Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: Το «νο1» ζήτημα για τη τωρινή και… την επόμενη κυβέρνηση

Published

on

 

Αυτό που συμβαίνει με τους υπέρογκους λογαριασμούς του ηλεκτρικού, για το περιγράψουμε με ελάχιστες κουβέντες, δεν μπορεί να συνεχιστεί!

Δεν ξέρουμε, όπως δεν ξέρει και η πλειοψηφία των πολιτών, πως υπολογίζεται η «ρήτρα αναπροσαρμογής», αλλά και να ξέραμε, μικρή σημασία έχει. Αυτό που συμβαίνει στην πράξη είναι ότι φτάνουν στους πολίτες λογαριασμοί που υπερβαίνουν κατά πολύ τους μισθούς και γι’ αυτό στην ελληνική κοινωνία αρχίζει να δημιουργείται μία βραδυφλεγής βόμβα που δεν απειλεί μόνο με κοινωνική αναστάτωση. Είναι και απολύτως… «αντιπαραγωγική», όπως θα έλεγαν κάποιοι. Και τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει, πολύ απλά, ότι αυτοί οι λογαριασμοί δεν μπορούν να πληρωθούν. Και μοιραία, θα σωρεύσουν χρέη, τόσο στα νοικοκυριά όσο και στις εταιρείες παροχής ρεύματος.

Είναι απολύτως αναγκαίο λοιπόν να υπάρξει κάθετη παρέμβαση. Είτε από την Ευρώπη, είτε και από την ελληνική κυβέρνηση μόνη της.

Άλλωστε, δεν έχουμε να κάνουμε με ένα πρόβλημα που είναι πολιτικό ή κομματικό. Δεν αφορά και δεν κρίνει μόνο την τύχη της σημερινής κυβέρνησης. Αφορά και κρίνει τη τύχη της ίδιας της χώρας, χωρίς υπερβολή.

Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα δύσκολο καλοκαίρι που θα ακολουθηθεί από έναν, επίσης δύσκολο χειμώνα. Ας μην γελιέται κανείς περί αυτού. Η ακρίβεια είναι εδώ και θα παραμείνει. Αφενός γιατί ο πόλεμος στην Ουκρανία μάλλον δεν θα σταματήσει σύντομα και αφετέρου, γιατί ακόμα και αν σταματήσει ο πόλεμος, η ομαλοποίηση στην ενεργειακή αγορά θα αργήσει να έρθει. Η Ευρώπη θα πρέπει να πάψει να στηρίζεται πλέον στο ρωσικό αέριο και αυτό δεν θα αλλάξει τα επόμενα χρόνια…

Και η αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης γίνεται πλέον το «νο1» ζήτημα για τη τωρινή και… την επόμενη κυβέρνηση!

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement