Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ανοίγει 5η Κλινική Covid στο ΠΓΝΠ-Αποφάσεις και για αύξηση των κρεβατιών ΜΕΘ Covid 

Published

on

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

Το άνοιγμα μιας ακόμα Κλινικής Covid αγγίζοντας συνολικά τις πέντε, αλλά και μιας ακόμα πτέρυγας με έξι κρεβάτια ΜΕΘ Covid μέχρι το τέλος της εβδομάδας, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας επιβάλλει ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού που χρήζουν νοσηλευτικής φροντίδας.

Αυτό αποφασίστηκε χθες κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών στο οποίο προήδρευσε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης και έγινε εκτενής ενημέρωση για την εικόνα που έχει προκαλέσει η πανδημία.

«ΠΙΕΣΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ»

«Η κατάσταση είναι πάρα πολύ πιεστική στα νοσοκομεία και αυτό είναι συνέπεια της κατάστασης που επικρατεί στην κοινότητα. Εμείς, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο από το να ανοίγουμε νέες κλινικές για να φροντίσουμε τους ασθενείς που προσέρχονται στα νοσοκομεία μας. Στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου του ΠΓΝΠ το πρωί της Δευτέρας αποφασίσαμε να ανοίξουμε μια επιπλέον Κλινική, από τις τέσσερις να φθάσουμε στις πέντε, καθώς επίσης να κάνουμε μια επιπλέον προσπάθεια για να ανοίξουμε άλλη μια πτέρυγα ΜΕΘ Covid για όσους χρειαστεί να διασωληνωθούν», ανέφερε στον απόηχο της συνεδρίασης ερωτηθείς από την «Γ» ο κ. Καρβέλης.
Υπογράμμισε πως «το υγειονομικό δυναμικό της περιοχής μας, τόσο το ιατρικό όσο και το νοσηλευτικό προσωπικό συμβάλλει με τον δέοντα τρόπο και πολλές φορές υπερβάλλει εαυτών για να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες».

«ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ» ΓΙΑ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΧΩΡΙΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Ωστόσο, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας πως «στην Αχαΐα μετράμε πάνω από 1.000 ενεργά κρούσματα μόλις την τελευταία εβδομάδα και ένα ποσοστό αυτών θα χρειαστεί νοσοκομειακή φροντίδα. Αυτό, όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί. Είναι καμπανάκι για όλους».
Και πρόσθεσε: «Το ζητούμενο είναι πρωτίστως όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να δουν τι γίνεται στην κοινότητα. Όλοι, Δήμος, Περιφέρεια, Ελληνική Αστυνομία, θα πρέπει να συμβάλλουν και να δραστικά και χωρίς εκπτώσεις εάν τηρούνται τα μέτρα, εάν υπάρχει έλεγχος στους ανεμβολίαστους. Πρέπει να βγουν κλιμάκια για ελέγχους γιατί αυτό δεν θα σταματήσει και εμείς θα αναγκαζόμαστε να ανοίγουμε νέες κλίνες στα νοσοκομεία, θα παίρνουμε κι άλλες κλινικές που ο κόσμος τις έχει ανάγκες, άρα θα πάνε πίσω τα χειρουργεία και άλλες δραστηριότητες με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους νοσούντες».
Και κατέληξε λέγοντας πως για να συμβεί αναχαίτιση της πανδημίας σε μια ανοικτή κοινωνία θα πρέπει να γίνει έλεγχος για τους ανεμβολίαστους.

Ροή ειδήσεων

Advertisement