Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: Τον πιστεύουμε

Published

on

 

Το ένα – και κορυφαίο – ζήτημα είναι τα περιστατικά σεξουαλικής βίας και κακοποίησης, οι καταγγελίες που έχουν γίνει και τελικά, να σηκωθεί το «χαλί» κάτω από το οποίο κρύβεται κάθε μορφή βίας και κακοποίησης, σε οποιονδήποτε επίπεδο και χώρο.

Το άλλο ζήτημα είναι οι κατά καιρούς δηλώσεις από διάφορα δημόσια πρόσωπα. Άλλες καλές, άλλες κακές. Άλλες πιο έξυπνες και άλλες πιο κοινότυπες. Άλλες  αποδεκτές και άλλες όχι.

Μία τέτοια, μη καλή και μη αποδεκτή, δήλωση έκανε και ο Λευτέρης Πετρούνιας, ένας πολύ μεγάλος αθλητής, αλλά και ένας άνθρωπος που μέχρι τώρα δεν έχει δείξει τίποτα άλλο από το ότι είναι ένας ζωντανός και πολύ γλυκός άνθρωπος, με χιούμορ, με αγάπη για το άθλημα και την οικογένειά του.

Ήταν λογικό, η δήλωση του Πετρούνια να προβληματίσει. Να πάρει διάσταση. Και βέβαια, να κατακριθεί από πολλούς. Και είναι αλήθεια, ότι κάποιες φορές, αρκεί μία άστοχη δήλωση για να δημιουργηθεί ένα ντόμινο καταστροφής.

Ο Πετρούνιας βγήκε ευθέως στους τηλεοπτικούς δέκτες και ζήτησε συγγνώμη. «Ζητώ ξανά συγγνώμη και έχουν απόλυτο δίκιο να με κατηγορήσουν. Καταδικάζω όμως κάθε μορφή βίας» είπε. Και πρόσθεσε: «Εγώ το ζήτησα να βγω και να ζητήσω συγγνώμη, γιατί όντως έκανα ένα λάθος. Ως άνθρωπος δεν είμαι τόσο ικανός, όσο στους κρίκους, για να εκφράσω σωστά τη σκέψη μου».

Νομίζουμε ότι η απολογία του Πετρούνια είναι ειλικρινής. Και γι’ αυτό, είναι δεκτή και η συγγνώμη του.  Οι κορυφαίοι αθλητές δεν σημαίνει πως είναι και κορυφαίοι… ρήτορες. Ίσα – ίσα. Τις περισσότερες φορές, όντως, δεν έχουν την ευφράδεια να εκφραστούν. Αλλά δεν πειράζει. Τους αγαπάμε γι’ αυτό που ξέρουν να κάνουν και το οποίο μας προσφέρει πολύ μεγαλύτερη χαρά από οποιαδήποτε άρτια ομιλία.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας, μίλησε απλά. «Φταίω» είπε. Και δεν χρησιμοποίησε δικαιολογίες. Τον πιστεύουμε.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement