Πέμπτη 22 Απριλίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

680 αδέσποτα έχει διαχειριστεί ο Δήμος Πατρέων- Συνεχίζονται οι δράσεις

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα απολογιστικά στοιχεία του τελευταίου 12μηνου για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων έδωσε στη δημοσιότητα ο δήμος Πατρέων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοτικής αρχής από τον Δεκέμβριο του 2019 μέχρι σήμερα, με τις δυο τελευταίες συμβάσεις με κτηνίατρο της πόλης, έχει διαχειριστεί 349 αδέσποτα ζώα.

Στη διαχείριση περιλαμβάνονται κυρίως περισυλλογή, στειρώσεις, εμβολιασμοί, αποπαρασιτώσεις και ηλεκτρονική σήμανση και καταγραφή των ζώων. Επίσης συμπεριλαμβάνονται πολυτραυματίες, επείγουσες θεραπείες και επεμβάσεις.

Αρκετά από τα ζώα αυτά υιοθετήθηκαν σε συνεργασία με τα φιλοζωικά σωματεία, και κάποια επανεντάχθηκαν ως ο νόμος ορίζει.

Από το 2018 έως σήμερα ο αριθμός των ζώων που διαχειρίστηκαν οι υπηρεσίες του δήμου Πατρέων είναι περί τα 680 αδέσποτα ζώα συντροφιάς.

Σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται πως:

“Μέσα στην όλη προσπάθεια έχουμε κινήσεις αλληλεγγύης και άξιες συγχαρητηρίων, που συμβάλλουν αφενός στην υποστήριξη αδύναμων πλασμάτων που διαβιούν δίπλα μας, αλλά και στο έργο το δικό μας.

Ακριβώς γι αυτό εκφράζουμε εγκάρδιες ευχαριστίες προς τους κτηνιάτρους που προσέφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους για 100 επί πλέον στειρώσεις, σημάνσεις και εμβολιασμούς αδέσποτων ζώων δωρεάν.

Συγκεκριμένα ευχαριστούμε για το πολύτιμο έργο τους κτηνιάτρους:

Γκέλυ Νάκου, Ευδοκία Κοντορεπανίδου, Ελένη Μπουρδάκου, Δάφνη Κουτροπούλου, Βάσια Παναγοπούλου, Αλέξανδρο Βανταράκη.

Επίσης ευχαριστούμε θερμά τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αχαΐας και τον Πρόεδρο του  Ανδρέα Σοφιανόπουλο, για τα αναλώσιμα και αντιβιώσεις που προσφέρθηκαν δωρεάν για τις ιατρικές πράξεις.

Τα λοιπά φάρμακα που χρειάστηκαν για το έργο αυτό αγοράστηκαν από το Δήμο Πατρέων.

Συνολικά με βάση τα παραπάνω στοιχεία διαχειρίστηκαν 449 αδέσποτα σκυλιά και γάτες.

Ξεχωριστά θα θέλαμε να αναφερθούμε και να ευχαριστήσουμε τους εθελοντές και το πολύτιμο έργο τους, οι οποίοι είναι είτε μέλη φιλοζωικών οργανώσεων είτε μεμονωμένοι και μάχονται καθημερινά για την προστασία των άστεγων ζώων, και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

Ο Δήμος στήριξε το έργο αυτό  παρέχοντας εκτός των άλλων, 24 τόνους τροφή για τα αδέσποτα που ταΐζονται καθημερινά από τους εθελοντές(κυρίως σκυλοτροφή και κάποιες  για γάτες).

Σε ένα τέτοιο τεράστιο ζήτημα όμως δεν αρκεί η αντιμετώπιση των υπαρχόντων περιστατικών που έτσι αλλιώς μοιάζει ανέφικτη στο σύνολο των αναγκών.

Σημαντικότερο όλων είναι η προσπάθεια για πρόληψη. Με αυτό το σκεπτικό ο Δήμος μας έχει στρέψει το βλέμμα στην Παιδεία παρουσιάζοντας σε χιλιάδες παιδιά Α/βάθμιας και Β/βάθμιας, τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας [ΠΦΠΟ], με στόχευση στην καλλιέργεια ενσυναίσθησης και σεβασμού προς τα ζώα και το περιβάλλον, ενώ έχει τρέξει καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών με φυλλάδια, πινακίδες και τηλεοπτικά σποτ, και όλα θα συνεχιστούν ανανεωμένα με καινούργιες ιδέες, και το 2021.

Το θέμα των αδέσποτων ζώων, είναι ένα ιδιαίτερα δύσκολο και ευαίσθητο ζήτημα και απαιτούνται πολύ περισσότερα και διαφορετικά σε εθνικό επίπεδο για την αποτελεσματική και με σεβασμό αντιμετώπιση.

Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ώστε τόσο οι άνθρωποι όσο και τα ζώα (συντροφιάς και μη) να έχουν αξιοπρεπείς όρους διαβίωσης.

Γνωρίζουμε πως τόσο εμείς, όσο και εκατοντάδες εθελοντές δουλεύουμε σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας, με ελάχιστους πόρους από το κράτος, χωρίς καμία ουσιαστική βοήθεια.

Δεν απογοητευόμαστε, το 2021, θα συνεχίσουμε με νέα ορμή και αποφασιστικότητα, τόσο με νέες δράσεις και δομές του Δήμου Πατρέων , όσο και με τη αναντικατάστατη βοήθεια και στήριξη των φιλόζωων συμπολιτών μας» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής”.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Παραχώρησαν το σπίτι τους για καραντίνα και έμειναν άναυδοι όταν επέστρεψαν

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνέβη και αυτό!

Οικογένεια παραχώρησε το εξοχικό της σπίτι στο Ακταίο, προκειμένου να περάσει την καραντίνα φιλικό της πρόσωπο. Μόλις τους παρέδωσε τα κλειδιά και αυτοί επισκέφθηκαν το σπίτι έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι απουσίαζαν εργαλεία κήπου καθώς και η ραντιστική μηχανή. Έμειναν άναυδοι…

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αχαΐα: Η καταγγελία για το μνημόσυνο και ο πρώην Μητροπολίτης

Δημοσιεύθηκε

στις

Της… διασταλτικής (απόπειρας) εφαρμογής των μέτρων θύμα έπεσε γνωστός Αιγιώτης που εξιστόρησε στη «Γ» το πρόσφατο περιστατικό.

Θέλησε λοιπόν να κάνει, σε πολύ στενό κύκλο, το οικογενειακό μνημόσυνο. Λόγω της γνωριμίας τους στον Ναό όπου προγραμμάτισε να το τελέσει, σε περιοχή έξω από το Αίγιο, βρέθηκε ως συλλειτουργός ο πρώην Μητροπολίτης. Στον χώρο εμφανίστηκε όμως και η αστυνομία μετά από καταγγελία περιοίκου.

Ανάστατοι οι ελάχιστοι συγγενείς φοβήθηκαν το χειρότερο! Τελικά, όπως αποδείχθηκε, ο καταγγέλλων την παράβαση των περιοριστικών μέτρων δεν είχε υπόψη του την οικογένεια. Απλά είχε κάποιο δικό του, οικογενειακό, λόγο να στοχοποιήσει τον πρώην Μητροπολίτη, με αποτέλεσμα να στραφεί -αδίκως και χωρίς λόγο- κατά των συγγενών. Τους πανικόβαλε χωρίς λόγο και χωρίς να υπολογίζει μάλιστα τη θλίψη τους για την πρόσφατη απώλεια!

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΑΙΧΜΗΡΑ ΤΗΣ ΕΝΤΥΠΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ανοίγει κατάστημα εστίασης στην πρωτεύουσα γνωστός Πατρινό

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέο επιχειρηματικό βήμα για γνωστό Πατρινό, ο οποίος προχωρά στο άνοιγμα καταστήματος εστίασης στην πρωτεύουσα.

Γνώστης του κλάδου, με μακρά πορεία τόσο στην Πάτρα όσο και στο εξωτερικό, μετακομίζει στην Αθήνα. Αυτές τις ημέρες οι εργασίες είναι πυρετώδεις προκειμένου το εστιατόριο να είναι έτοιμο μόλις δοθεί το “πράσινο” φως από την Πολιτεία.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΑΙΧΜΗΡΑ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα