Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Γιώργος Στεργίου στην “Γ”: «Αφετηρία ανατροπής των συσχετισμών στην Αχαΐα»

  Την ικανοποίησή του για τη μαζική συμμετοχή πολιτών, πολλοί εκ των οποίων βρέθηκαν για πρώτη φορά «κοντά» στο κόμμα, εκφράζει ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Στεργίου, μιλώντας στη «Γ». Ο κ. Στεργίου, αναφερόμενος στην μαζικότητα της ψηφοφορίας στην Αχαΐα, σημειώνει ότι πρέπει να γίνει αφετηρία ανατροπής των πολιτικών συσχετισμών στο […]

Published

on

 

Την ικανοποίησή του για τη μαζική συμμετοχή πολιτών, πολλοί εκ των οποίων βρέθηκαν για πρώτη φορά «κοντά» στο κόμμα, εκφράζει ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Στεργίου, μιλώντας στη «Γ».

Ο κ. Στεργίου, αναφερόμενος στην μαζικότητα της ψηφοφορίας στην Αχαΐα, σημειώνει ότι πρέπει να γίνει αφετηρία ανατροπής των πολιτικών συσχετισμών στο νομό, ενώ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο κάποιας προσυνεδριακής εκδήλωσης στην Πάτρα (και σε άλλες περιφέρειες) ενόψει του συνεδρίου της ΝΔ στις αρχές Δεκεμβρίου. Ένα συνέδριο, που όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «δεν γίνεται απλώς στη “μέση μιας κυβερνητικής θητείας”. Έρχεται να σηματοδοτήσει το κλείσιμο μίας δύσκολης αλλά και παραγωγικής για την κυβέρνηση διετίας στέλνοντας ταυτόχρονα το μήνυμα μιας νέας και πιο αισιόδοξης πορείας που διαγράφεται για τη χώρα»…

 

Οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των νέων κομματικών οργάνων ολοκληρώθηκαν. Ποια είναι η «γεύση» που αφήνουν;

 

Η συμμετοχή 140.000 πολιτών κάθε ηλικίας στις εσωκομματικές μας διαδικασίες, εκ των οποίων περίπου το 1/3 για πρώτη φορά, επιβεβαιώνει την αποδοχή και την εμπιστοσύνη που απολαμβάνει το κόμμα μας ενώ έχει αναλάβει εδώ και 2 χρόνια τη διακυβέρνηση της χώρας. Άρα μόνο θετικός είναι ο απόηχος των εκλογών μας. Συγχρόνως ανοίξαμε ένα καινούργιο κεφάλαιο στην ιστορία των ελληνικών κομμάτων υιοθετώντας πρώτοι εμείς την ηλεκτρονική κάλπη ως μέσο ψηφοφορίας.

 

 

Στην Αχαΐα, τα εγγεγραμμένα μέλη της ΝΔ ξεπέρασαν τις 10.000, αναδεικνύοντας την τοπική οργάνωση ως μία από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα, αναλογικά με τον πληθυσμό. Πρόκειται για ένα γεγονός που αναδεικνύει τον ανταγωνισμό μεταξύ των υποψηφίων ή ενδεχομένως «φωτογραφίζει» και μία γενικότερη πολιτική τάση, ιδιαίτερα σε μία περιοχή όπου η ΝΔ παραδοσιακά δεν έχει τα πρωτεία;

 

Σε μία εκλογική περιφέρεια που στις τελευταίες εκλογές υπολειπόμασταν του ΣΥΡΙΖΑ, το γεγονός ότι επετεύχθη τέτοια μαζικότητα πρέπει να αποτελέσει αφετηρία ανατροπής των πολιτικών συσχετισμών. Αυτό άλλωστε είναι και το στοίχημα για τις νέες διοικήσεις.

 

 

Ο επόμενος «σταθμός» για τη ΝΔ είναι προφανώς το συνέδριο του Δεκεμβρίου. Θα υπάρξουν περιφερειακές προσυνεδριακές εκδηλώσεις, όπως έχει ακουστεί, μία εκ των οποίων μπορεί να γίνει στην Πάτρα;

 

Παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας, η επικοινωνία, η ενημέρωση και ο διάλογος με τα μέλη μας δεν σταμάτησαν ούτε μία μέρα. Το τελευταίο διάστημα, ο εμβολιασμός μας επιτρέπει τη διοργάνωση και εκδηλώσεων με φυσική παρουσία συμμετεχόντων. Η πορεία λοιπόν προς το συνέδριο μας, που ξεκίνησε με την εκλογή συνέδρων, θα συνεχιστεί με σειρά δράσεων και θα κορυφωθεί με τη διεξαγωγή του το τριήμερο 3-5 Δεκεμβρίου. Τις επόμενες μέρες, η Οργανωτική Επιτροπή του 14ου Συνεδρίου και ο πρόεδρος της Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα προχωρήσουν σε πιο αναλυτικές ανακοινώσεις. Σε κάθε περίπτωση, οι οργανώσεις μας στην Αχαΐα και τη Δυτική Ελλάδα θα έχουν ενεργό συμμετοχή σε κάθε στάδιο αυτής της διαδρομής.

 

 

Τι πρέπει να περιμένουμε στο συνέδριο; Ποιό είναι το ζητούμενο για τη ΝΔ του 2022;

 

Παρότι η τελευταία διετία ήταν μια περίοδος κρίσεων και μεγάλων προκλήσεων σε πολλαπλά μέτωπα για την Ελλάδα, τα όσα έγιναν σε αυτό το διάστημα διαμορφώνουν αναμφίβολα μια νέα, διαφορετική πραγματικότητα.

Η πατρίδα μας δεν κάλυψε απλά το χαμένο έδαφος της διακυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου αλλά αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Θωρακίζεται έναντι κάθε απειλής ενώ συγχρόνως αποτελεί σταθερό προορισμό μεγάλων ξένων επενδύσεων. Το μέρισμα της ανάπτυξης που επιτυγχάνεται μοιράζεται σε όλους τους Έλληνες και όχι σε λίγους και προνομιούχους, όπως συνέβη την περίοδο 2015-2019.

Το Συνέδριο μας, λοιπόν, δεν γίνεται απλώς στη “μέση μιας κυβερνητικής θητείας”. Έρχεται να σηματοδοτήσει το κλείσιμο μίας δύσκολης αλλά και παραγωγικής για την κυβέρνηση διετίας στέλνοντας ταυτόχρονα το μήνυμα μιας νέας και πιο αισιόδοξης πορείας που διαγράφεται για τη χώρα.

Την ώρα που η Αριστερά ενδοσκοπεί προσπαθώντας να βρει απαντήσεις σε ερωτήματα της δεκαετίας που πέρασε, εμείς στο Συνέδριο μας θα συζητάμε τις λύσεις για όλα τα μεγάλα ζητήματα του σήμερα και του αύριο.

 

 

Πολλοί υποστηρίζουν ότι το επόμενο έτος μπορεί να είναι και έτος εκλογών. H διαμόρφωση μίας νέας προεκλογικής ατζέντας είναι μεταξύ των στόχων της ΝΔ;

 

Εκλογολογούν εκείνοι που φοβούνται για το αποτέλεσμα τους. Ενώ ο Μητσοτάκης δίνει μία πολυεπίπεδη μάχη στο εσωτερικό και το εξωτερικό, ο κ. Τσίπρας μιλάει συνεχώς για εκλογές μάλλον γιατί ανησυχεί πολύ για την έκβασή τους και τις εξελίξεις που πιθανότατα αυτές θα δρομολογήσουν στο κόμμα του. Η κυβέρνηση μας με σχέδιο, μετριοπάθεια και σηκωμένα μανίκια κερδίζει καθημερινά την εμπιστοσύνη των πολιτών και το γεγονός αυτό είναι που καθορίζει τους πολιτικούς συσχετισμούς σήμερα και στο μέλλον.

«Όλες οι σημαντικές νομοθετικές πρωτοβουλίες κάνουν στάση στην Πειραιώς 62»

Απόλυτα ικανοποιημένος δηλώνει ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και για τη συνεργασία μεταξύ κυβέρνησης και κομματικού μηχανισμού. Συγκεκριμένα, αναφέρει τα εξής: «Ο κομματικός μας οργανισμός ίσως περισσότερο από κάθε άλλη φορά στο παρελθόν έχει ουσιαστική συμβολή όχι μόνο στην επικοινωνία αλλά και στην προετοιμασία βασικών πτυχών του κυβερνητικού μας έργου. Έχουμε καθιερώσει ένα σταθερό πλαίσιο συνεργασίας με τα στελέχη μας στην κυβέρνηση και πλέον όλες οι σημαντικές νομοθετικές πρωτοβουλίες «κάνουν στάση» στην Πειραιώς 62 πριν πάρουν το δρόμο προς το κοινοβούλιο. Ταυτόχρονα, έχουμε εμπλουτίσει τη διασύνδεση μας με κάθε μορφή κοινωνικής δράσης από τον συνδικαλισμό μέχρι την εθελοντική προσφορά και τη μάχη για τα δικαιώματα, δίνοντας έτσι την ευκαιρία έκφρασης και αδιαμεσολάβητης επαφής της κοινωνίας των πολιτών με τη Νέα Δημοκρατία αλλά και την κυβέρνηση. Αλλάζουμε και προσαρμόζουμε τη λειτουργία μας προκειμένου να αφουγκραζόμαστε τις αγωνίες και τους προβληματισμούς όλων των Ελλήνων. Αυτό άλλωστε ήταν και το βασικό πρόταγμα της ιδρυτικής μας διακήρυξης, ενός εμπνευσμένου κειμένου που μας καθοδηγεί 47 χρόνια τώρα».

 

Του Φώτη Π. Καλύβα

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement