Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Χ. Γώγος «Επιταγή η αύξηση εμβολιασμών»

Published

on

 

Σταθερή αξιολόγησε την επιδημιολογική εικόνα της χώρας με τον δείκτη θετικότητας να παραμένει κάτω από 1, σημάδι πως η πανδημία βρίσκεται γενικά υπό έλεγχο, η Επιτροπή Επιστημόνων του Υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην «Γ» το μέλος της Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολόγος του Πανεπιστημίου Πατρών Χαράλαμπος Γώγος.

Ειδικότερα η Επιτροπή των Επιστημόνων που συνεδρίασε χθες και αξιολόγησε την κατάσταση της πανδημίας εισηγούμενη το πλαίσιο των μέτρων που εξήγγειλε στη συνέχεια ο Υπουργός Υγείας Πλεύρης, εκτίμησε πως παρά την αύξηση σε κρούσματα, νοσηλείες και διασωληνωμένους στην Β. Ελλάδα και στις υπόλοιπες κόκκινες περιοχές, η κατάσταση στη χώρα παρουσιάζει σταθερότητα «Είναι πολύ σημαντικό» επεσήμανε ο Καθηγητής Γώγος, «ότι η Ελλάδα είναι αυτή τη στιγμή η 1η στην Ε.Ε. σε διεξαγωγή τεστ, γεγονός που μας δίνει την δυνατότητα να αποτιμήσουμε την έκταση της πανδημίας από το αποτέλεσμα του μεγάλου αριθμού πολιτών που υποβάλλονται σε τεστ. Η σταθερότητα της κατάστασης είναι βέβαιο πως δεν μας δημιουργεί εφησυχασμό τουναντίον θα πρέπει να βρισκόμαστε σε πλήρη εγρήγορση και να συνεχιστούν με αυξημένη συνέπεια και μεθοδικότητα τα self και τα rapid test και να αυξηθεί ο εμβολιασμός ».

«ΑΥΞΗΣΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ Β.ΕΛΛΆΔΑ»

Σύμφωνα με τον Καθηγητή Γώγο στην Συνεδρίαση της Επιτροπής συζητήθηκε η οξεία φάση της πανδημίας στην Β. Ελλάδα όπου η εκτίναξη του αριθμού των κρουσμάτων και κυρίως των νοσηλειών και των αυξημένων αναγκών των ΜΕΘ, απεικονίζει μια κατάσταση δύσκολη αλλά προς το παρόν διαχειρήσιμη «Συζητήθηκε η αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου που συνεπάγεται μεταφορά προφανώς πίεσης στο Νοσοκομεία και επισημάνθηκε πως το βάρος της αύξησής των νοσηλειών είναι αντιστρόφως ανάλογο με την εμβολιαστική κάλυψη. Λιγότεροι εμβολιασμένοι περισσότερες νοσηλείες. Δυστυχώς στην Β. Ελλάδα είναι πολύ χαμηλός ο βαθμός εμβολιασμού και απόρροια αυτού προκύπτει η παρούσα κατάσταση»

Επιπρόσθετα ο Καθηγητής Γώγος και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, υπογράμμισε πως είναι εξαιρετικά θετικά τα νέα δεδομένα από τις ΗΠΑ τα οποία στοιχειοθετούν την αξία προστασίας από τα εμβόλια, αφού η νόσηση και η βαριά νόσηση είναι υπερπολλαπλάσια στους ανεμβολίαστους.

«ΣΕ ΥΦΕΣΗ Η ΑΧΑΪΑ»

Ο ίδιος σε σχέση με την κατάσταση της πανδημίας στην Αχαΐα , είπε πως η προσωπική του εκτίμηση αλλά και της Επιτροπής, συνηγορούν ότι βρίσκεται σε ελεγχόμενη υφεσιακή φάση γεγονός που αποδεικνύεται από τον αριθμό κρουσμάτων και νοσηλειών. «Η πανδημία δεν εξαλείφθηκε, υπάρχει. Τίποτα δεν συνηγορεί σε εφησυχασμό, Η εγρήγορση θα συνεχισθεί ως αναγκαίο μέτρο. Η μόνη λύση είναι ο εμβολιασμός. Ζητούμενο η χώρα και ειδικότερα η Αχαΐα να επιτύχει κάλυψη 90% + Σας το ζητώ σαν συμπολίτης για να τελειώσει μια και καλή για την Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα να περιχαρακωθούμε στη η ζώνη του κόκκινου της πανδημίας με όλα τα κακά που αυτό συνεπάγεται».

ΤΕΤΑ ΓΙΑΝΝΑΡΟΥ

 

 

 

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement