Connect with us

Μαγειρική

Φασόλια με λαχανικά

Published

on

Υλικά (για 4 άτομα)

500 γρ. φασόλια γίγαντες

2 κρεμμύδια σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες

2 μέτρια καρότα ψιλοκομμένα

500 γρ. τομάτα

1 μικρό πράσο ψιλοκομμένο

3-4 κλαράκια σέλινο

2 χούφτες άνηθο ψιλοκομμένο

Ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Μουσκεύετε τα φασόλια για 12 τουλάχιστον ώρες. Αφαιρείτε τα φλουδάκια από 5-6 από αυτά. Τα βάζετε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνετε και κρατάτε ένα φλιτζάνι από το ζουμί τους. Σoτάρετε τα λαχανικά σε ελαιόλαδο να μαλακώσουν σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε τη τομάτα, το σέλινο χοντροκομμένο και αλατοπίπερο. Σε πυρίμαχο σκεύος ή ταψί βάζετε τα φασόλια, τα αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τη σάλτσα και το ζωμό που κρατήσατε από το βράσιμο. Ρίχνετε και το μισό άνηθο ψιλοκομμένο. Ανακατεύετε και τα βάζετε στο φούρνο στους 200οC σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο. Ψήνετε αρχικά για 35 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο, κατεβάζετε λίγο τη θερμοκρασία και συνεχίζετε μέχρι να μελώσει η σάλτσα, περίπου μισή ώρα ακόμα. Βγάζετε τους γίγαντες από το φούρνο, τους αφήνετε λίγο να κρυώσουν και ραντίζετε με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και τον υπόλοιπο άνηθο. Καλή σας όρεξη!

Ροή ειδήσεων

Advertisement