Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: Πιο θολό το τοπίο μετά το συνέδριο

Published

on

 

 

To συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώθηκε με μία απόφαση που μπορεί να μην βάζει το κόμμα σε τροχιά νέων εσωκομματικών εκλογών και στον άμεσο κίνδυνο μίας νέας «μετωπικής», ωστόσο όχι μόνο δεν έλυσε τα προβλήματα, αλλά απέδειξε πως αυτά είναι υπαρκτά και μεγάλα, δημιουργώντας οποιαδήποτε στιγμή τον κίνδυνο νέων διαλυτικών φαινομένων.

Υπό την έννοια ότι δεν ακολουθήθηκε η προτροπή Τσίπρα για νέες εκλογές από τη βάση, κάποιοι μιλάνε για «ήττα» του πρώην Προέδρου και πρώην Πρωθυπουργού. Κάτι για το οποίο εμείς όμως δεν είμαστε καθόλου βέβαιοι ότι ισχύει.  Αυτό που σήμερα μοιάζει με «ήττα», αύριο μπορεί να μετεξελιχθεί σε «νίκη». Γιατί εάν οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ παραμείνουν αρνητικές, τότε ο Τσίπρας θα μπορεί να υποστηρίξει πως «τα είχα πει». Και για να είμαστε ειλικρινείς, δεν βλέπουμε με ποιόν τρόπο μπορεί οι εξελίξεις στο συγκεκριμένο κόμμα να είναι θετικές. Με τον Κασσελάκη να παραμένει πρόεδρος αλλά να ξέρει και ο ίδιος πως σε κάθε βήμα του θα αντιμετωπίζει ισχυρή εσωκομματική κριτική ή ακόμα και αμφισβήτηση και με ένα στελεχιακό δυναμικό που απέδειξε περίτρανα πως δεν διαθέτει κοινή σκέψη και κοινή στόχευση για το μέλλον του κόμματος, ούτε καν για την ταυτότητά του.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, το να καταγράψει ο ΣΥΡΙΖΑ ένα καλό ποσοστό στις επερχόμενες ευρωεκλογές και να βρει κάποιον χρόνο ηρεμίας, μοιάζει με άθλο. Εξάλλου, κάθε άλλο παρά βέβαιο είναι πως ακόμα και μέσα στο κόμμα επιθυμούν όλοι το καλό αποτέλεσμα.

Εν κατακλείδι, το τοπίο στον ΣΥΡΙΖΑ από χθες είναι ακόμα πιο θολό από όσο ήδη ήταν προτού ξεκινήσει το συνέδριο. Και θα συμφωνήσουμε με το στέλεχος του κόμματος – νομίζουμε πως είναι ο Γιώργος Τσίπρας – ο οποίος χθες είπε ότι το κόμμα βγήκε τραυματισμένο από το συνέδριο.

Ροή ειδήσεων

Advertisement