Connect with us

Μαγειρική

Λιγκουίνι με σολωμό

Published

on

Υλικά (για 4 άτομα)

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 μεσαίο κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

½ φλιτζάνι κρασί λευκό

170ml κρέμα γάλακτος λίγα λιπαρά

ξύσμα από 1 λεμόνι

4-5 λεπτές φέτες τσίλι

1 κουτ. σούπας μείγμα καρυκευμάτων (Αποξηραμένη τομάτα, κρεμμύδι, μπούκοβο, ρίγανη, πάπρικα γλυκιά, αλάτι, πιπέρι)

300γρ. καπνιστό σολομό, σε μικρά κομμάτια

1 πακέτο ζυμαρικά λιγκουίνι ολικής ή κανονικά

Για το γαρνίρισμα

½ ματσάκι άνηθο χωρίς τα κοτσάνια (ψιλοκομμένο)

4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε μια μεγάλη κατσαρόλα ή ένα ευρύχωρο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Ρίχνετε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε για 3 λεπτά. Σβήνετε με το κρασί, αφήνετε το αλκοόλ να εξατμιστεί και το κρασί να μειωθεί στο μισό. Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα, το τσίλι και το μείγμα καρυκευμάτων, χαμηλώνετε την ένταση σε μέτρια και αφήνετε να πάρει μια βράση. Στη συνέχεια, προσθέτετε και τον καπνιστό σολομό. Αλατοπιπερώνετε. Παράλληλα ετοιμάζετε τα ζυμαρικά σας. Τα βράζετε για περίπου 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία. Πολτοποιείτε τον άνηθο και το ελαιόλαδο. Ρίχνετε 3 κουτάλες νερό από τα ζυμαρικά στην σάλτσα με τη κρέμα γάλακτος, στραγγίζετε τα ζυμαρικά και χωρίς να τα πλύνετε τα ρίχνετε και αυτά μέσα στη σάλτσα. Ανακατεύετε έντονα ανασηκώνοντας τα ζυμαρικά προς τα πάνω και προσθέτετε το λάδι άνηθου ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι η σάλτσα σας να γίνει κρεμώδης. Σερβίρετε σε πιάτα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement