Connect with us

Μαγειρική

Ομελέτα φούρνου μπριάμ          

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

2 μελιτζάνες τσακώνικες

2 μέτρια κολοκύθια

2 μέτριες πατάτες

1 πιπεριά Φλωρίνης

1 πιπεριά πράσινη

1 πιπεριά κίτρινη

2 μέτρια κρεμμύδια

2 μικρές τομάτες σφιχτές

1 σκελίδα σκόρδο

1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Για την ομελέτα

8 αβγά

1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα

2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ

150γρ. φέτα, σε κομματάκια

μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στον αέρα στους 200°C και στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος τη λαμαρίνα του φούρνου. Πλένετε καλά τα λαχανικά, καθαρίζετε τις πατάτες και αφαιρείτε κοτσάνια και άκρες από κολοκύθια, πιπεριές και μελιτζάνες. Κόβετε με μαντολίνο τις πατάτες, τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια σε φέτες πάχους μισού εκατοστού, τα κρεμμύδια και τις τομάτες επίσης σε φέτες και τις πιπεριές σε ροδέλες αφαιρώντας τους σπόρους. Τοποθετείτε τα λαχανικά στη σειρά μέσα στο ταψί, ακουμπώντας λίγο το ένα το άλλο και αλατοπιπερώνετε. Λιώνετε το σκόρδο και, αφού το ανακατέψετε με το ελαιόλαδο, ραντίζετε τα λαχανικά με το μίγμα και τα ψήνετε για μισή ώρα να μαλακώσουν. Σε μπολ ανακατεύετε το γάλα και το κορν φλάουρ να διαλυθεί. Προσθέτετε τα αυγά, το μισό μαϊντανό, ανάλογο αλατοπίπερο και χτυπάτε καλά. Στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα ταψί, το αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο και ρίχνετε μέσα λίγο από το μίγμα των αυγών. Από πάνω στρώνετε τα ψημένα λαχανικά όμορφα στοιχισμένα και πασπαλίζετε με τη φέτα. Περιχύνετε με τα υπόλοιπα αυγά, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180°C και ψήνετε την ομελέτα μέχρι να φουσκώσει και να ροδοκοκκινίσει. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με επιπλέον μαϊντανό. Συνοδεύετε με μια τοματοσαλάτα με ελιές, φέτα, ξύσμα λεμονιού, φρέσκα φύλλα βασιλικού και ωραίο ζυμωτό ψωμί.

Ροή ειδήσεων

Advertisement