Connect with us

Εκκλησιαστικά

Ο βίος του Αγίου Ανδρέα

Published

on

Σήμερα 30 Νοεμβρίου η πόλη της Πάτρας εορτάζει τον πολιούχο της, τον Άγιο Ανδρέα, τον μαθητή που ο Ιησούς πρώτον κάλεσε κοντά του.

Ο Ανδρέας, ψαράς στο επάγγελμα και αδελφός του Αποστόλου Πέτρου, ήταν από τη Βηθσαϊδά της Γαλιλαίας. Μαζί με τον Ιωάννη τον ευαγγελιστή υπήρξαν μαθητές του Ιωάννη του Προδρόμου.

Σύμφωνα με την παράδοση, κάποια μέρα που βρισκόντουσαν στις όχθες του Ιορδάνη ποταμού ο Βαπτιστής τούς έδειξε τον Χριστό και τους είπε «ίδε ο αμνός του Θεού, ο αίρων την αμαρτίαν του κόσμου». Τότε εκείνοι χωρίς κανένα δισταγμό άφησαν αμέσως τον δάσκαλό τους κι ακολούθησαν τον Κύριο.
Η ζωή του Ανδρέα μέχρι και την Ανάληψη του Χριστού υπήρξε σχεδόν ίδια με εκείνη των άλλων μαθητών. Μετά τον σχηματισμό της πρώτης Εκκλησίας, κήρυξε σε Βιθυνία, Εύξεινο Πόντο, Θράκη, Μακεδονία και Ήπειρο. Τελικά, κατέληξε στην Αχαΐα.
Εδώ η διδασκαλία του καρποφόρησε και με τις προσευχές του θεράπευσε θαυματουργικά πολλούς ασθενείς. Έτσι, η χριστιανική αλήθεια είχε μεγάλες κατακτήσεις στον λαό της Πάτρας. Ακόμα και η Μαξιμίλλα, σύζυγος του ανθύπατου Αχαΐας Αιγεάτη, αφού τη θεράπευσε ο Απόστολος από τη βαριά αρρώστια που είχε, πίστεψε στον Χριστό. Το γεγονός αυτό εκνεύρισε τον ανθύπατο και με την παρότρυνση ειδωλολατρών ιερέων συνέλαβε τον Ανδρέα και τον σταύρωσε σε σχήμα Χ.

Ροή ειδήσεων

Advertisement