Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Τοπική αγορά

Στο Τελικό Στάδιο η προετοιμασία της Περιφέρειας για την «Dubai Expo 2020»

Δημοσιεύθηκε

στις

Ολοκληρώθηκε χθες Σάββατο 15/1/2022 η διαδικασία υποβολής ενδιαφέροντος από επιχειρήσεις που θέλουν να συμμετάσχουν στο περίπτερο της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην έκθεση «DUBAI EXPO 2020».

Η έκθεση που διοργανώνεται ανά τετραετία αποτελεί τη μεγαλύτερη ευκαιρία για την σύναψη επιχειρηματικής και γενικότερης συνεργασίας με το Ντουμπάι αλλά και χώρες της ευρύτερης περιοχής των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Μέση Ανατολή, Αφρική και Νότια Ασία.
Η«DUBAI EXPO 2020» στην οποία συμμετέχουν 192 χώρες άνοιξε τις πύλες της από 1η Οκτωβρίου 2021 και θα διαρκέσει έως τις 31 Μαρτίου, προβλέπεται να προσελκύσει περίπου 25 εκατομμύρια επισκέπτες. Προάγει τις ιδέες της δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης και της ελευθερίας κινήσεων ιδεών, αγαθών και ανθρώπων με την Περιφέρεια να αναλαμβάνει το ελληνικό περίπτερο κατά την περίοδο της εθνικής εορτής, από 21 έως 27 Μαρτίου.
«Μέσα από τη συμμετοχή μας στη διεθνή έκθεση, στόχος είναι η ΠΔΕ να επανατοποθετηθεί δυναμικά στο διεθνές επιχειρηματικό και επενδυτικό περιβάλλον γι αυτό και κλήθηκαν οι φορείς του παραγωγικού κόσμου, Επιμελητήρια και ο ΣΕΑΔΕ «(Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα»), προκείμενοι οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις να καταθέσουν εγκαίρως τα στοιχεία τους.
Το διάστημα που έχουμε επιλέξει για τη συμμετοχή μας θεωρείται εξαιρετικά σημαντικό καθώς είναι η περίοδος της επίσημης αυλαίας της έκθεσης και περιλαμβάνει την Εθνική μας εορτή, την 25η Μαρτίου, που αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον επισήμων αλλά πλήθος κόσμου» επισημαίνει ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας ,Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίων Ζαΐμης.
Καθ όλη τη διάρκεια που η Περιφέρεια θα έχει την ευθύνη του Ελληνικού Περιπτέρου, θα προβάλλεται συνεχώς οπτικοακουστικό υλικό για τη Δυτική Ελλάδα και τον Τουρισμό της ενώ θα πραγματοποιηθούν δράσεις με επίκεντρο τη γευσιγνωσία και το περιβάλλον καινοτομίας και επιχειρηματικές ευκαιρίες στην περιοχή μας.
Οι εκδηλώσεις θα συμπεριλαμβάνουν δύο Ημερίδες, μία για την Αγροδιατροφή και τον Τουρισμό και μία για Καινοτομία και Επενδύσεις προ στην ΠΔΕ.
«Μας ενδιαφέρει να αναδείξουμε τη Δυτική Ελλάδα ως τουριστικό αλλά και ως επενδυτικό προορισμό και να προβάλουμε τη δυναμική και το αξιόμαχο των επιχειρήσεων της Περιφέρειας. Μέσα από τις εκδηλώσεις αλλά και τα προϊόντα που θα τοποθετηθούν στη διάρκεια event όπως η γευσιγνωσία και παρουσιάσεις με τη συνδρομή και της ψηφιακής τεχνολογίας, θα προσπαθήσουμε, με έξυπνο τρόπο, στο χώρο του Περιπτέρου της ‘Enterprise Greece’ , να προσελκύσουμε ενδιαφέρον ώστε να κλειστούν σημαντικές επιχειρηματικές συνεργασίες» τονίζει ο κ. Ζαΐμης.
Η έκθεση με την παρουσία επιχειρήσεων απ όλη τη Δυτική Ελλάδα προγραμματίζεται σε μια περίοδο κατά την οποία ανατέλλει η άνοιξη της σταδιακής επιστροφής σε μια νέα κανονικότητα μετά από μια διετία παράλληλου βηματισμού με την διαρκή απειλή της πανδημίας που όρθωσε φραγμούς στην εξωστρέφεια με τον Covid περιορίζει τις ελευθερίες σε επίπεδο εξαγωγών αλλά και κίνησης κεφαλαίων.


Ροή ειδήσεων

Advertisement