Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: Πότε θα γίνουν εκλογές;

Published

on

 

 

Όσοι ασχολούνται με τα αθλητικά, γνωρίζουν καλά πως όταν ξεκινάει η «προπονητολογία» για κάποια ομάδα, τότε ξεκινάει και η αντίστροφη μέτρηση για την αλλαγή του προπονητή. Και αυτό γιατί, πέρα από τα καλά ή κακά αποτελέσματα και την όποια άποψη για τη δουλειά ενός προπονητή, οι συζητήσεις και τα δημοσιεύματα λειτουργούν ως μία μορφή αυτοεκπληρούμενης προφητείας, δεδομένου ότι δεν συντρέχουν πλέον συνθήκες ηρεμίας στην ομάδα.

Κάπως έτσι συμβαίνει και με την πολιτική. Η εκλογολογία αποτελεί την αντίστροφη μέτρηση για τις κάλπες. Και όσο περισσότερο πυκνώνει η εκλογολογία, τόσο περισσότερο πυκνώνει και ο πολιτικός χρόνος.

Όλοι ξέρουν λοιπόν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακούει σχεδόν από παντού γύρω του για πρόωρες κάλπες εντός του φθινοπώρου. Και όλοι ξέρουν επίσης, ότι ο ίδιος έχει διαμηνύσει ότι οι εκλογές θα γίνουν την επόμενη άνοιξη. Κατά συνέπεια, έχουμε ήδη μπει σε προεκλογική τροχιά και εκείνο που δεν ξέρουμε είναι εάν οι κάλπες θα στηθούν 6-7 μήνες νωρίτερα ή αργότερα.

Έτσι όπως το βλέπουμε εμείς, το θέμα είναι εάν οι συνθήκες θα είναι τέτοιες που θα μπορούν να δώσουν στον πρωθυπουργό αυτό το περιθώριο των 6-7 (επιπλέον) μηνών. Και δεν εννοούμε τις «εξωγενείς» συνθήκες, αλλά τις συνθήκες που θα διαμορφώσει η ίδια η εκλογολογία εντός κυβέρνησης και ΝΔ, με τον ορατό πάντοτε κίνδυνο να υπάρξει κυβερνητική πλαδαρότητα.

Από την άλλη πλευρά βέβαια, με τη χώρα να έχει μπει σε μία καλοκαιρινή περίοδο όπου για άλλη μία φορά αντιμετωπίζει την όξυνση της τουρκικής προκλητικότητας, δεν είναι καθόλου εύκολο να αποφασιστούν εκλογές το φθινόπωρο και να αρχίσουν  οι κομματικές ντουντούκες να ηχούν, την ώρα που Ένοπλες Δυνάμεις και λαός, πρέπει να είμαστε μια γροθιά.

Σε γενικές γραμμές, το ερώτημα «πότε να γίνουν εκλογές;» δεν έχει ποτέ μία εύκολη απάντηση. Ειδικά σε έκτακτες συνθήκες, όπως ήταν η περίοδος της πανδημίας ή στην παρούσα φάση, τα εθνικά μας θέματα.

Και κάτι τελευταίο: Μακάρι να πάνε όλα καλά με τη χώρα, ώστε το…. μεγάλο μας πρόβλημα να είναι το «πότε θα γίνουν εκλογές»!

Ροή ειδήσεων

Advertisement