Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: Οι επιλογές της κυβέρνησης εν μέσω κρίσης

Published

on

 

Ακούνε πολλοί τον πρωθυπουργό να μιλάει για μία κρίση της οποίας η έκταση και το χρονικό βάθος δεν μπορούν να προσδιοριστούν και φοβούνται. «Μα, γιατί τα λέει αυτά;» αναρωτιούνται ακόμα και στελέχη της ΝΔ, θεωρώντας ότι πρόκειται για σοβαρό επικοινωνιακό λάθος.

Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που θεωρούν ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να κάνει ακόμα περισσότερα. Να λάβει πιο πολλά μέτρα για να στηρίξει τους πολίτες, ακόμα και «να τα δώσει όλα» και αμέσως μετά, να πάει σε εκλογές.

Συγνώμη, αλλά όλες αυτές οι σκέψεις έχουν πολύ σοβαρά προβλήματα και η άποψή μας είναι πως δεν συνιστούν, ούτε ορθή διαχείριση προς όφελος της κοινωνίας, ούτε καν ορθή διαχείριση της στρατηγικής που θα έπρεπε να έχει η ΝΔ. Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που προφανώς έχει την πληρέστερη εικόνα, γνωρίζει πολύ καλύτερα πως πρέπει να κινηθεί.

Ξεκινώντας από το πρώτο. Πέραν του ότι θα ήταν άσκοπο ο πρωθυπουργός να προσπαθεί να ωραιοποιήσει την πραγματικότητα που ο καθένας μπορεί να δει στο ράφι του σούπερ μάρκετ ή στον λογαριασμό του ηλεκτρικού, θα ήταν εξαιρετικά λαϊκίστικο αλλά και ανασφαλές να αρχίζει να μοιράζει «ενέσεις αισιοδοξίας» που θα μπορούσαν να αποδειχθούν παντελώς λανθασμένες. Στο κάτω – κάτω, είναι καλύτερο ο λαός να έχει έναν ρεαλιστή πρωθυπουργό, παρά έναν αισιόδοξο και αιθεροβάμωνα πρωθυπουργό.

Άλλωστε, στην περίοδο της οικονομικής κρίσης, πληρώσαμε πολύ ακριβά τις αισιόδοξες ωραιοποιήσεις που τελικά αποδείχτηκαν «όνειρα θερινής νυκτός». Και δεν πρέπει να το ξεχνάμε.

Πάμε και στο δεύτερο. Αν η κυβέρνηση τα έδινε όλα τώρα και πήγαινε σε εκλογές, θα ακολουθούσε ένα άλλο επικίνδυνο και λαϊκίστικο «μονοπάτι». Πρώτον θα ξόδευε οποιοδήποτε «λίπος» έχει ακόμα η χώρα, ναρκοθετώντας ακόμα και την ίδια την κυβέρνηση, σε περίπτωση που η ΝΔ κέρδιζε τις εκλογές. Δεύτερον, θα έβαζε τη χώρα σε πολιτική αστάθεια εν μέσω κρίσης και τρίτον, ίσως και να έδειχνε τελικά ότι στόχος της είναι να «αποδράσει» και να αφήσει στην επόμενη κυβέρνηση «καμένη γη». Πρόκειται λοιπόν για μία στρατηγική που είναι… καταστροφική σε όλα τα επίπεδα. Στον αντίποδα λοιπόν, η κυβέρνηση προσπαθεί με λογική να ενισχύσει τον πληθυσμό και να μην ρισκάρει τη συνέχεια της χώρας και της ίδιας της κυβέρνησης, ούτε να βάλει τη χώρα σε μακρά προεκλογική περίοδο. Είναι η μόνη επιλογή. Μία επιλογή που προσωρινά δημιουργεί «μουρμούρες», μεσομακροπρόθεσμα όμως θα είναι επωφελής για όλους…

Ροή ειδήσεων

Advertisement