Connect with us

Μαγειρική

Μηλόπιτα σε φύλλο κρούστας  

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 πακέτο φύλλο κρούστας 450γρ.

2 κουτ. σούπας βούτυρο

5 μήλα κόκκινα χωρίς φλούδα (σε κύβους)

2 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή

1 κουτ. γλυκού κανέλα

¼ κουτ. γλυκού γαρίφαλο

4 κουτ. σούπας αμύγδαλα καβουρδισμένα

1 κουτ. σούπας σιμιγδάλι ψιλό

300 γρ. μαρμελάδα μήλο ή πορτοκάλι

βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων

Εκτέλεση:

Σε τηγάνι με βαρύ πάτο, σε μέτρια φωτιά, λιώνετε το βούτυρο και σοτάρετε τους κύβους μήλου για 5 λεπτά, ανακατεύοντας με σπάτουλα να μαλακώσουν. Πασπαλίζετε με την καστανή ζάχαρη και ανακατεύετε για 2 λεπτά. Πασπαλίζετε με την κανέλα, το γαρίφαλο, τα αμύγδαλα χοντροκομμένα και με το σιμιγδάλι. Ανακατεύετε ξανά και τραβάτε από τη φωτιά. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα και βουτυρώνετε μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 25 εκ. με αποσπώμενο πάτο. Βγάζετε το πακέτο με το φύλλο κρούστας από το ψυγείο και το ανοίγετε. Τοποθετείτε 1 φύλλο με τη μεγάλη πλευρά οριζόντια μπροστά σας. Με ένα πινέλο το αλείφετε με βούτυρο και το στρώνετε στο ταψί, αφήνοντας τις άκρες του να προεξέχουν. Επαναλαμβάνετε με άλλα 3 φύλλα. Απλώνετε στον πάτο τη μαρμελάδα μήλου και από πάνω το μίγμα. Βουτυρώνετε ένα-ένα άλλα 4 φύλλα κρούστας και τα στρώνετε πάνω από τη γέμιση. Κόβετε με ψαλίδι τα φύλλα που προεξέχουν και τα μοιράζετε στην επιφάνεια της μηλόπιτας, βουτυρώνοντάς τα με ένα πινέλο. Ψήνετε για 35 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει το φύλλο. Σερβίρετε χλιαρή.

Ροή ειδήσεων

Advertisement