκρασίες να επικρατούν στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας και το θερμόμετρο να δείχνει έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Μέσα σε ένα 24ωρο η…. άνοιξη γίνεται χειμώνας

Έπειτα, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, το σκηνικό του καιρού αλλάζει απότομα και σε ένα 24ωρο έρχονται χιόνια.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, το Σάββατο προβλέπεται μεταβολή του καιρού, σε όλη τη χώρα με αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία από το απόγευμα στις υπόλοιπες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το απόγευμα στα βόρεια ηπειρωτικά σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα στα κεντρικά και τα βόρεια θα ενταθούν και θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Οι άνεμοι θα φτάσουν έως και 9 μποφόρ στο Αιγαίο ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια.

Ροή ειδήσεων

Advertisement