Connect with us

Μαγειρική

Belle Hélène

Published

on

 

 

Υλικά (για 6 άτομα)

παγωτό βανίλια έτοιμο ή σπιτικό

Για τα αχλάδια

6 αχλάδια με το κοτσάνι τους, κατά προτίμηση κρυστάλλια

1 κλαράκι κανέλα

4-5 γαρίφαλα

1 μπουκάλι γλυκό κρασί Σαμιώτικο

Για τη σάλτσα σοκολάτας

125γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

125ml κρέμα γάλακτος

1 κουτ. σούπας γάλα

1 κουτ. γλυκού μέλι

1 κουτ. σούπας λικέρ ή αλκοολούχο ποτό της επιλογής σας

Εκτέλεση:

Καθαρίζετε τα αχλάδια προσεκτικά, κρατώντας τα κοτσάνια. Τα γυρίζετε ανάποδα και αφαιρείτε με μαχαίρι τα κουκούτσια. Τα τοποθετείτε όρθια μέσα σε κατσαρόλα, να χωράνε ίσα-ίσα. Αδειάζετε το γλυκό κρασί, το κλαράκι της κανέλας, τα γαρίφαλα και βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία, σκεπάζετε με καπάκι και τα αφήνετε να ποσαριστούν για τουλάχιστον 10 λεπτά. Τα βγάζετε προσεκτικά σε πιατέλα. Ξαναβάζετε στη φωτιά την κατσαρόλα με το κρασί και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να μείνει ελάχιστο και να γίνει σαν σιρόπι. Το αδειάζετε σε μπολ και το φυλάτε. Βάζετε την κρέμα γάλακτος και το γάλα σε μικρό σκεύος πάνω σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρουν βράση, τα αποσύρετε, προσθέτετε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύετε να λιώσει τελείως. Ανακατεύετε μέσα το μέλι και το αλκοόλ της επιλογής σας κι αφήνετε να κρυώσει λίγο η σάλτσα. Κόβετε το κάθε αχλάδι στη μέση και τοποθετείτε τα δύο μισά του σε ένα πιάτο μαζί με λίγο από το σιρόπι τους. Προσθέτετε από μια μπάλα παγωτού βανίλια. Περιχύνετε τα αχλάδια και το παγωτό με ζεστή σάλτσα σοκολάτας και σερβίρετε αμέσως.

Ροή ειδήσεων

Advertisement