Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: Και του χρόνου πάλι εδώ, στην Πάτρα!

Published

on

 

 

Σήμερα και αύριο για την Πάτρα, δεν υπάρχει κάτι άλλο από… καρναβάλι. Ευχόμαστε και ελπίζουμε όλα να πάνε καλά, ώστε αυτή η μεγάλη γιορτή να ολοκληρωθεί υπό τις καλύτερες συνθήκες, αφήνοντας πίσω της μόνο όμορφες στιγμές και αναμνήσεις σε όσους τη ζήσουν.

Προφανώς, η Πάτρα δεν είναι μόνο το καρναβάλι. Όμως και καρναβάλι… χωρίς Πάτρα δεν υπάρχει, με το συμπάθειο κιόλας για όλες εκείνες τις περιοχές που διοργανώνουν τα δικά τους καρναβάλια. Καλά κάνουν, αλλά… το πρώτο και το γνήσιο είναι πάντα πρώτο και γνήσιο.

Από εκεί και πέρα, δεν τώρα η ώρα για πολλά – πολλά λόγια, παρά μόνο ίσως για μία μικρή και φιλική σύσταση προς όλους, να είναι προσεκτικοί και να απολαύσουν «υπεύθυνα» το καρναβάλι. Και όταν αύριο το βράδυ θα βλέπουν τις φλόγες να καίνε τον «βασιλιά της διασκέδασης» για να μπούμε «καθαροί» στη Σαρακοστή, θα καταλάβουν ότι το καρναβάλι μεταφέρει πάντοτε το μήνυμα του κύκλου της ίδιας της ζωής: Η ζωή είναι στιγμές. Και αυτές οι στιγμές περνάνε και χάνονται. Γι’ αυτό και πρέπει καθένας να τις ζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτή είναι και η Πάτρα. Μια πόλη που ζει την καθημερινότητα και τα προβλήματά της, αλλά και που κάθε χρόνο παραμερίζει για λίγο τα πάντα, προκειμένου να δώσει τόπο στη χαρά, στο κέφι και… στους νέους! Γιατί εδώ, σε αυτή τη γιορτή, οι νέοι είναι οι πρωταγωνιστές.

Καλό καρναβάλι, λοιπόν. Και καλή Σαρακοστή!

Και του χρόνου πάλι εδώ, στην Πάτρα!

 

 

Υ.Γ. Ένα μικρό ποδοσφαιρκό υστερόγραφο. Ζήσαμε την «Πέμπτη των θαυμάτων» για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δύο ελληνικές ομάδες στα προημιτελικά μίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, είναι κάτι που μοιάζει απίστευτο. Το ελληνικό ποδόσφαιρο αξίζει πολλά περισσότερα από όσα πιστεύουμε. Αρκεί να το αφήσουν να είναι… ποδόσφαιρο και όχι «θηριοτροφείο»!

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement