Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Όλη η Αχαγιά στο πόδι-Στο Αστυνομικό Tμήμα τρία στελέχη της δημοτικής Αρχής Δυτικής Αχαΐας

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο Αστυνομικό τμήμα Κάτω Αχαΐας πέρασαν τη νύχτα του Σαββάτου, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ, Παναγιώτης Κουνάβης και οι αντιδήμαρχοι, Σπύρος Σταυρογιαννόπουλος και Γρηγόρης Μάλλιαρης, σε μία προσπάθεια να πιέσουν προς πάσα κατεύθυνση για να σταματήσει η ασυδοσία που επικρατεί με τους τσιγγάνικους γάμους.

Παρά τις συναντήσεις και τις παρεμβάσεις που έγιναν την περασμένη εβδομάδα, το απόγευμα του Σαββάτου η μουσική μπήκε στη διαπασών, οι δρόμοι έκλεισαν και άρχισε το γλέντι… προκαλώντας, όμως, ταχυκαρδία στους κατοίκους της Αχαγιάς, οι οποίοι έχουν αγανακτήσει.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ και οι αντιδήμαρχοι σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας, Σπύρο Μυλωνά ο οποίος απουσιάζει για λόγους υγείας, προσπαθούσαν επί ώρες να πείσουν τους αστυνομικούς να προχωρήσουν σε έλεγχο, δίνοντας ένα τέλος στο μαρτύριο, ωστόσο, η έλλειψη μέσων και προσωπικού δεν επέτρεπε άμεση επέμβαση. Έτσι, οι εκπρόσωποι της δημοτικής Αρχής αποφάσισαν να καταθέσουν μήνυση κατά αγνώστων, ενώ θα γίνει διάβημα και στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

ΣΠ. ΜΥΛΩΝΑΣ: «ΔΕΝ ΝΤΑΝΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ…»

Σε δημόσια τοποθέτησή του για το θέμα, ο Δήμαρχος επεσήμανε πως «αντιμετωπίζουμε στην Αχαγιά αλλά και αλλού ένα χρόνιο, πολυπαραγοντικό, κοινωνικό πρόβλημα με βαθιές ρίζες που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην πόλη αλλά και γενικότερα! Ένα πρόβλημα που αναστατώνει την πόλη με την ηχητική όχληση, δημιουργεί κυκλοφοριακά προβλήματα, αφού κλείνουν δρόμοι και δημιουργεί εντάσεις και ερωτηματικά μεταξύ των δημοτών τέτοια που αποδομούν τους θεσμούς της πολιτείας στη συνείδηση τους και δημιουργούν παράλληλα την αίσθηση της αδυναμίας επέμβασης ή και της σύμπραξης,  των θεσμών αυτών, αστυνομία, δικαιοσύνη, δημοτική αρχή κλπ!

Το πρόβλημα είναι βαθιά κοινωνικό και πολιτικό! Εμείς σαν δημοτική αρχή έχουμε ξεκάθαρη άποψη και δεν μπαίνουμε σε δεύτερες σκέψεις και άλλες πολιτικάντικες συμπεριφορές! Αγωνιζόμαστε να κατανοήσουν οι συμπολίτες μας αυτοί ότι θα πρέπει να σέβονται τους κανόνες της πολιτείας και να λειτουργούν στα πλαίσια αυτά! Ως  δημοτική αρχή δεν παίζουμε με αυτό το ζήτημα, δεν διαπραγματευόμαστε στις εκλογές ψήφους, δεν νταντεύουμε κανένα ούτε κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας! Τρεις αντιδήμαρχοί μας ξενύχτησαν στο αστυνομικό τμήμα της Κ. Αχαΐας για αυτό το ζήτημα! Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με την αστυνομία για να σταματήσει αυτή η κατάσταση. Αυτό για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτο και σε αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε! Θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο για να αλλάξει αυτή η κατάσταση! Το άμεσο βήμα για όλα όσα έγιναν χθες είναι η μήνυση κατά παντός υπευθύνου στον εισαγγελέα και ένα εντονότατο διάβημα στην αστυνομική διεύθυνση Αχαΐας και στο Υπουργείο. Θα εξαντλήσουμε κάθε μέσο να αλλάξει αυτή η κατάσταση γιατί πίσω από αυτό το γεγονός ελλοχεύουν τεράστιοι κίνδυνοι που θα στραφούν πρωτίστως εναντίον αυτής της γειτονιάς! Ελλοχεύει ο κίνδυνος της ατιμωρησίας, της αδυναμίας του κράτους να λειτουργήσει και να αντιμετωπίσει παραβατικές συμπεριφορές! Ως δημοτική αρχή δεν θα το επιτρέψουμε ούτε μπαίνουμε σε πολιτικάντικες λογικές και συναλλαγές του παρελθόντος που γιγάντωσαν το ζήτημα αυτό».

Π. ΚΟΥΝΑΒΗΣ:  ΤΑ ΓΛΕΝΤΙΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΟΥΝ

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ, Παναγιώτης Κουνάβης ανέφερε πως «το πρόβλημα είναι πολύ βαθύτερο και χρειάζεται πολύπλευρη αντιμετώπιση. Δεν είναι η δουλειά μου να υποβάλλω οδηγίες για την τήρηση της τάξης, έχω δικαίωμα να εκφράσω την αγανάκτησή μου μέσα από της προβλεπόμενες διαδικασίες, έχω και την υποχρέωση να παλέψω μαζί με συναδέλφους αιρετούς να υπάρξουν κανόνες στην πόλη μου. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Την  πραγματική αναρχία στην πόλη, αν την ταράξουν στην νομιμότητα οι θεσμοί ίσως να καταπολεμηθεί. Διαφορετικά η αυτοχειρία κάποιου αγανακτισμένου αργά ή γρήγορα θα έχει τραγική κατάληξη και είναι κάτι που δεν θα πρέπει να συμβεί».

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δυτική Ελλάδα: Βρέθηκε νεκρός ο Παναγιώτης Κυριαζής

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Παναγιώτης, ένα αγαπητό παιδί στην περιοχή, είχε χαθεί εδώ και περίπου 4 μήνες. Μετά από τόσον καιρό, ελάχιστοι πίστευαν πως μπορεί να βρεθεί ζωντανός, παρότι κάποιοι δεν είχαν χάσει τις ελπίδες τους. Κυρίως η μητέρα του, που περίμενε να βρεθεί το παιδί της.

Σήμερα, με την είδηση που μετέδωσε το npress, η πόλη της Ναυπάκτου πάγωσε! Ο Παναγιώτης βρέθηκε νεκρός, στην διαδρομή που πίστευαν από την αρχή, πως είχε χαθεί! Όλοι έχουν έναν καλό λόγο να πουν για το παλικάρι που έχασε άδικα την ζωή του.

Πως στήθηκε η επιχείρηση για τον εντοπισμό του
Η επιχείρηση για την αναζήτησή του, ξεκίνησε πάλι, μετά την εύρεση οστών από ανθρώπινο χέρι, την οποία έφερε στην δημοσιότητα το npress.gr. Στην ασφάλεια Ναυπάκτου πλέον, είχε σημάνει συναγερμός. Αρχικά επιβεβαίωσαν πως πρόκειται για ανθρώπινο χέρι, από ορθοπεδικό γιατρό της πόλης. Τα οστά στάλθηκαν για έλεγχο στην Πάτρα, ενώ πήραν και DNA από συγγενικό του πρόσωπο. Ταυρόχρον, οργανώθηκε η επιχείρηση για τον εντοπισμό και άλλων οστών. Άνδρες του τοπικού αστυνομικού τμήματος, χάραξαν την περιοχή γύρω από το σημείο εντοπισμού και ξεκίνησαν τις έρευνες. Σήμερα το μεσημέρι, βρήκα ένα παπούτσι και κατόπιν άλλο ένα. Έτσι λοιπόν, προχώρησαν πιο εντατικά τις έρευνες στο σημείο και λίγο μετά, βρέθηκε η σορός του.

Ο άτυχος Παναγιώτης αναγνωρίστηκε αμέσως, παρότι η σορός του ήταν σε άθλια κατάσταση, πιθανότατα από τα άγρια ζώα της περιοχής.

Στο σημείο έσπευσαν και άνδρες της Πυροσβεστικής Ναυπάκτου και ολοκλήρωσαν την επιχείρηση για την ανάσυρση της σορού που είχε βρεθεί σε δύσβατο σημείο. Μάλιστα χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν και πριόνια για να αποκτήσουν πρόσβαση.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: “Έφυγαν” από τη ζωή και κηδεύονται την Κυριακή(4/12)

Δημοσιεύθηκε

στις

Τον αγαπημένο μας
ΑΛΕΞΙΟ ΑΝΑΣΤ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ
(ΕΤΩΝ 88)
Κηδεύουμε Κυριακή 4-12 -2022 και ώρα 1 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Άρλας.
Η σύζυγος: Χριστίνα. Τα παιδιά του: Αναστάσιος και Ευανθία Γεωργοπούλου, Γεώργιος και Δήμητρα Γεωργοπούλου, Νικολίτσα και Γρηγόριος Τσιρίκος. Οι αδελφοί. Οι εγγονοί. Οι ανιψιοί. Οι λοιποί συγγενείς.
Γραφείο Τελετών και Μνημοσύνων ΜΙΧΑΗΛ ΝΙΚ. ΠΑΠΑΔΙΟΝΥΣΙΟΥ. Γεωργίου Παπανδρέου 73 (πρώην Καλαβρύτων). Τηλ.: 2610-342.446, κιν.: 6974-761.782, 6974-761.783. e-mail: [email protected] Γίνονται τελετές με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Διανυκτερεύει.

 

Την πολυαγαπημένη μας μητέρα
ΒΑΝΤΑ (χήρα) ΚΩΝ. ΓΟΥΔΑ
(ΕΤΩΝ 82)
Κηδεύουμε Κυριακή 4-12-2022 και ώρα 11 π.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Μακαρίου Ξυλοκάστρου Κορινθίας.
Τα παιδιά της: Λεωνίδας Κ. Γούδας και Μαρία Γιαλέλη, Βασίλειος Κ. Γούδας και Βασιλική Τσουμπού, Παύλος Κ. Γούδας και Σοφία Περλίγκα. Τα εγγόνια της: Βασιλική-Τατιάνα Γούδα, Κωστής Λ. Γούδας, Δήμητρα-Αριάνα Γούδα, Ειρήνη Γούδα, Κωνσταντίνος Β. Γούδας, Φοίβος Β. Γούδας, Κωνσταντίνος Π. Γούδας, Βάντω Γούδα. Ο αδελφός της: Βασίλειος Μαρκέλλος. Τα ανίψια της. Οι λοιποί συγγενείς.
Κ. ΤΣΑΝΤΑΡΛΙΩΤΗΣ Ο.Ε. Καλαβρύτων 18 και Φωκαίας. Τηλ.: 2610-324.855, 2610-324.838, Αθηνών – Ρίου 5Α Ρίον, τηλ.: 2610-326.842.

 

Τον αγαπημένο μας
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΒΑΣ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟ
(ΕΤΩΝ 81)
Κηδεύουμε Κυριακή 4-12-2022 και ώρα 12 μ. από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Κυδωνιές Δήμου Ερυμάνθου.
Η σύζυγος: Παρασκευή. Τα παιδιά του: Βασίλειος και Βασιλική. Οι αδελφοί. Οι ανιψιοί. Οι λοιποί συγγενείς.
Γραφείο Τελετών και Μνημοσύνων ΜΙΧΑΗΛ ΝΙΚ. ΠΑΠΑΔΙΟΝΥΣΙΟΥ. Γεωργίου Παπανδρέου 73 (πρώην Καλαβρύτων). Τηλ.: 2610-342.446, κιν.: 6974-761.782, 6974-761.783. e-mail: [email protected] Γίνονται τελετές με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Διανυκτερεύει.

Την πολυαγαπημένη μας
ΒΑΡΒΑΡΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
(ΕΤΩΝ 85)
Κηδεύουμε Κυριακή 4-12-2022 και ώρα 2.30 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Άνω Αχαΐας. Η σορός θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό στις 1.30 μ.μ.
Ο σύζυγος: Νικόλαος. Η κόρη της: Μαρία Παπαδοπούλου. Τα αδέλφια: Δημήτριος Δημόπουλος, Σοφία (χήρα) Κων. Δημοπούλου, Αθανάσιος και Βιργινία Παπαδοπούλου, Λεωνίδας και Ζωή Παπαδοπούλου, Μιχαλίτσα (χήρα) Δημ. Αναγνωστοπούλου, Παναγιώτης Μανώνας. Τα ανίψια. Οι λοιποί συγγενείς.
Γραφείο Τελετών ΑΝΔΡΕΟΥ ΓΕΩΡΓ. ΚΙΑΦΑ. Γούναρη 173 & Αγ. Δημητρίου. Τηλ.: 2610-275.295 – Πάτρα, Κάτω Αχαΐα – τηλ.: 26930-22.077.

Τον αγαπημένο μας
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΧΡΗΣΤ. ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟ
(ΣΥΝ/ΧΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΗ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ ΑΧΑΪΑΣ-ΕΤΩΝ 91)
Κηδεύουμε Κυριακή 4-12-2022 και ώρα 12 μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αγίου Στεφάνου (Περιστέρας).
Η σύζυγος: Γεωργία. Τα παιδιά του: Αγγελική Γεωργιοπούλου, Νικόλαος και Παναγιώτα Γεωργιοπούλου. Τα εγγόνια του: Παναγιώτης, Χρήστος. Τα αδέλφια. Τα ανίψια. Οι λοιποί συγγενείς.
Τελεταί ΚΩΝ. ΓΑΛΑΡΙΩΤΗ. Α’ Γραφείο: Ιωνίας 64, Πάτρα – τηλ.: 2610-341.608, 325.417. Β’ Γραφείο: Διγενή Ακρίτα 89, Προάστιο Πατρών (Παν. Νοσοκομείο Ρίου) – τηλ.: 2610-451.566. κιν.: 6932-930.023. Γίνονται τελετές κατηγορίας με ασφαλιστικά ταμεία.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Άνοιξε τις πύλες του το “Δέντρο των Ξωτικών”-ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο πολυχώρος «5 ΕΨΙΛΟΝ» μεταμορφώθηκε σε ένα ονειρικό, παραμυθένιο, χριστουγεννιάτικο τοπίο και υποδέχεται μικρούς και μεγάλους στο «Δέντρο των Ξωτικών».

«Αναπολούμε τα Χριστούγεννα μιας άλλης νοσταλγικής εποχής.
Τότε που όλα ήταν αυθεντικά.
Τότε που πιστεύαμε στο όνειρο, μικροί και μεγάλοι.
Τότε που οι ευχές δίνονταν από καρδιάς»!

Και να, που αυτή η νοσταλγική ανάμνηση έγινε φέτος πραγματικότητα από ανθρώπους με μεράκι κι αγάπη για τη πόλη μας, αγάπη για τα παιδιά, μικρά και μεγάλα.


Ένα παιδικό όνειρο χτίστηκε γύρω από τις ρίζες του υπεραιωνόβιου δέντρου Ban Yan, στον πολυχώρο της 5Ε: Το Δέντρο των Ξωτικών! Ένα μικρό χωριό βγαλμένο από σελίδες χριστουγεννιάτικου παραμυθιού. Κάθε γωνιά του μια ζωντανή cart postal  που θα αποτελέσει και φέτος την καθημερινή μας απόδραση στο Χριστουγεννιάτικο όνειρο.

Λαμπιόνια, χρώματα, ήχοι, παιχνίδια, Χριστουγεννιάτικες μυρωδιές, τα ξωτικά του Αη Βασίλη, μανιτάρια μαγικά, ελάφια και τάρανδοι, ένας μεγαλοπρεπής Άγιος Βασίλης και μια φάτνη που αναβιώνει εκείνη τη μία, τη μοναδική!

Ένα παραμυθένιο σκηνικό, αριστουργηματικά φιλοτεχνημένο από τους expert του είδους και καταξιωμένους εικαστικούς δημιουργούς, Δ. Βούρτση και Π. Βρυώνη και την ομάδα τους. Carouzel και συγκρουόμενα αυτοκινητάκια, παιχνίδια, παιδικές θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες, εργαστήρια κατασκευής μαγικών φίλτρων, ξυλοπόδαροι με τα ακροβατικά τους, τύμπανα, αρλεκίνοι, λάβαρα, κρυμμένοι θησαυροί, φαντασμαγορικά σόου πυροτεχνημάτων και πολλά εκπαιδευτικά εργαστήρια τεχνολογίας, εικαστικών, θεάτρου και ανάπτυξης δεξιοτήτων για παιδιά σε μία άκρως εορταστική ατμόσφαιρα! Εδώ και η χριστουγεννιάτικη ΑΓΟΡΑ. Μικρά ξύλινα κουκλίστικα σπιτάκια αποτελούν πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους. Και το μαγαζάκι με δώρα και μικρά ενθύμια μιας αξέχαστης γιορτής, στο «Δέντρο των Ξωτικών».

Από τις 3 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου, ο ιστορικός πολυχώρος «5 ΕΨΙΛΟΝ» μεταμορφώνεται σε ένα ονειρικό, παραμυθένιο, χριστουγεννιάτικο χωριό.
Ευχή και μέλημά μας είναι, να ζωντανέψουμε τη λάμψη των Χριστουγέννων. τής εποχής της αθωότητας και να γυρνάμε πάντα σε αυτό το χωριό.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα