Connect with us

Αθλητισμός

Πρόκριση από το μέλλον

Published

on

Οι νεαροί Στασινόπουλος και Λούσκος σημείωσαν τα δύο τέρματα και έστειλαν την Παναχαϊκή στην τρίτη φάση

TOY ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ Κ. ΓΑΛΑΡΙΩΤΗ

Δεύτερο εκτός έδρας παιχνίδι που η Παναχαϊκή καταφέρνει να βγει αλώβητη και να πάρει την πρόκριση για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος δείχνοντας ότι παίζει πειθαρχημένα και με στόχο τη νίκη. Εξάλλου αυτά τα παιχνίδια οι «κοκκινόμαυροι» πρέπει να τα καθαρίζουν για την ιστορία και το μέγεθος της Παναχαϊκής και μέχρι στιγμής το κάνουν με τον καλύτερο τρόπο. Έτσι μετά το παιχνίδι στον Ταύρο με τον Φωστήρα στο καναβάτσο έριξε και τον Αίαντα Σαλαμίνας με 2-0 παίρνοντας πανηγυρικά στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Αυτό όμως που σίγουρα χαροποιεί τόσο το συγκρότημα του Ζέλικο Κάλαϊτζιτς όσο και τον φίλαθλο κόσμο της Πάτρας είναι ότι οι νεαροί ποδοσφαιριστές παίρνουν… στις πλάτες τους τη βαριά… φανέλα. Οι 19χρονοι Στασινόπουλος και Λούσκος πέτυχαν και τα δύο τέρματα κόντρα στον Αίαντα και στέλνουν μήνυμα αισιοδοξίας σε όλους.

ΚΑΤΟΧΗ ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ

Στο πρώτο μέρος οι κοκκινόμαυροι είχαν μεν την κατοχή της μπάλας ωστόσο δεν απείλησαν ουσιαστικά σε κανένα σημείο τους αντιπάλους τους. Προσπαθούσαν με ανορθόδοξο τρόπο να εισέλθουν στην περιοχή του πορτιέρο Ασημένη χωρίς όμως αποτέλεσμα. Αν κανείς εξαιρέσει το σουτ στο 7’ του Κυβελίδη το οποίο με προβολή απομάκρυνε ο Μεγαλοοικονόμου αλλά και το σουτ του Χαντί στο 25’ δεν υπήρχε κάποια άλλη ουσιώδης αναφοράς ευκαιρία.

Ο Αίαντας τη μόνη φορά που προσπάθησε να απειλήσει την εστία του Αθανασόπουλου ήταν στο 42′ με τον Βύρη με τον πρώτο να μαζεύει… την μπάλα.

ΔΥΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Σέρβος τεχνικός Ζέλικο Κάλαϊτζιτς ξεκίνησε χωρίς αλλαγές και ο Στασινόπουλος πήρε τους «κοκκινόμαυρους» στην πλάτη του. Εξαιρετική προσπάθεια από τον «μικρό», πάτησε… περιοχή και πολύ ωραία έσπασε… την μπάλα στον Στεργίδη με τον Λιάτο να απομακρύνει τελευταία στιγμή σε κόρνερ. Στο 58’ σουτ του Αλεξόπουλου πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ασημένη και στο 69’ ήρθε το 0-1 για λογαριασμό της Παναχαϊκής. Ο Χαντί εκτέλεσε το κόρνερ, ο Κυβελίδης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι και στην επαναφορά ο Στασινόπουλος ήταν στο σημείο που χρειάζεται για να κάνει το πλασέ και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα «γράφοντας» το 0-1.

Ο Σέρβος τεχνικός λίγο πριν από το γκολ έριξε στον αγωνιστικό χώρο τον 19χρονο Λούσκο που αποδείχθηκε και η «χρυσή» αλλαγή για την συνέχεια. Πιο συγκεκριμένα στο 71’ ο Στεργίδης έκανε τη σέντρα και ο νεοεισελθόντας Λούσκος με πλασέ στην κίνηση διπλασίασε τα τέρματα για τους κοκκινόμαυρους δίνοντας με αυτό τον τρόπο την πρόκριση στους Αχαιούς.

Μάλιστα η Παναχαϊκή θα μπορούσε να πετύχει ακόμα ένα γκολ με τον τρίτο μικρό, τον Λιμάτσι που είχε αντικαταστήσει στο 83’ τον Στεργίδη. Ο Χάντι στο 84’ έκανε τη σέντρα και ο νεαρός άσος δεν μπορούσε να τελειώσει σωστά την ευκαιρία που του δόθηκε.

Στο τέλος ο Μπελεζάκης μάρκαρε τον αντίπαλό του με αποτέλεσμα να ανάψουν τα αίματα όμως με την επέμβαση των πιο ψύχραιμων η «φωτιά» που πήγε να ανάψει έσβησε. Εν συνεχεία ο διαιτητής σφύριξε την λήξη της αναμέτρησης με τους κοκκινόμαυρους να παίρνουν πανηγυρικά μια ακόμα πρόκριση.

 

ΑΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ (Δ. Καλύκας): Ασημένης, Μπέκος, Λιάτος, Μεγαλοοικονόμου, Τζαφέρις, Ζαφειρίδης, Νταουτάι (71′ Γκέρκης), Κατίδης, Κρέσιτς (60′ Θέος), Ραχήμ (83′ Σαρρηγιάννης), Βύρης (83′ Ντίας).

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Ζ. Κάλαϊτζιτς): Αθανασόπουλος, Μπελεζάκης, Στασινόπουλος (83′ λ.τ. Κοτσόκολος), Σμίλτος, Κωνσταντακόπουλος, Παπαχρονόπουλος, Τεγούσης, Στεργίδης (83′ Λιμάτσι), Αλεξόπουλος (69′ Λούσκος- 90′ λ.τ. Γούλας), Χαντί, Κυβελίδης (90′ Κατσής).

 

ΖΕΛΙΚΟ ΚΑΛΑΪΤΖΙΤΣ

«Πιστέψαμε, είχαμε υπομονή και θέληση…»

Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε χθες ο προπονητής της Παναχαϊκής Ζέλικο Κάλαϊτζιτς, καθώς είδε τους ποδοσφαιριστές του, να παίρνουν μέσα στη Σαλαμίνα νίκη-πρόκριση, συνεχίζοντας έτσι στο Κύπελλο Ελλάδας.

Ο Σέρβος τεχνικός, μετά τη λήξη του αγώνα, μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου, δήλωσε: «Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από το σημερινό (σ.σ. χθεσινό) παιχνίδι. Πιστέψαμε σε αυτό που κάνουμε και ξέραμε ότι με υπομονή και θέληση θα παίρναμε το ματς». Και πρόσθεσε: «Έτσι και έγινε σε όλο το παιχνίδι, εμείς είχαμε την κατοχή και δεν είχαμε κάποιες φάσεις από τον αντίπαλο». Και κατέληξε, ο Ζέλικο Κάλαϊτζιτς: «Στη συνέχεια θα είμαστε πιο έτοιμοι. Πιστεύουμε τα νέα παιδιά, έχουν ποιότητα, καλά στοιχεία. Με δουλειά και με την εμπειρία των συμπαικτών τους θα δώσουν ακόμα περισσότερα στο μέλλον».

Ν. ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ:

«ΝΙΩΘΩ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΚΟΛ»

Τους ποδοσφαιριστές της Παναχαϊκής εκπροσώπησε ο σκόρερ Νίκος Στασινόπουλος, ο οποίος τόνισε: «Η Παναχαϊκή είναι μια μεγάλη και ιστορική ομάδα. Από το πρώτο λεπτό μπήκαμε για να καθαρίσουμε το ματς, όπως και κάναμε. Για το γκολ που σημείωσα, νιώθω υπερηφάνεια. Είμαι πολύ τυχερός που παίζω στην Παναχαϊκή. Στην ηλικία που βρίσκομαι είναι ένα μεγάλο ατού και εύχομαι να πάνε όλα καλά και να πάρουμε την άνοδο. Ο προπονητής μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε και θεωρώ με σωστή δουλειά και υπομονή θα τα καταφέρουμε».

 

Σήμερα θα ανακοινωθεί ο Καρακλάγιτς

Όπως αποκάλυψε το gnomip.gr το Σάββατο ο Νίκολα Καρακλάγιτς θα είναι το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Παναχαϊκής.

Ο έμπειρος άσος έχει έρθει στην πόλη μας από την περασμένη εβδομάδα και έχει συμφωνήσει σε όλα με την διοίκηση και αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση από τους κοκκινόμαυρους. Να θυμίσουμε ο Σέρβος άσος είναι 26 ετών, την περσινή αγωνιστική περίοδο αγωνίστηκε στην Αναγέννηση Καρδίτσας ενώ έχει περάσει και από τον Ασπρόπυργο. Επίσης έχει φορέσει την φανέλα των Ερυθρού Αστέρα, της Βόζντοβατς, Κουκαρίτσκι, Μπρίμπραμ της Τσεχίας και Ίκσρα.

Ο Νίκολα είναι ο αδερφός του Πέτρα Καρακλάγιτς που έχει φορέσει την φανέλα της ΑΕΚ και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για έναν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή που θα βοηθήσει σημαντικά το συγκρότημα του Ζέλικο Κάλαϊτζιτς.

ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΧΑΦ

Η διοίκηση συνεχίζει τις επαφές της με ποδοσφαιριστές έτσι ώστε να ενισχυθεί και άλλο σε θέση που χρειάζεται. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θέλει να αποκτήσει έναν έμπειρο αμυντικό χαφ ενώ συνεχίζει να υπάρχει το ενδιαφέρον και για τον αριστερό χαφ Χρήστο Κοντοχρήστο όπως έχει αποκαλύψει η «Γ» εδώ και πολύ καιρό.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ “Γ”

Ροή ειδήσεων

Advertisement