Μαγειρική
Φασολάκια γιαχνί με πατάτες και μυρωδικά
Δημοσιεύθηκε
2 έτη πρνστις
Υλικά (για 4 άτομα)
60 γρ. ελαιόλαδο
300 γρ. κρεμμύδι ξερό, σε λεπτές φέτες
250 γρ. καρότα, σε μεσαία καρέ
10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
600 γρ. πατάτες, κυδωνάτες
600 γρ. τομάτα κονκασέ
60 γρ. πελτές τομάτας
450 γρ. νερό
650 γρ. φασολάκια, καθαρισμένα
10 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
5 γρ. μάραθος, ψιλοκομμένος
10 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε καλά μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι. Αλατίζετε και «ιδρώνετε» το κρεμμύδι έως ότου διαπιστώσετε ότι έχει μαλακώσει. Προσθέτετε το σκόρδο και μόλις μυρίσει ρίχνετε στην κατσαρόλα σας τις τομάτες, τα καρότα, τις πατάτες και τον πελτέ. Ρίχνετε έπειτα το νερό και αφήνετε να πάρουν βράση όλα τα υλικά μαζί. Έπειτα προσθέτετε τα φασολάκια και μαγειρεύετε το φαγητό σας σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν αρκετά τα φασολάκια. Έπειτα ρίχνετε τον μαϊντανό, τον μάραθο και τη ζάχαρη. Το φαγητό σας είναι έτοιμο! Αν λατρεύετε το τυρί, απαιτείται να συνοδεύσετε το φαγητό με φέτα. Τέλος, προαιρετικά, μπορείτε να προσθέσετε μαζί με τις πατάτες και μεσαίου μεγέθους κολοκυθάκια.
Σχετικά θέματα
Ψητή χήνα με μπαχαρικά, baby πατάτες, κυδώνια και σάλτσα μήλου
Αυτοψία της “Γ” στη λαϊκή αγορά: Ελληνοποιήσεις σε πατάτες και ντομάτες
Κολιοί με πατάτες, ελιές Θάσου και μάραθο
Κεφτεδάκια με πατάτες και πελτέ στον φούρνο
Κοτόπουλο λεμονάτο με πατάτες στο τηγάνι
Φασόλια μπαρμπούνια με καυκαλήθρες και μυρωδικά