Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σταματούν τα τεστ Coνid-19 τα ιδιωτικά εργαστήρια και διαγνωστικά κέντρα της Δυτικής Ελλάδας

Published

on

Σταματούν τη διενέργεια των rapid και των μοριακών τεστ τα ιδιωτικά εργαστήρια και διαγνωστικά κέντρα της Δυτικής Ελλάδας μόλις ψηφιστεί η σχετική διάταξη.

Στην απόφαση αυτή κατέληξαν μετά τη χθεσινή σύσκεψη που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης οι εργαστηριακοί ιδιώτες γιατροί της Πάτρας και της Δυτικής Ελλάδας, εκφράζοντας την αντίδρασή τους στο πλαφόν της τιμής για τη διενέργεια των rapid και των μοριακών τεστ που έθεσε το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Όπως έγραψε και χθες η «Γ» ο εργαστηριακός ιατρικός ιδιωτικός τομέας των γιατρών αντιδρά στη διατίμηση των τεστ που έθεσε το Υπουργείο Ανάπτυξης θεωρώντας πως οι τιμές δεν ανταποκρίνονται στο πραγματικό κόστος.
Στον απόηχο της σύσκεψης η κυρία Μαστοράκου μας δήλωσε: «Αποφασίστηκε ότι μόλις ψηφιστεί η σχετική διάταξη, τα εργαστήρια και διαγνωστικά κέντρα της Δυτικής Ελάδας σταματούν τη διενέργεια των rapid και των μοριακών τεστ λόγω του ό,τι οι προτεινόμενες τιμές είναι κάτω του κόστους τήρησης του υγειονομικού και διαγνωστικού πρωτοκόλλου».

«ΑΝΕΦΙΚΤΗ Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΜΑΣ»

Εξάλλου, ο Σύνδεσμος Ιδιωτών Εργαστηριακών Ιατρών σε ανακοίνωσή του εξηγεί τους λόγους για τους οποίους χαρακτηρίζει ως «απαράδεκτη» αυτήν την απόφαση.

Σε ανακοίνωσή τους η πρόεδρος του Συνδέσμου Κυριακή Κωστά και η γραμματέας Ιωάννα Ράλλη αναφέρουν τα εξής: «Με τις προτεινόμενες νέες διατιμήσεις για τις εξετάσεις Rapid test/PCR test Covid-19 είναι ανέφικτη η εκτέλεση εκ μέρους μας αυτών των εξετάσεων διότι το κόστος τήρησης του αυστηρού θεσπισθέντος υγειονονομικού πρωτοκόλλου (στολή-εξοπλισμός-βιοασφάλεια) και η αγορά υλικών, υπερβαίνουν κατά πολύ τις τιμές διατίμησης-αποζημίωσης. Θεωρούμε απαράδεκτη την στοχοποίηση του ιατρικού δυναμικού του ιδιωτικού τομέα ότι κερδοσκοπεί εν μέσω πανδημίας. Ως κλάδος έχουμε προτείνει στο πρόσφατο παρελθόν εν μέσω πανδημίας την διενέργεια των test δωρεάν μέσω χρηματοδότησης από ΕΣΠΑ μετά από πραγματική –αναλυτική κοστολόγηση από το Ευρωπαικό πακέτο στήριξης για την πανδημία COVID, πρόταση που δεν εισακούσθηκε και την επαναφέρουμε υπ’όψιν του υπουργείου Ανάπτυξης και Υγείας».

Ροή ειδήσεων

Advertisement