Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πρώτα οι άνθρωποι και ο τόπος μας

Ο πρόεδρος του «Πείρου», των Τριτέκνων Δυτικής Αχαΐας και σύμβουλος του αντιπεριφερειάρχη, Φ. Ζαΐμη, Δημήτρης Μπαρμπούνης μιλά στη «Γ»

Published

on

 

 

 

Είναι πανταχού παρών, τιμώντας τον τόπο του, αλλά και του συνδημότες του… Δραστήριος και διεκδικητικός ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλισσαίων «Πείρος», των Τριτέκνων Δυτικής Αχαΐας και σύμβουλος του αντιπεριφερειάρχη, Φ. Ζαΐμη, Δημήτρης Μπαρμπούνης βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή. Μέσα από την πολυετή ενασχόλησή του με τα κοινά έχει αφήσει το δικό του στίγμα, το οποίο εξακολουθεί να αποτυπώνεται καθημερινά με πρωτοβουλίες και δράσεις που έχουν στόχο την ανάδειξη και αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιοχής του, της αξιοποίησης της πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά και της στήριξης όλων όσοι έχουν ανάγκη. Ο κ. Μπαρμπούνης μίλησε στη «Γ» για τη δράση των δύο συλλόγων, η οποία δεν ανεκόπη ούτε στη διάρκεια της πανδημίας, για το έργο της περιφερειακής Αρχής, αλλά και για τα επόμενα βήματά του…

 

*Πόσο επηρέασε την δράση των δύο συλλόγων η πανδημία;

 

Η πανδημία επηρέασε την καθημερινότητά μας, επηρέασε την ίδια μας την ζωή και ανέτρεψε προγραμματισμούς και δράσεις. Πάνω απ’ όλα όμως προείχε η ασφάλεια και η υγεία και έτσι και οι δύο σύλλογοι τροποποίησαν τον σχεδιασμό τους, προσαρμόζοντάς τον στα νέα δεδομένα. Θέλω να πω ότι εστιάσαμε σε δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα, αντιλαμβανόμενοι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλοί συνδημότες μας, αρκετές από τις οποίες εντάθηκαν λόγω της πανδημίας. Για παράδειγμα ο «Πείρος» μπορεί να «πάγωσε» κάθε πολιτιστική του δράση, όμως όλο αυτό το διάστημα προχώρησε στη συγκέντρωση βιβλίων, τροφίμων και ειδών ένδυσης, τα οποία διατέθηκαν σε κρατούμενους, αλλά και σε οικογένειες συνδημοτών μας που είχαν ανάγκη. Ταυτόχρονα δεν σταμάτησε τις δράσεις του για την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, παρακολουθώντας και παρεμβαίνοντας σε όλα τα ζητήματα που ανέκυπταν. Όσον αφορά στο σύλλογο Τριτέκνων επίσης, σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας επέδειξε το κοινωνικό του πρόσωπο, προγραμματίζοντας και υλοποιώντας διανομή τροφίμων, δωροεπιταγών, κ.α στα μέλη του, ενώ εν μέσω των δυσκολιών του κορωνοϊού καταφέραμε να φέρουμε ακόμη περισσότερες οικογένειες στο Σύλλογο, ενδυναμώνοντας την φωνή μας. Συγκεκριμένα έγιναν 110 νέες εγγραφές και πλέον οι Τρίκεκνοι της Δυτικής Αχαΐας αποτελούν έναν ισχυρό σύλλογο με διεκδικητικό και παρεμβατικό ρόλο. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε την εξίσωσή μας με τις πολύτεκνες οικογένειες, απαλλαγή από τέλη, κατάργηση παγίων από την ΔΕΥΑΔ, κ.α. Τώρα που σιγά σιγά επιστρέφουμε στην κανονικότητα και οι δύο Σύλλογοι θα αρχίσουν να ξεδιπλώνουν τον προγραμματισμό τους για το επόμενο διάστημα με πολύπλευρες εκδηλώσεις και δράσεις. Με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω και δημόσια τα Διοικητικά Συμβούλια και των δύο συλλόγων για την αμέριστη υποστήριξή τους στο πρόσωπό μου, αλλά και για το ενδιαφέρον και την προσήλωσή τους στους κοινούς μας στόχους. Επίσης θέλω να απευθύνω και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι βρίσκονται διαχρονικά στο πλευρό των Συλλόγων μας, γιατί χωρίς την δική τους συμβολή πολλές από τις δράσεις μας δεν θα μπορούσαν να υλοποιηθούν. Παραμένουμε ενεργοί στο πλευρό των συνδημοτών μας.

 

*Η ενασχόλησή σας με τους συλλόγους ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια. Πώς σκέφτεστε την συνέχεια;

 

Ξεκίνησα να ασχολούμαι με τα κοινά πρωτίστως ως ενεργός πολίτης εδώ και δεκαέξι χρόνια. Ο τόπος μας έχει ανάγκη από ενεργούς πολίτες που ανιδιοτελώς θέλουν να προσφέρουν στον τόπο τους, στον οποίο ζουν, μεγαλώνουν τα παιδιά τους και δραστηριοποιούνται επαγγελματικά. Όλα αυτά τα χρόνια ήταν ένα όμορφο ταξίδι, γεμάτο εμπειρίες, αλλά και δύσκολες στιγμές που είχαν και προσωπικό κόστος. Παρ’ όλα αυτά δεν σκέφτηκα ούτε μία στιγμή να εγκαταλείψω την προσπάθεια που κάναμε. Όμως όλοι οι κύκλοι κάποια στιγμή κλείνουν. Και έτσι πιστεύω ότι πρέπει να κλείσει και ο δικός μου. Στις επόμενες εκλογές δεν θα είμαι εκ νέου υποψήφιος στον Σύλλογο «Πείρο». Υπάρχουν νέοι άνθρωποι, αξιόλογοι με πολλή διάθεση προσφοράς που μπορούν να αναλάβουν την «σκυτάλη» και να συνεχίζουν το έργο που όλοι μαζί ξεκινήσαμε πριν από πολλά χρόνια… Δεν είμαι άνθρωπος της καρέκλας, ούτε των τίτλων. Μου αρκεί η ικανοποίηση και τα καλά λόγια που εισπράττω από τους συνδημότες μας, τους οποίους ευχαριστώ για την συνεργασία, αλλά και την εμπιστοσύνη τους.

 

*Ήσασταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον Νεκτάριο Φαρμάκη. Πώς κρίνετε το έργο της περιφερειακής Αρχής και τι σκέφτεστε για το μέλλον;

 

Στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές έθεσα υποψηφιότητα με την παράταξη του Περιφερειάρχη, Νεκτάριου Φαρμάκη και έλαβα 3.100 ψήφους, χωρίς βοήθεια από πολιτικά ή άλλα κέντρα. Δεν εκλέχθηκα, αλλά αποτελώ μέρος της περιφερειακής Αρχής ως άμισθος συνεργάτης του αντιπεριφερειάρχη, Φωκίωνα Ζαΐμη, τον οποίο και ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου, αλλά και για την συνεργασία μας. Η περιφερειακή Αρχή έχει αποδείξει ότι παράγει σημαντικό έργο, αφουγκράζεται τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών και δίνει λύσεις. Σας θυμίζω ότι ειδικά και για την περιοχή της Δυτικής Αχαΐας υπάρχει συνεργασία με όλους τους φορείς για την προώθηση σημαντικών θεμάτων και ήδη έχουν δρομολογηθεί σημαντικά έργα, τόσο για τον πρωτογενή τομέα, όσο και για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας. Μαζί με τον κ. Ζαΐμη και έχοντας την απόλυτη στήριξη του Περιφερειάρχη παλεύουμε για το λιμανάκι των Αλυκών, για την διάβρωση των ακτών, κ.α, ενώ και η επέκταση του Προαστιακού στην Κ. Αχαΐα ήταν ένα στοίχημα της νυν περιφερειακής Αρχής, η οποία και κατάφερε να ξεπεράσει τις όποιες δυσκολίες. Συνεχίζουμε με επιμονή διεκδικώντας ότι περισσότερο μπορούμε για την περιοχή μας και πιστεύω ότι η προσπάθεια αυτή αναγνωρίζεται από τους συνδημότες μας. Όσον αφορά στις επόμενες εκλογές προσωπικά θα είμαι «παρών», σε μία παράταξη συμπαγή και ενωμένη που με έργα κι όχι λόγια θα διεκδικήσει εκ νέου την ψήφο των πολιτών της Δυτικής Ελλάδος.

 

 

*Πώς κρίνετε το έργο της δημοτικής Αρχής Μυλωνά, αλλά και τις πρόσφατες «βολές» που δεχτήκατε επειδή αναδείξατε τα προβλήματα του Βιολογικού Καθαρισμού;

 

Είναι γεγονός πως στον Δήμο μας γίνεται από την δημοτική Αρχή μία προσπάθεια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, κυρίως της καθημερινότητας. Ο «Πείρος» έχει καλή συνεργασία με την δημοτική Αρχή και είναι γεγονός πως όσες φορές έχουμε ζητήσει κυρίως τη βοήθεια της αντιδημαρχίας Καθαριότητας και του αντιδημάρχου, Άγγελου Καραντζά είναι δίπλα μας. Με θλίβει όμως το γεγονός ότι αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι πλην ελαχίστων εξαιρέσεων  σιωπούν για τα προβλήματα του κόσμου και τα μεγάλα έργα που έχει ανάγκη η περιοχή μας. Εγκλωβισμένοι στην διαχείριση της καθημερινότητας χάνουν την ουσία και πολύ φοβάμαι ότι σε επίπεδο υποδομών που είναι βασικές για την ανάπτυξη του τόπου μας θα μείνουμε πίσω… Όσον αφορά τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της ΔΕΥΑΔ για τον «Πείρο» επειδή… τολμήσαμε να αναδείξουμε τα προβλήματα στην λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού τις αποδίδω στην απειρία του. Θυμίζω ότι ο «Πείρος» όποια δημοτική Αρχή κι αν ήταν ζητά κάθε χρόνο μετρήσεις για τον Βιολογικό Καθαρισμό, γιατί αυτός είναι ο ρόλος του. Ας αναλάβουν λοιπόν οι υπεύθυνοι τον δικό τους ρόλο και τις δικές τους ευθύνες κι ας μην εξαντλούνται σε αδιέξοδα «κυνήγια μαγισσών». Ο «Πείρος» θα συνεχίσει να παρεμβαίνει και να αναδεικνύει τα προβλήματα του τόπου μας, χωρίς φόβο και εξαρτήσεις.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement