Connect with us

Μαγειρική

Κρέμα Καταλάνα   

Published

on

 

Υλικά (για 6 μερίδες)

400ml κρέμα γάλακτος

600ml γάλα πλήρες

1 ξυλάκι κανέλα

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

ξύσμα από 1 λεμόνι

6 κρόκους αβγών

2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ γεμάτες

100γρ. ζάχαρη

Για το τελείωμα και τη διακόσμηση:

8-10 κουτ. σούπας ζάχαρη γεμάτες

Εκτέλεση:

Ρίχνετε σε μικρό σκεύος την κρέμα γάλακτος με το γάλα, το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού και το ξύλο της κανέλας. Βάζετε το σκεύος στη φωτιά να ζεσταθεί. Μόλις πάρει βράση το αποσύρετε κι αφήνετε το μίγμα να κρυώσει λίγο και να απορροφήσει τα αρώματα. Μέσα σε μπολ χτυπάτε τους κρόκους των αβγών με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Τα περιχύνετε με το αρωματισμένο μίγμα που ετοιμάσατε. Ρίχνετε το μίγμα ξανά στο σκεύος και το βάζετε σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύετε ζωηρά με σύρμα ζαχαροπλαστικής μέχρι να πάρει βράση και να πήξει η κρέμα. Αφαιρείτε την κανέλα και περνάτε την κρέμα από σουρωτήρι για να συγκρατήσει τα ξύσματα και τυχόν σβώλους. Τη μοιράζετε σε 8 ειδικά πυρίμαχα σκεύη ή μπολ. Αφήνετε να κρυώσουν εντελώς οι κρέμες πριν τις βάλετε στο ψυγείο για να παγώσουν καλά. Όταν θέλετε να σερβίρετε, μοιράζετε πάνω τους ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνειά τους από μια γερή κουταλιά σούπας ζάχαρη και την καίτε με φλόγιστρο να πάρει χρυσοκόκκινο χρώμα και να καραμελώσει. Ύστερα αφήνετε να κρυώσει εντελώς και να γίνει σαν τζάμι η καραμέλα. Σερβίρετε αμέσως! Είναι σημαντικό να κάνετε την καραμέλα την τελευταία στιγμή. Αν την κάνετε νωρίτερα και αφήσετε τις κρέμες στο ψυγείο, η καραμέλα θα λιώσει και η κρέμα σας θα βρεθεί να κολυμπάει μέσα σε ένα αραιό σιρόπι καραμέλας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement