Connect with us

Μαγειρική

  Μπουτάκια κοτόπουλου με πατάτες και κόκκινες πιπεριές

Published

on

 

Υλικά (για 4 άτομα)

10 μπούτια κοτόπουλου κομμένα στη μέση

3 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε χοντρές φέτες

500 γρ. πατάτες baby, με τη φλούδα, πλυμένες καλά

2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε τετράγωνα κομμάτια

2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες

1 κουτ. γλυκού κύμινο, σκόνη

1 κουτ. γλυκού πάπρικα, σκόνη

1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορους

1/3 φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο

1 λεμόνι, ξύσμα και χυμό

1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό

3 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. Ρίχνετε τα μπουτάκια κοτόπουλου μαζί με τα κρεμμύδια, τις πατάτες και τις πιπεριές σε ένα μεγάλο μπολ. Αφού πολτοποιήσετε το σκόρδο, το ανακατεύετε μαζί με τα μπαχαρικά, το ελαιόλαδο, το ξύσμα και τον χυμό του λεμονιού. Περιχύνετε το κοτόπουλο, τις πατάτες και τα κρεμμύδια με το μείγμα, αλατοπιπερώνετε καλά και τα μεταφέρετε σε ένα ταψί. Ψήνετε για 40 λεπτά, γυρίζοντας το κοτόπουλο στα μισά του ψησίματος για να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Ελέγχετε για υγρά και προσθέτετε λίγο νερό αν χρειαστεί. Σερβίρετε σε πιάτα μαζί με μια μεγάλη κουταλιά γιαούρτι και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement