Connect with us

Παναχαϊκή

«Δεν αποδέχομαι τον υποβιβασμό»

Published

on

Ο εκ των μετόχων της ΠΑΕ Παναχαϊκή, Αμερικανός Τζάρεντ Βάις, μιλάει αποκλειστικά στη «Γ» για το μέλλον της

Συνέντευξη στον ΤΑΣΟ Α. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ

Μπορεί η Παναχαϊκή να έχασε προχθές από την Ηλιούπολη και να υπήρχε κατήφεια στην ιστορική ΠΑΕ, όμως οι άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στην κοκκινόμαυρη ομάδα έχουν μέσα τους την αισιοδοξία ότι στο τέλος η «Κυρία» της Πελοποννήσου, θα παραμείνει στην Σούπερ Λίγκα 2 και όλα θα… αλλάξουν.

Όμως υπάρχει και η άλλη πτυχή του… νομίσματος, μήπως δεν τα… καταφέρει, αλλά και πάλι αισιοδοξούν, αφού υποστηρίζουν ότι θα παραμείνουν για πολύ μεγάλο διάστημα στην Παναχαϊκή, ακόμη κι αν συμβεί κάτι που δεν το εύχονται.

ΕΖΗΣΕ ΤΟΝ ΠΑΛΜΟ

Ο ένας εκ των μετόχων της ΠΑΕ Παναχαϊκή, Αμερικανός Τζάρεντ Βάις (οι υπόλοιποι είναι οι Άστον και Μπράντον Μπέιλι, Τζόσεφ Κόμπζαν) ήρθε στην αχαϊκή πρωτεύουσα το Σάββατο που μας πέρασε, έζησε από κοντά τον παλμό του αγώνα με την Ηλιούπολη, είχε την αισιοδοξία ότι η κοκκινόμαυρη ομάδα θα κερδίσει την αντίπαλό της, όμως την είδε να ηττάται.

ΑΦΗΝΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ… ΧΑΡΑΜΑΔΑ

Ο Αμερικανός μέτοχος άνοιξε τα χαρτιά του και σε συνέντευξη που έδωσε αποκλειστικά στη «Γ» δεν χάνει το κουράγιο του, πιστεύει ότι στο τέλος η Παναχαϊκή θα δικαιωθεί και θα παραμείνει στην Σούπερ Λίγκα 2, αλλά αφήνει και μια… χαραμάδα σε περίπτωση αποτυχίας, που όμως δεν θέλει να την σκέφτεται καθόλου και αυτό φάνηκε από τα λόγια του, όταν του τέθηκαν όλα τα ερωτήματα, που απασχολούν όλους τους φιλάθλους της κοκκινόμαυρης ομάδας.

-Κύριε Τζάρεντ Βάις, εάν η Παναχαϊκή υποβιβαστεί από την Σούπερ Λίγκα 2 τι προτίθεστε να πράξετε; Κι αν αυτή παραμείνει έχετε σκοπό να την ενισχύσετε προκειμένου να ανέλθει στην μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς απουσιάζει από αυτή είκοσι και πλέον χρόνια;

«Είναι μια σκληρή πραγματικότητα, ένας πιθανός υποβιβασμός στην αμέσως επόμενη κατηγορία, αν αυτό συμβεί. Θα κοιτάξουμε -που δεν το ευχόμαστε- να την υποστηρίξουμε εκ νέου, έτσι ώστε την επόμενη χρονιά να γίνουμε δυνατότεροι για να μπορέσουμε να την επαναφέρουμε σε αυτή που αγωνίζεται τώρα. Όμως επ’ ουδενί δεν επιθυμούμε ως μέτοχοι να συμβεί όλο αυτό και δεν το αποδεχόμαστε. Οι φίλαθλοί μας μάς υποστηρίζουν κι αυτό το έδειξαν και το δείχνουν σε κάθε αγώνα, όπως έγινε στον αγώνα με την Ηλιούπολη. Θα προσπαθήσουμε και είμαι σίγουρος ότι οι παίκτες θα κάνουν τα πάντα στη συνέχεια του πρωταθλήματος για να παραμείνει η ομάδα στην Σούπερ Λίγκα 2. Ας ολοκληρωθεί η χρονιά και θα δημιουργήσουμε ένα σύνολο, που θα μας δώσει το δικαίωμα να κοιτάξουμε το μέλλον της Παναχαϊκής».

-Η ήττα ήρθε όπως ήρθε κόντρα στην Ηλιούπολη. Είδατε και με τα μάτια σας, ότι ο φίλαθλος κόσμος είναι κοντά στην Παναχαϊκή και την υποστηρίζει. Τι θα θέλατε να τους πείτε;

«Αρχικά τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, για την υποστήριξή τους, καθώς όταν το γήπεδο είναι γεμάτο κάνουν τη μεγάλη διαφορά, ωστόσο είμαστε όλοι απογοητευμένοι. Απέναντι στην Ηλιούπολη αξίζαμε την ισοπαλία, είμαστε στο επίπεδο που μπορούσαμε να τα καταφέρουμε. Αλλά αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Θα πρέπει να σταθούν στο πλευρό των παικτών, του προπονητή και να βοηθούν σε κάθε αγώνα, γιατί η παρουσία τους μπορεί να βοηθήσει την ομάδα και στο τέλος μπορούμε να τα καταφέρουμε. Και πάλι τους ευχαριστώ για την υποστήριξη».

-Είδατε από κοντά αγωνιζόμενη την Παναχαϊκή, σας άρεσε;

«Αν και ήμαστε απογοητευμένοι, μπορώ να σου πω πως αξίζαμε τον έναν βαθμό της ισοπαλίας, είμαστε σε ένα καλό αγωνιστικό επίπεδο και μπορούσαμε να έχουμε κερδίσει την αντίπαλό μας Ηλιούπολη. Η ομάδα έδειξε ότι έχει βελτιωθεί, συνεχίζουμε. Υπάρχει τώρα ένας προπονητής (σ.σ. Γιάννης Τάτσης), που έχει πάθος και προετοιμάζει κατάλληλα τους ποδοσφαιριστές, προκειμένου να έρχονται αποτελέσματα».

-Κύριε Τζάρεντ Βάις, μου δώσατε πάσα για να σας θέσω το εξής ερώτημα. Το περασμένο καλοκαίρι, γιατί μπήκατε στην διαδικασία να φέρετε στην Παναχαϊκή έναν τεχνικό (σ.σ. Στέφανο Φραντσιόζα), που δεν ήξερε καθόλου την ελληνική πραγματικότητα και δεν προτιμήσατε αφενός τη λύση Τάτση κι αφετέρου κάποιου άλλου προσώπου στον πάγκο;

«Την συγκεκριμένη στιγμή πιστέψαμε όλοι ότι μπορούσε ο εν λόγω προπονητής να διαχειριστεί την όλη κατάσταση, καθώς ήταν από τις ΗΠΑ και γνωρίζαμε ποιο είναι το βιογραφικό του, παράλληλα ο χρόνος ήταν λίγος, οπότε πήραμε την απόφαση αυτή. Όμως ευτυχώς διαπιστώσαμε ότι δεν μας έκανε και φέραμε τον τωρινό που έχει βελτιώσει αισθητά την Παναχαϊκή».

-Τέλος πέρυσι, γιατί σταματήσατε χρηματικά ποσά με αποτέλεσμα να χαθούν ποδοσφαιριστές που μπορεί να βρίσκονταν τώρα στην Παναχαϊκή και αυτό το πράξατε αργότερα;

«Δεν σταματήσαμε, στέλναμε συνεχώς χρήματα, αλλά δυστυχώς υπήρχε σύγχυση από την  Τράπεζα των ΗΠΑ, αλλά και αυτή της Ελλάδας. Μπορώ να σας πω με βεβαιότητα και τις αντίστοιχες ημερομηνίες, αλλά δεν νομίζω ότι ενδιαφέρουν κάποιον. Είχαμε ενημερώσει παίκτες που θέλαμε να παραμείνουν στην Παναχαϊκή, αλλά δυστυχώς αποχώρησαν. Βέβαια υπήρχε και η αβεβαιότητα από την διοργανώτρια αρχή, που δεν μας ενημέρωνε τι προτίθεται να κάνει, δηλαδή το πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Όλα αυτά και σε συνδυασμό με την αργοπορία των εγγράφων, μας πήγαν πίσω. Τέλος καλό, όλα καλά, πιστεύω ότι από εδώ και πέρα θα πάμε πολύ καλύτερα».

 

 

Ο Τζάρεντ Βάις με φόντο την σκεπαστή με τον συντάκτη τη «Γ» Τάσο Αγγελόπουλο

Ο Τζάρεντ Βάις με φόντο την σκεπαστή στο γήπεδο της Παναχαϊκής

 

 

Ποζάρουν στον φακό της «Γ» οι Τάσος Αγγελόπουλος, Τζάρεντ Βάις, Νέλλη Πεφάνη και Τάσος Παπανδριόπουλος

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement