Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΓΝΠ-Άγιος Ανδρέας: Ασφυξία στα Επείγοντα από τις συρροές ασθενών

Published

on

Σταθερά σε πολύ δύσκολη κατάσταση εξακολουθεί να παραμένει η Αχαΐα, παρά το γεγονός ότι λόγω Κυριακής, οι έλεγχοι που έγιναν ήταν λιγότεροι.

Ειδικότερα, στο νομό μας καταγράφηκαν 116 νέες μολύνσεις από τις 1.707 συνολικά που ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ. Ο αριθμός των κρουσμάτων, σύμφωνα με επιστημονικούς κύκλους, παραμένει ιδιαίτερα υψηλός, γεγονός που συνεπάγεται και αύξηση νοσηλειών, με συνεπακόλουθο την έντονη πίεση στο σύστημα υγείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει ανησυχία για αύξηση των κρουσμάτων το επόμενο διάστημα και στις συσκέψεις που πραγματοποιούνται διαμορφώνονται καθημερινά νέοι συσχετισμοί, ενώ το ζητούμενο είναι να αυξηθούν οι κλίνες νοσηλείας για όσους χρειάζονται νοσηλεία.
Η προσέλευση των περιστατικών στα νοσοκομεία της Πάτρας εξακολουθεί να παραμένει αυξημένη, διαμορφώνοντας ένα ιδιαίτερα πιεστικό πλαίσιο στις εφημερίες.
Προχθές στο ΓΝΠ «Ο Άγιος Ανδρέας» που εφημέρευε καταγράφηκε συρροή περιστατικών στα Επείγοντα που έφθασαν και τα εκατό με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό να δέχονται τεράστια πίεση, ενώ αυξημένη ήταν η προσέλευση και χθες στο ΠΓΝΠ.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της 6ης ΥΠΕ, χθες στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονταν 92 ασθενείς στις Κλινικές Covid, 25 στις ΜΕΘ Covid και ένα επιβεβαιωμένο περιστατικό στην Παιδιατρική Κλινική του Ρίου.
Στο ΓΝΠ «Ο Άγιος Ανδρέας» νοσηλεύονταν 84 ασθενείς στις Κλινικές και 9 στην ΜΕΘ Covid.

ΚΑΡΒΕΛΗΣ: «ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΦΗΜΕΡΙΑ…»

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης ερωτηθείς από την «Γ» για την διαμορφωθείσα κατάσταση ανέφερε τα εξής: «Η πίεση στις νοσηλευτικές μονάδες της περιοχής μας εξακολουθεί να είναι μεγάλη. Κάθε εφημερία βγαίνει εις πέρας με πολλή αγωνία. Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν με το επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό να ανταποκριθούμε πλήρως και να μην αφήσουμε κανέναν συνάνθρωπό μας αβοήθητο».

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΤΟ ΡΙΟΝ

Σήμερα συνεδριάζει το Συντονιστικό Όργανο του ΠΓΝΠ με την παρουσία του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ όπου αναμένεται να γίνει αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης, καταγραφή των δεδομένων και επικαιροποίηση του σχεδίου ετοιμότητας του νοσοκομείου. Ήδη, από την περασμένη εβδομάδα στο Ρίο έχει ανοίξει και 5η Κλινική Covid -19 ενώ είναι στην εφεδρία και άλλες Κλινικές για να φιλοξενήσουν περιστατικά κορωνοϊού. Παράλληλα, υπάρχει σχέδιο και για ανάπτυξη και νέων κλινών MEΘ για τα βαριά περιστατικά σε περίπτωση που καλυφθούν οι υπάρχουσες διαθέσιμες κλίνες.

Ροή ειδήσεων

Advertisement