Connect with us

Παναχαϊκή

Αποθεώθηκαν οι «θρύλοι» της  

Published

on

 

Τιμήθηκαν από την Ερασιτεχνική Παναχαϊκή οι παίκτες που την έβγαλαν στην Ευρώπη

Μπορεί η Παναχαϊκή να αγωνίζεται στην Σούπερ Λίγκα 2, ωστόσο δεν είχε να «ζηλέψει» σήμερα τίποτα από τα μεγάλα κλαμπ, μιας και αυτή συγκαταλέγεται σε αυτά, λόγω της μεγάλης ιστορίας της.

Η Ερασιτεχνική έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της και συνάμα τίμησε τους θρύλους της «χρυσής» εποχής, καθώς συμπληρώθηκαν 50 χρόνια από τότε που η κοκκινόμαυρη ομάδα έγινε η πρώτη επαρχιακή που βγήκε στην Ευρώπη την περίοδο του ΄73-΄74, κάνοντας την Ελλάδα να παραμιλάει για τα επιτεύγματά της.

ΕΓΡΑΨΕ ΙΣΤΟΡΙΑ  

Η Παναχαϊκή την περίοδο εκείνη, εξασφάλισε το εισιτήριο για το κύπελλο UEFA, το σημερινό Europa League. Οπότε και κληρώθηκε να παίξει με την Γκρατς δύο παιχνίδια, νικώντας την μέσα έξω (2-1, 0-1), στη συνέχεια έπεσε επάνω στην Ολλανδική Τβέντε (1-1 το πρώτο παιχνίδι, 7-0 η ρεβάνς) και αποκλείστηκε. Όμως η ιστορία έγραψε, πως Η Παναχαϊκή έπαιξε στην Ευρώπη κι αυτό δεν ξεχνιέται όσα χρόνια κι αν περάσουν.

ΕΝΑΣ ΕΝΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ   

Με σόου λοιπόν που θα… ζήλευαν όλοι, παρουσιάστηκαν στο κλειστό της Αγυιάς οι ποδοσφαιριστές της εποχής εκείνης, καθώς ένας ένας οι παλαίμαχοι έμπαιναν στο γήπεδο, αφού πρώτα ανακοινώνονταν το όνομά τους, δια μικροφώνου, Παρέστησαν οι Βασίλης Στραβοπόδης, Κυριάκος Ανδρούτσος, Σωτήρης Αυγερινόπουλος, Μίμης Σπεντζόπουλος, Ανδρέας Σπυρόπουλος, Αντώνης Τζανετουλάκος, Κώστας Κουμπουρλής. Όμως δεν ξεχάστηκαν από τους παριστάμενους οι αείμνηστοι Ανδρέας Μιχαλόπουλος, Πέτρος Λεβεντάκος, Διονύσης Καπανδρίτης, Γρηγόρης Πλιάτσικας, Θέμης Ρήγας, Γιώργος Ιωακειμίδης, Γιώργος Σίδερης τις οποίες πλακέτες παρέλαβαν συγγενικά τους πρόσωπα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement