Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: Το πιο μεγάλο πολιτικό τεστ

Published

on

Ελληνοτουρκικά, ενεργειακή κρίση και ακρίβεια, καταιγίδες και φωτιές, αλλά και… στο βάθος κάλπες.

Υπερφορτωμένο  (και υπερ-φορτισμένο) μας προέκυψε το φετινό καλοκαίρι που στην αρχή το περιμέναμε ως μία ανάσα από την πανδημία αλλά και ως οικονομική ανάσα στη χώρα από τον τουρισμό. Φαίνεται, όμως, ότι για κάθε δύο ανάσες πρέπει να τραβάμε και πέντε – έξι αναστεναγμούς. Πάμε ολοταχώς λοιπόν για ένα δύσκολο και αγχωτικό καλοκαίρι που έπεται ενός δύσκολου και αγχωτικού χειμώνα και μάλλον προηγείται ενός δύσκολου και αγχωτικού φθινοπώρου.

Αυτή τη στιγμή, όλα μοιάζουν να είναι στην κόψη του ξυραφιού.

Η τουρκική ρητορική σε βάρος της Ελλάδας έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και μοιάζει να δοκιμάζει τις αντοχές της χώρας αλλά και του ΝΑΤΟ. Σαν να επιχειρεί ο Ερντογάν ένα «crash test» για να διαπιστώσει μέχρι που φτάνουν τα όρια εκείνων που εξακολουθούν να πιστεύουν στο δόγμα του κατευνασμού. Επιπλέον, η ακρίβεια συνεχίζει να τραβάει την ανηφόρα και να «αφυδατώνει» τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, ενώ οι καιρικές μεταβολές μας κρατάνε στην… πρίζα.

Χωρίς αμφιβολία λοιπόν, η κυβέρνηση καλείται να περάσει μέσα από το «τρίγωνο των Βερμούδων» προκειμένου να φτάσει στο φθινόπωρο που ενδεχομένως να φέρει και κάλπες. Από την άλλη πλευρά βέβαια, καθώς πολλά μπορεί να παραμένουν μετέωρα έως το φθινόπωρο, ενδεχομένως οι κάλπες να πάνε ακόμα παραπίσω.

Όπως και να έχει όμως, η ουσία είναι πως μία κυβέρνηση που από την αρχή της θητείας της βρέθηκε από κρίση σε κρίση, μπαίνει στο τελευταίο χρονικό της στάδιο, δοκιμαζόμενη εκ νέου και μάλιστα, τριπλά.

Αν τα καταφέρει, τότε η απάντηση στο ερώτημα για τον νικητή των επομένων εκλογών θα γίνει εύκολη. Αν όχι, τότε αρχίζουν τα δύσκολα (για την κυβέρνηση και τη ΝΔ) και ίσως να δούμε την επαλήθευση σεναρίων που σήμερα δεν μοιάζουν και τόσο πιθανά (π.χ. συγκυβέρνηση δύο ή και τριών κομμάτων). Το πιο μεγάλο πολιτικό τεστ των τελευταίων ετών, έχει ξεκινήσει…

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement