Connect with us

Μαγειρική

Νουά με κασέρι και καπνιστή γαλοπούλα    

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 μεγάλο νουά γύρω στο 1½ κιλό

1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι κομμένο στη μέση

4 σκελίδες σκόρδο

1 καρότο σε ροδέλες

2 κλαράκια σέλινο

1 κουτ. γλυκού κόκκους μαύρο πιπέρι

3 νεροπότηρα κρασί λευκό

20 φέτες γαλοπούλα καπνιστή

20 φέτες τυρί κασέρι για τοστ

αλάτι

Για τη σάλτσα

3 κουτ. σούπας αλεύρι

4 κουτ. σούπας βούτυρο

το ζουμί που έβρασε το νουά

1 φλιτζανάκι του καφέ παρμεζάνα

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, βάζετε μέσα το νουά και το σοτάρετε καλά. Ρίχνετε το κομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότα, τα σέλινα, το μαυροπίπερο και το λευκό κρασί. Αφήνετε να πάρει βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να βράσει για 2 ώρες να μαλακώσει. Στην ώρα επάνω αλατίζετε το φαγητό. Αν χρειάζεται, προσθέτετε περισσότερο ζωμό όσο βράζει. Όταν μαλακώσει το βγάζετε, το βάζετε σε πιατέλα και το αφήνετε να κρυώσει. Σουρώνετε το ζουμί από το βράσιμο και το κρατάτε. Όταν το νουά κρυώσει καλά (μπορείτε να το κάνετε από την προηγούμενη ημέρα) το κόβετε σε λεπτές φέτες. Παίρνετε μια πιατέλα σερβιρίσματος και βάζετε μια φέτα νουά, μια φέτα καπνιστής γαλοπούλας και μια φέτα κασέρι. Το κάνετε αυτό μέχρι να τελειώσουν όλες οι φέτες του νουά. Όλα τα κομματάκια από το ζαμπόν και το τυρί που περισσεύουν εκτός του νουά τα κόβετε και τα μαζεύετε σε ένα μπολ. Τα ψιλοκόβετε. Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνετε το αλεύρι και το καβουρδίζετε να σκουρύνει. Προσθέτετε το ζουμί που έβρασε το νουά και ανακατεύετε να σχηματιστεί μια πηχτή σάλτσα. Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα κομματάκια γαλοπούλας και τυριού και την τριμμένη παρμεζάνα. Αν σας πήξει πολύ, αραιώνετε με λίγο νερό ή ζωμό. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Περιχύνετε το νουά με τη ζεστή σάλτσα και το βάζετε στο φούρνο για 10 λεπτά, να λιώσει το κασέρι. Σερβίρετε καυτό στο τραπέζι και το γαρνίρετε με πιλάφι.

Ροή ειδήσεων

Advertisement