Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Πάτρα: Χρειάζεται τον σεβασμό μας!- Γράφει ο Νίκος Γ. Σουγλέρης  

Published

on

ΠΑΤΡΙΝΟΛΑΤΡΗΣ

Ανάμεσα στα μεγάλα καθημερινά γεγονότα της ειδησεογραφίας, η σκέψη μου αυτές τις μέρες είναι στο ό,τι μας διαφεύγει πως η ζωή μας στην αγαπημένη μας Πάτρα ολισθαίνει συνεχώς υποβαθμιζόμενη!

Και αυτό διότι υπάρχει μια μεγάλη χαλάρωση ως προς την τήρηση βασικών κανόνων αστικής ευγένειας και αρμονικής συμβίωσης. Εάν σε αυτό προσθέσετε την αδιαφορία ή την ανεπάρκεια των Αρχών, το μείγμα γίνεται εκρηκτικό.

Κάνοντας μια σύντομη βόλτα στην πόλη ως αντικειμενικός παρατηρητής και όχι ως δημοσιογράφος για να καταγράψω την συμπεριφορά όλων μας. Το πρώτο πράγμα που διαπιστώνει κάποιος είναι πως χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και σεβασμός από όλους για να γίνει και πάλι η πόλη ποιοτικά βιώσιμη. Από τον καθαρισμό των δρόμων και των ρείθρων (δουλειά του Δήμου), την απομάκρυνση εγκαταλειμμένων αυτοκινήτων ιδιαίτερα στους κεντρικούς δρόμους για καλύτερη κυκλοφοριακή ροή τις ώρες αιχμής (δουλειά της Τροχαίας) έως και τον καθαρισμό των πεζοδρομίων (δουλειά όσων διαμένουν στα παρακείμενα κτίρια). Πέρα από την αμέλεια, διαπιστώνεις μια αδιαφορία και ασέβεια στα όρια της παρανομίας από τους πολίτες αλλά και μια ατολμία των φορέων να διορθώσουν τα κακώς κείμενα.

Είναι θλιβερό να περπατάς στους δρόμους και στα πεζοδρόμια και να πρέπει να κάνεις σλάλομ ανάμεσα στα μηχανάκια ή να αναγκάζεσαι να κατέβεις για να περπατήσεις στον δρόμο με κίνδυνο ζωής.

Για να μην αναφερθώ στο πόσο απρέπεια είναι αυτό για τους τυφλούς ή τους καθηλωμένους σε αναπηρικό καροτσάκι συμπολίτες μας ή τις μητέρες που θέλουν να κυκλοφορήσουν με το καροτσάκι του μωρού τους. Και αν δεις και την συμπεριφορά των οδηγών στο παρκάρισμα θα αισθανθείς λίγο κορόϊδο που είσαι νομοταγής πολίτης.

Μία ακόμα ντροπή (για τα ΕΛΤΑ αυτή τη φορά) είναι τα κατεστραμμένα και βανδαλισμένα γραμματοκιβώτια.

Ντροπή και για τον ΟΤΕ τα εναπομείναντα ρυπογόνα και άχρηστα παλιά καρτοτηλέφωνα.

Είναι κρίμα η αγαπημένη μας Πάτρα να έχει τόση ασχήμια από τα γκράφιτις στους κεντρικούς δρόμους και στις σκάλες Αγίου Νικολάου, Πατρέως και Γεροκωστοπούλου!

Και θα έλεγα πως είναι ντροπή και μου προκαλεί κατάθλιψη που η πολιτεία (ο δήμος) δεν λύνει το μεγάλο πρόβλημα της αφισοκόλλησης για εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις, πορείες η διαφημίσεις ακόμα και στην πρόσοψη του Δημοτικού Θεάτρου. Ο καθένας μπορεί να ρυπαίνει την πόλη ανεξέλεγκτα και κατά βούληση. Και είναι ακόμα μεγαλύτερη ντροπή όταν αυτοί οι “κάποιοι” είναι κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Εν κατακλείδι θα έλεγα πως είναι κρίμα αυτή η πόλη με την μεγάλη ιστορία, την πλούσια παράδοση στον πολιτισμό και στην κουλτούρα, με την απαράμιλλη ομορφιά να μένει πίσω και να υπολείπεται σε ανάπτυξη…

Ροή ειδήσεων

Advertisement