Connect with us

Μαγειρική

Αρωματικό κάρι με κολοκύθια  

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

4 πατάτες

800 γρ. κολοκύθια

2 ξερά κρεμμύδια

1 καρότο

5 κουτ. σούπας καλαμποκέλαιο

2 κουτ. σούπας κάρι, ήπια καυτερό

500 γρ. τομάτες φρέσκιες, ψιλοκομμένες ή τοματάκια κονκασέ

400 ml γάλα καρύδας

2 χούφτες αρακά

αλάτι

Για το σερβίρισμα

βρασμένο ρύζι μπασμάτι

2 κουτ. σούπας φρέσκο κόλιανδρο

1 λάιμ, τον χυμό

Εκτέλεση:

Καθαρίζετε τις πατάτες, τα κολοκύθια και τα κρεμμύδια και τα καρότα και τα κόβετε σε μικρότερα κομμάτια. Τα σοτάρετε στο καλαμποκέλαιο για λίγα λεπτά και μετά ρίχνετε το κάρι, τα τοματάκια και 100 ml νερό. Αλατίζετε και μαγειρεύετε τα για 15′ σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε το γάλα καρύδας, τον αρακά και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 10΄ ακόμα. Σερβίρετε με το ρύζι μπασμάτι, ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο και χυμό λάιμ.

Ροή ειδήσεων

Advertisement