Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

680 αδέσποτα έχει διαχειριστεί ο Δήμος Πατρέων- Συνεχίζονται οι δράσεις

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα απολογιστικά στοιχεία του τελευταίου 12μηνου για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων έδωσε στη δημοσιότητα ο δήμος Πατρέων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοτικής αρχής από τον Δεκέμβριο του 2019 μέχρι σήμερα, με τις δυο τελευταίες συμβάσεις με κτηνίατρο της πόλης, έχει διαχειριστεί 349 αδέσποτα ζώα.

Στη διαχείριση περιλαμβάνονται κυρίως περισυλλογή, στειρώσεις, εμβολιασμοί, αποπαρασιτώσεις και ηλεκτρονική σήμανση και καταγραφή των ζώων. Επίσης συμπεριλαμβάνονται πολυτραυματίες, επείγουσες θεραπείες και επεμβάσεις.

Αρκετά από τα ζώα αυτά υιοθετήθηκαν σε συνεργασία με τα φιλοζωικά σωματεία, και κάποια επανεντάχθηκαν ως ο νόμος ορίζει.

Από το 2018 έως σήμερα ο αριθμός των ζώων που διαχειρίστηκαν οι υπηρεσίες του δήμου Πατρέων είναι περί τα 680 αδέσποτα ζώα συντροφιάς.

Σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται πως:

“Μέσα στην όλη προσπάθεια έχουμε κινήσεις αλληλεγγύης και άξιες συγχαρητηρίων, που συμβάλλουν αφενός στην υποστήριξη αδύναμων πλασμάτων που διαβιούν δίπλα μας, αλλά και στο έργο το δικό μας.

Ακριβώς γι αυτό εκφράζουμε εγκάρδιες ευχαριστίες προς τους κτηνιάτρους που προσέφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους για 100 επί πλέον στειρώσεις, σημάνσεις και εμβολιασμούς αδέσποτων ζώων δωρεάν.

Συγκεκριμένα ευχαριστούμε για το πολύτιμο έργο τους κτηνιάτρους:

Γκέλυ Νάκου, Ευδοκία Κοντορεπανίδου, Ελένη Μπουρδάκου, Δάφνη Κουτροπούλου, Βάσια Παναγοπούλου, Αλέξανδρο Βανταράκη.

Επίσης ευχαριστούμε θερμά τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αχαΐας και τον Πρόεδρο του  Ανδρέα Σοφιανόπουλο, για τα αναλώσιμα και αντιβιώσεις που προσφέρθηκαν δωρεάν για τις ιατρικές πράξεις.

Τα λοιπά φάρμακα που χρειάστηκαν για το έργο αυτό αγοράστηκαν από το Δήμο Πατρέων.

Συνολικά με βάση τα παραπάνω στοιχεία διαχειρίστηκαν 449 αδέσποτα σκυλιά και γάτες.

Ξεχωριστά θα θέλαμε να αναφερθούμε και να ευχαριστήσουμε τους εθελοντές και το πολύτιμο έργο τους, οι οποίοι είναι είτε μέλη φιλοζωικών οργανώσεων είτε μεμονωμένοι και μάχονται καθημερινά για την προστασία των άστεγων ζώων, και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

Ο Δήμος στήριξε το έργο αυτό  παρέχοντας εκτός των άλλων, 24 τόνους τροφή για τα αδέσποτα που ταΐζονται καθημερινά από τους εθελοντές(κυρίως σκυλοτροφή και κάποιες  για γάτες).

Σε ένα τέτοιο τεράστιο ζήτημα όμως δεν αρκεί η αντιμετώπιση των υπαρχόντων περιστατικών που έτσι αλλιώς μοιάζει ανέφικτη στο σύνολο των αναγκών.

Σημαντικότερο όλων είναι η προσπάθεια για πρόληψη. Με αυτό το σκεπτικό ο Δήμος μας έχει στρέψει το βλέμμα στην Παιδεία παρουσιάζοντας σε χιλιάδες παιδιά Α/βάθμιας και Β/βάθμιας, τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας [ΠΦΠΟ], με στόχευση στην καλλιέργεια ενσυναίσθησης και σεβασμού προς τα ζώα και το περιβάλλον, ενώ έχει τρέξει καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών με φυλλάδια, πινακίδες και τηλεοπτικά σποτ, και όλα θα συνεχιστούν ανανεωμένα με καινούργιες ιδέες, και το 2021.

Το θέμα των αδέσποτων ζώων, είναι ένα ιδιαίτερα δύσκολο και ευαίσθητο ζήτημα και απαιτούνται πολύ περισσότερα και διαφορετικά σε εθνικό επίπεδο για την αποτελεσματική και με σεβασμό αντιμετώπιση.

Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ώστε τόσο οι άνθρωποι όσο και τα ζώα (συντροφιάς και μη) να έχουν αξιοπρεπείς όρους διαβίωσης.

Γνωρίζουμε πως τόσο εμείς, όσο και εκατοντάδες εθελοντές δουλεύουμε σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας, με ελάχιστους πόρους από το κράτος, χωρίς καμία ουσιαστική βοήθεια.

Δεν απογοητευόμαστε, το 2021, θα συνεχίσουμε με νέα ορμή και αποφασιστικότητα, τόσο με νέες δράσεις και δομές του Δήμου Πατρέων , όσο και με τη αναντικατάστατη βοήθεια και στήριξη των φιλόζωων συμπολιτών μας» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής”.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δείτε την τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2021

Δημοσιεύθηκε

στις

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κορωνοϊός: 4 κρούσματα σε μία οικογένεια από την Ζάκυνθο–Διακομιδή στην Πάτρα

Δημοσιεύθηκε

στις

Σταματημό δεν έχουν τα θετικά κρούσματα στη Ζάκυνθο τα τρία τελευταία 24ωρα. Ξημερώματα Σαββάτου τετραμελής οικογένεια, κάτοικοι Ζακύνθου, με συμπτώματα επισκέφτηκαν το νοσοκομείο για να υποβληθούν σε μοριακό τεστ.

Τα αποτελέσματα και των τεσσάρων ήταν θετικά, όμως το ένα από τα παιδιά είναι βρέφος (μόλις 9 ημερών) και θα έπρεπε να γίνει διακομιδή στην Πάτρα και στην παιδιατρική κλινική (COVID) του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου. Έτσι έφυγε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με το πρώτο δρομολόγιο της γραμμής.

Τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας είχαν ήπια συμπτώματα και βρίσκονται στο σπίτι τους σε 14ήμερη καραντίνα.

Με αυτά τα νέα 4 κρούσματα ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων τα τελευταία τρία 24ωρα ανέβηκε στα 11 και συνολικά τα 16 στις πρώτες 23 ημέρες του 2021!!!

Από την αρχή της πανδημίας (τον Φεβρουάριο του 2020) στο Γενικό Νοσοκομείο της Ζακύνθου έχουν καταγραφεί έως τώρα 88 θετικά κρούσματα, σε πάνω από 4.200 μοριακά τεστ, ενώ έχουν καταγραφεί και 50 ακόμα θετικά κρούσματα τους καλοκαιρινούς μήνες στα τεστ του αεροδρομίου, όπου και τα 50 κρούσματα αντιμετωπίστηκαν στο ξενοδοχείο καραντίνας.

www.imerazante.gr

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Άνοιξαν οι ουρανοί» στην Πάτρα(ΒΙΝΤΕΟ)-Συστάσεις από την Πολιτική Προστασία

Δημοσιεύθηκε

στις

Ξεκίνησε η έντονη κακοκαιρία που αναμενόταν στην Δυτική Ελλάδα καθώς λίγο μετά τις έξι του Σαββάτου(23/1) ισχυρή  βροχόπτωση ξεκίνησε στην Πάτρα.

Ισχυρή σύσταση στους κατοίκους της Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδας, Δυτικής Θεσσαλίας και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, απευθύνει ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου λόγω της επιδείνωσης του καιρού τις επόμενες ημέρες με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους και κατά τόπους χιονοπτώσεις. Συγκεκριμένα ο κ. Παπαγεωργίου καλεί τους κατοίκους αυτών των περιοχών να ακολουθούν πιστά τις παρακάτω βασικές οδηγίες:

-Αποφύγετε κάθε άσκοπη μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.

-Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.

-Σε κάθε περίπτωση, παρακολουθείτε τις σχετικές ανακοινώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών.

« Μένουμε σε εγρήγορση – Μένουμε σε επιφυλακή – Ακολουθούμε τις οδηγίες», αναφέρει η ανακοίνωση της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

Δείτε αναλυτικές οδηγίες για:

Πλημμυρικά φαινόμενα https:/bit.ly/2FpWn5k

Καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους https://bit.ly/3lCdFLR

Έντονα καιρικά φαινόμενα https://bit.ly/34RCaxI

Χιονοπτώσεις https://bit.ly/2NraZox

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr. Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr. Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα