Connect with us

Μαγειρική

Φιλέτο κοτόπουλο λαδολέμονο με μπέικον 

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

4 μεγάλα φιλέτα κοτόπουλο με την πέτσα τους

12 πλατιές λωρίδες μπέικον

2 κουτ. σούπας φυλλαράκια φρέσκο θυμάρι

1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Για το λαδολέμονο

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

χυμό από 1 λεμόνι

1 κουτ. σούπας μουστάρδα

3 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο

Για τα καρότα

6 μεγάλα καρότα

4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας κύμινο τριμμένο

1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού

Αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Πλένετε καλά τα φιλέτα του κοτόπουλου, τα στεγνώνετε, τα βάζετε σε μπολ και τα περιχύνετε με το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με το θυμάρι. Τυλίγετε κάθε φιλέτο με 3 λωρίδες μπέικον και το συγκρατείτε με οδοντογλυφίδα. Καθαρίζετε και κόβετε τα καρότα σε ροδέλες και τα βάζετε σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά με το ελαιόλαδο. Τα σοτάρετε καλά, τα πασπαλίζετε με το κύμινο, αλατίζετε απαλά και σβήνετε με το χυμό πορτοκαλιού. Δυναμώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε να ρουφήξουν όλο το χυμό. Τα διατηρείτε ζεστά μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος. Ρίχνετε μέσα στο πολτοποιητή το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και τον ψιλοκομμένο άνηθο. Χτυπάτε να γίνουν ομοιογενές μίγμα. Όταν ψηθούν τα φιλέτα, τα βγάζετε από το φούρνο, αφαιρείτε τις οδοντογλυφίδες και με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι τα κόβετε σε φέτες. Σερβίρετε σε πιατέλα, τα περιχύνετε με το πικάντικο λαδολέμονο και συνοδεύετε με τα καρότα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement