Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η νέα Κινητή Μονάδα Εμβολιασμού που παραχώρησε ο ΕΟΔΥ στην 6η ΥΠΕ «Όχημα» για την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης

Published

on

Ένα ακόμα «όπλο» στην μάχη για την διευκόλυνση των πολιτών στην εμβολιαστική κάλυψη απέκτησε η 6η Υγειονομική Περιφέρεια.

Πρόκειται για την Κινητή Μονάδα Εμβολιασμού, η οποία παραχωρήθηκε προχθές το πρωί, από τον ΕΟΠΥ στην 6η ΥΠΕ και πλέον βρίσκεται στη διάθεση της για τις ανάγκες του Εμβολιαστικού Προγράμματος στην Ύπαιθρο το οποίο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

«Δεν έρχεστε εσείς σε εμάς, ερχόμαστε εμείς σε εσάς. Κύριος σκοπός μας, είναι να εντείνουμε την προσπάθεια να ανέβει το ποσοστό του εμβολιασμού, γιατί μέχρι τώρα δεν μας ικανοποιεί. Έχω πει και στο παρελθόν και συνεχώς θα τονίζω, ότι το μοναδικό μας όπλο κατά της πανδημίας δεν είναι άλλο από τον εμβολιασμό», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Καρβέλης, τονίζοντας μέλημά του είναι να ενισχυθεί το εμβολιαστικό κενό, που υπάρχει κυρίως στην ύπαιθρο.

Ευχαρίστησε θερμά, τόσο τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκέλους όσο και τον Πατρινό Αντιπρόεδρο του ΕΟΔΥ Γιώργο Παναγιωτακόπουλο για την παραχώρηση, ενώ στην παρουσίαση παραβρέθηκε και ο Συντονιστής του ΕΟΔΥ στην Πάτρα, Χαράλαμπος Μπακόπουλος.
Η Κινητή Εμβολιαστική Μονάδα μπαίνει από σήμερα στην ενεργό δράση με εμβολιασμούς στο Λευκοχώρι και το Ρουπάκι Ηλείας και έπεται συνέχεια σε όλη τη Δυτική Ελλάδα.

«ΔΕΝ ΕΦΗΣΥΧΑΖΟΥΜΕ»
Αναφερθείς σχετικά με τη διαμορφωθείσα κατάσταση ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, τόνισε: «Δεν εφησυχάζουμε. Τα ποσοστά νοσηλείας «τσιμπάνε» τις τελευταίες ημέρες, για αυτό συνεχίζουμε τη μάχη, η οποία θα πρέπει να δοθεί και στην ύπαιθρο με τη βοήθεια της Κινητής Μονάδας και του εξειδικευμένου προσωπικού που θα τη συνοδεύει, ώστε να μεγαλώσουμε τον δείκτη ανοσίας».

ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ
Ακολούθησε επίσκεψη του κ. Καρβέλη στους χώρους του Κέντρου Υγείας, όπου συνομίλησε με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την πορεία των εμβολιασμών και άλλα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του Κέντρου.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement