Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022
Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Η ισχυρή θέση της Ελλάδας απαιτεί καθαρές θέσεις και στρατηγικές- Του Μανώλη Βουγιουκαλάκη

Δημοσιεύθηκε

στις

Η πρόσφατη ενέργεια του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, να αναρτήσει χάρτη στον οποίο παρουσιάζονται ως τουρκικές περιοχές η Κρήτη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα είναι άλλη μια πρόκληση και αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας. Πόσο μάλλον, όταν ο ηγέτης των Γκρίζων Λύκων αποτελεί και στρατηγικό σύμμαχο της τουρκικής κυβέρνησης  του κ. Ερντογάν που δείχνει να συνεχίζει πλήρως το αναθεωρητικό της δόγμα.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει επιλέξει – και όχι τυχαία – σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία να θέσει τους βασικούς άξονες πάνω στους οποίους θεωρεί ότι οφείλει η Ελλάδα να χαράξει την ενίσχυση της εξωτερικής πολιτική της και ταυτόχρονα να φέρει προ των ευθυνών ΝΔ και ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.

Πρωτίστως, οφείλει η Ελλάδα να παρουσιάζεται σοβαρή, με αυξημένα αντανακλαστικά προκειμένου να  μπορεί να δικαιολογήσει τον γεωπολιτικό της ρόλο ως σταθεροποιητική δύναμη στην περιοχή. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνεται ούτε με επικοινωνιακές κορώνες άνευ πολιτικής ουσίας, ούτε με κοντόφθαλμες προσεγγίσεις.

Δεν μπορεί η Κυβέρνηση της ΝΔ για αυτονόητες διατυπώσεις όπως αυτές στην πρόσφατη ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής να πανηγυρίζει, όταν δεν περιλαμβάνονται συγκεκριμένα μέτρα αλληλεγγύης και αποτροπής κατά της Τουρκίας.

Όταν μάλιστα με ευθύνη της,  παρατηρούνται αστοχίες όπως η πρόσφατη με την κατοχύρωση του σήματος «Turkaegean» από τον Οργανισμό Τουρισμού της Τουρκίας και μάλιστα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ειδικά δε, όταν η Κυβέρνηση δεν προέβη σε καμία απολύτως ενέργεια αποτροπής από τον Σεπτέμβριο του 2021.

Στην αντίπερα όχθη δεν χωρούν μεσοβέζικες προσεγγίσεις και λαϊκισμοί, την στιγμή ειδικά που απαιτείς από τους ίδιους του ευρωπαίους εταίρους να πράξουν το ίδιο και σε αντίστοιχες περιπτώσεις που αφορούν την Ελλάδα. Τρανταχτό παράδειγμα η στάση του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ για την αποστολή εξοπλιστικής βοήθειας στην Ουκρανία, όπου συνέστησε προσοχή προκειμένου «να μην βάλουμε απέναντι μας την Ρωσία», όταν η ίδια η Ρωσία έβαλε απέναντί της όλα τα ευρωπαϊκά κράτη, καταπατώντας το διεθνές δίκαιο. Αλήθεια, μήπως ξεχνάμε την παράνομη τουρκική εισβολή στην Κύπρο; 

Η πρόσφατη καταστροφική εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία έχει στείλει ένα σαφές μήνυμα ότι οι ευρωπαϊκές ελίτ οφείλουν να ξεκαθαρίσουν πώς θα αντιμετωπίζουν πλέον τους αυταρχικούς αναθεωρητές ηγέτες.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ από την πρώτη στιγμή δια στόματος του Προέδρου του Ν. Ανδρουλάκη επεσήμανε την ανάγκη από πλευρά της Ελληνικής Κυβέρνησης να προβεί σε στοχευμένες πρωτοβουλίες προκειμένου να υιοθετηθούν ισχυρά μέτρα αποτροπής και να χαράξει μια καθαρή και σταθερή στρατηγική.

Ο κατευνασμός μόνο δεν φέρνει αποτελέσματα όπως αποδεικνύεται καθημερινά. Το Ευρωπαϊκό όραμα για μία ισχυρή και αυτοδύναμη κοινότητα, που δεν θα είναι παρακολούθημα της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ, θέλει πολιτική βούληση και γενναίες αποφάσεις.

Με κοινά εργαλεία άμυνας και ασφάλειας η Ευρώπη οφείλει να μπορεί να διαφυλάξει την εδαφική της ακεραιότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα όλων των κρατών – μελών της από την Εσθονία μέχρι την Κύπρο. Μέσω της Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας (PESCO) και του Ευρωπαϊκού Ταμείου για την Άμυνα, να στοχεύσει σε κοινά ερευνητικά προγράμματα τα οποία θα επιτρέψουν όχι μόνο την ανάπτυξη ενός κοινού αμυντικού σχεδιασμού, αλλά μία πραγματική κοινή αγορά αμυντικού εξοπλισμού. 

Επίσης, να ανοίξει η συζήτηση δημιουργίας Ευρωστρατού (χωρίς φοβικά σύνδρομα) για την διαφύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων, η οποία θα είναι μια σαφής απάντηση για οποιονδήποτε θέλει να τα επιβουλευτεί, ότι θα έχει απέναντί του 27 χώρες και όχι μια. 

Ταυτόχρονα, θα πρέπει να επιβαρύνονται αναλογικά οι ευρωπαϊκές οικονομίες για την θωράκιση και τον εξοπλισμό των ευρωπαϊκών συνόρων και όχι μονομερώς όπως συμβαίνει στην περίπτωση της Ελλάδας. Δεν μπορούμε να μιλάμε για μία πραγματική Αμυντική Ένωση όπου κάποιες χώρες είναι οι παραγωγοί εξοπλισμού και κάποιες άλλες μόνο καταναλωτές.

Αντίστοιχα βέβαια δεν μπορεί να εξοπλίζουν με όπλα οι ευρωπαίοι εταίροι όσους απειλούν τα ευρωπαϊκά σύνορα και δεν σέβονται το διεθνές δίκαιο. Εμπάργκο όπλων λοιπόν από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα ως δείγμα αλληλεγγύης έναντι του κέρδους.

Σε αυτήν την κατεύθυνση οφείλει να ενισχυθεί  και η δυνατότητα ενοποίησης σε αποφάσεις που αφορούν την Άμυνα και την Εξωτερική πολιτική σε ευρωπαϊκό επίπεδο, χωρίς εγκλωβισμούς (όπως πρόσφατα με την Ουγγαρία). Να εφαρμοστεί η αρχή της αυξημένης πλειοψηφίας έναντι της ομοφωνίας ώστε να δοθεί η δυνατότητα ευελιξίας και να διασφαλιστεί ο ουσιαστικός ρόλος της Ευρώπης σε κρίσιμες αποφάσεις.

Τέλος, η Ελλάδα δεν πρέπει να εγκλωβιστεί, ούτε να επιδιώκει να διαχειριστεί τα θέματα της μέσω τρίτων, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις έχουν άλλα συμφέροντα (ΝΑΤΟ). Για το λόγο αυτό είναι επιτακτική ανάγκη να διασαφηνίσει ότι ο μόνος δρόμος είναι η παραπομπή στο Διεθνές Δίκαιο και τις διμερείς συναντήσεις.

Οφείλουμε να είμαστε καθαροί απέναντι στους πολίτες για τις θέσεις και την στρατηγική της Ελλάδας στον παγκόσμιο χάρτη, χωρίς πατριωτικές κορώνες και λαϊκισμούς.

Οφείλουμε να κάνουμε τους πολίτες να νιώσουν ξανά ασφαλείς απέναντι στις γεωπολιτικές προκλήσεις της εποχής μας. 

 

Μανώλης Βουγιουκαλάκης

Μέλος ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής

 

Άρθρα-Συνεργασίες

48 κεράκια εν μέσω πολλαπλών κρίσεων

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Συμπληρώνονται σήμερα 48 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ. Σε μία εποχή, όπου υπό άλλες συνθήκες και σε άλλες εποχές, όλοι θα μπορούσαν να αισθάνονται πιο χαρούμενοι και ανέμελοι, καθώς το κόμμα του δημιούργησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής βρίσκεται στην εξουσία και μάλιστα, ενώ διανύει την τέταρτη (και προεκλογική) χρονιά, θεωρείται ως το φαβορί των επόμενων εκλογών.

Μόνο που χρονική συγκυρία δεν προσφέρεται ούτε για πολλές χαρές, ούτε για… ανεμελιές. Γιατί, στην πραγματικότητα, η ΝΔ έγινε κυβέρνηση σε μία περίοδος όπου η μία κρίση διαδέχεται την άλλη και τόσο η Ελλάδα, όσο και ο υπόλοιπος κόσμος, «ασφυτκιούν».

Προτού καλά – καλά πετάξει η χώρα μας από πάνω της τους βαρείς μνημονιακούς όρους και ξεπεράσει την οικονομική κρίση, ήρθε η κρίση του κορωνοϊού. Και στο καπάκι, η πληθωριστική κρίση που δημιούργησε η ενεργειακή ανασφάλεια και η οποία… εκτοξεύτηκε μετά  και την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τη νέα περίοδο ψυχρού πολέμου που έχει ξεκινήσει μεταξύ Δύσης και Μόσχας. Και δεν τελειώνουμε εδώ, γιατί στην Ελλάδα έχουμε και μία ακόμα κρίση: Την κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Στην πραγματικότητα λοιπόν, επί τρία χρόνια έχουμε μία κυβέρνηση που δεν μπορεί να εφαρμόσει πλήρως το πρόγραμμά της, καθώς είναι αναγκασμένη να κάνει διαρκώς διαχείριση κρίσεων και να προσπαθεί να «απαντήσει» στα πολύ δύσκολα ερωτήματα των καιρών. Ερωτήματα στα οποία, πολλές φορές, δεν μπορούν να απαντήσουν πειστικά ακόμα και μεγάλες και ισχυρές χώρες ή πολυεθνικοί οργανισμοί, όπως η Ε.Ε.

Η ΝΔ σβήνει λοιπόν 48 κεράκια έχοντας το «τιμόνι» της Ελλάδας σε πολύ δύσκολες στιγμές. Και αυτές είναι οι στιγμές που κρίνουν ανθρώπους και ανθρώπινους φορείς, όπως τα κόμματα. Αυτές είναι οι στιγμές που μετατρέπουν τους πολιτικούς σε ηγέτες ή σε πρόσωπα που περνούν στη λήθη της ιστορίας και τα κόμματα σε «διαχρονικές αξίες» ή σε «μίας χρήσης».

Στα 48 χρόνια που πέρασαν, η ΝΔ ξέρει από κρίσεις και δύσκολες στιγμές. Έχει σφυρηλατηθεί καλά και ξέρει να αντέχει. Όμως, κάθε εποχή είναι διαφορετική και κάθε κρίση έχει τα δικά της ζητούμενα. Η ιστορία της ΝΔ εγγυάται πολλά. Όχι όμως τα πάντα…

 

Περισσότερα

Άρθρα-Συνεργασίες

ΕΛΙΣΣΑΙΟΣ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ: Vikings- Valhalla Εκεί που ο Μύθος αγγίζει την Ιστορία

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Τα στούντιο και οι εταιρείες παραγωγής ποτέ δεν θα άφηναν ανεκμετάλλευτο ένα τόσο βαθύ παραμυθένιο κοίτασμα  όπως είναι οι Βίκινγκς και οι ιστορίες τους. Η σειρά Βίκινγκς ξεκίνησε να προβάλλεται το 2013, και ήταν παραγωγή  του History Channel. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη σειρά η αληθοφανής ατμόσφαιρα της περιόδου, τα όμορφα και ιδιαίτερα επιλεγμένα τοπία και οι εντυπωσιακοί χώροι των γυρισμάτων, οι προσεγμένες ερμηνείες των ηθοποιών,  η ανάδειξη των ιστορικών  προσώπων της Σκανδιναβίας και η αποκρυστάλλωση  των μύθων των ανθρώπων της Μεσαιωνικής Σκανδιναβίας  που για τους Βίκινγκς ήταν πραγματικοί συμπολεμιστές, αληθινοί προστάτες, δίκαιοι τιμωροί. Ο Βολταίρος έγραφε ότι «Η Μυθολογία είναι πρωτότοκη αδελφή της Ιστορίας».

Η σειρά έχει ως άξονα την οικογένεια του Ράγκναρ Λόντμπορκ, του μυθικού βασιλιά της Σκανδιναβίας. Στο τηλεοπτικό πρόγραμμα για δραματουργικούς λόγους  παρουσιάζεται ως αγρότης, καταγόμενος όμως από έναν ιδιαίτερο πρόγονο, τον θεό Όντιν, σε αντίθεση με τον πραγματικό Ράγκναρ ο οποίος ήταν βασιλικής καταγωγής και βασιλιάς της Σουηδίας.  Ευφυής, ικανός και ατρόμητος ο Ράγκναρ Λόντμπορκ,  μαζί με τον αδερφό του Ρόλο, μεγαλουργούν. Ο χαρακτήρας  είναι εμπνευσμένος από τον πραγματικό Ρόλλο της Νορμανδίας, τον πρώτο Βίκινγκ που εγκαταστάθηκε στη Γαλλία και έλαβε τον τίτλο του δούκα. Κάποια στιγμή ο Ράγκναρ Λόντμπορκ αποφασίζει να πλεύσει στην ανοιχτή θάλασσα και να ανακαλύψει τον κόσμο που κρύβεται μπροστά του. Φθάνει σε μια ακτή της Βρετανίας, τελικά καταφέρνει και γίνεται ο βασιλιάς του μυθικού Κάτεγκατ με την υποστήριξη της οικογένειάς του και των συμπολεμιστών του. Στις τελευταίες σεζόν, η σειρά ακολουθεί την τύχη των γιων του και τις περιπέτειες τους στην Αγγλία, τη Σκανδιναβία, τη Ρωσία, τη Μεσόγειο και τη Βόρεια Αμερική.

Το «Vikings: Valhalla» που πραγματεύεται τη συνέχεια της ιστορίας των Βίκινγκς  διατηρεί σε γενικές γραμμές την αισθητική και την ατμόσφαιρα της επιτυχημένης πρώτης σειράς, βασισμένο  όμως εντελώς καινούργιους ήρωες. Εξ άλλου τώρα πια βρισκόμαστε στον 11ο αιώνα, περίπου εκατό χρόνια μετά την εποχή του Ράγκναρ Λόθμπροκ και οι διάφορες φυλές των Σκανδιναβών και μικρή ομάδα Βίκινγκς από τη Γροιλανδία ετοιμάζονται να εκστρατεύσουν  κατά της Αγγλίας, για να εκδικηθούν τις σφαγές που υπέστησαν   Βίκινγκς οι φίλοι, συγγενείς μετά από διαταγή του Άγγλου βασιλιά . 

Η σειρά περιπέτειας ιστορικής φαντασίας «Vikings: Valhalla» που έκανε πρεμιέρα  τον Φεβρουάριο στο Netflix, αφηγείται τις ιστορίες μερικών σπουδαίων Βίκινγκς της μεσαιωνικής Σκανδιναβίας. Το τηλεοπτικό πρόγραμμα έρχεται σαν  συνέχεια της επιτυχημένης σειράς  του History Channel «Vikings». Χωρίς όμως να κρατά του ίδιους ήρωες, ούτε τον ίδιο χωροχρόνο, ούτε καν τις ίδιες αφηγηματικές τεχνικές.  Κρατά μόνο την επιτυχία της πρώτης σειράς ελπίζοντας να την επαναλάβει με την προσεγμένη παραγωγή, την φροντισμένη καλλιτεχνική διεύθυνση και τα εμπλουτίζει  με ένα προσεκτικά επιλεγμένο και γοητευτικό καστ.

Το «Βίκινγκ: Βαλχάλα» ξεκινά σε μια εποχή που οι Βίκινγκ βρίσκονται στην παρακμή τους, γι αυτό πρελούδιο του τηλεοπτικού προγράμματος, στέκεται   το μακελειό της νύχτας του Αγίου Μπράις, το 1002, με τη σφαγή όλων των Σκανδιναβών  εποίκων που βρίσκονταν σε αγγλικό έδαφος. Η σειρά μας εξιστορεί  τις ηρωικές περιπέτειες μερικών από τους πιο γνωστούς Βίκινγκ όλων των εποχών – του θρυλικού εξερευνητή Λέιφ Έρικσον (Σαμ Κόρλετ), της δυναμικής και πεισματάρας αδελφής του, Φρέιντις Έρικσντοτερ (Φρίντα Γκούσταφσον), και του φιλόδοξου Σκανδιναβού πρίγκιπα Χάραλντ Σίγκουρντσον (Λίο Σούτερ). Στη Σκανδιναβική μυθολογία, Βαλχάλλα ( Valhöll,”Αίθουσα των σφαγιασθέντων” ) ονομάζεται η αίθουσα του Όντιν και γίνεται κατοικία σε όσους σκοτώνονται ένδοξα στη μάχη.  Τους ήρωες καλωσορίζει ο θεός Μπράγκι  στη Βαλχάλα και  τους συνοδεύουν οι  Βαλκυρίες.

Ο μύθος της γενναίας Βίκινγκ πολεμίστριας, που είδαμε να σκιαγραφείται με πειστικό τρόπο στο  «Βίκινγκ» από την Κάθριν Γουίνικ ως Λάγκερθα,  ατρόμητη σύζυγο του Ράγκναρ Λόθμπροκ συνεχίζεται  στο «Βίκινγκ: Βαλχάλα»,   από την 28χρονη Σουηδέζα μοντέλο-ηθοποιό Φρίντα Γκούσταβσον, που υποδύεται τη Γροιλανδή Φρέιντις Εϊρικστντότι, κόρη του θρυλικού εξερευνητή  Έρικ του Ερυθρού. Εκείνη που μαζί με τον αδελφό της Λέιφ Έρικσον φτάνει στη Νορβηγία, προκειμένου να εκδικηθεί τον χριστιανό Βίκινγκ που τη βίασε.

Το «Βίκινγκ: Βαλχάλα»,  διαδραματίζεται πάνω από 100 χρόνια μετά την ολοκλήρωση της πρωτότυπης σειράς «Βίκινγκ», στις αρχές του 11ου αιώνα, όταν η ένταση μεταξύ των Βίκινγκς και των Άγγλων έχει για διάφορους λόγους κορυφωθεί. Υποφώσκει  επίσης μια έντονη εσωτερική σύγκρουση μεταξύ των Βίκινγκς που έχουν παραμείνει στις  παγανιστικές πεποιθήσεις και σε αυτούς που έχουν ενστερνιστεί τον  χριστιανισμό και τις δοξασίες του. Η σειρά μας ταξιδεύει μαζί με τους τρομερούς Σκανδιναβούς πολεμιστές σε πεδία μάχης από τον  δανικό οικισμό Κάτεγκατ, μέχρι την Αγγλία και την Ευρώπη. Οι Βίκινγκς πολλές φορές απέδειξαν την ισχύ των λόγων του Πέδρο Καλντερόν «Υπάρχουν άνθρωποι που ξέρουν πώς να κερδίζουν μια νίκη, αλλά δεν ξέρουν πώς να την αξιοποιούν».

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα  «Βίκινγκ: Βαλχάλα»,  αφηγείται νέες περιπέτειες και επεισόδια από τις σκληρές μάχες των Σκανδιναβών, στην προσπάθεια τους να βγουν από τη φτώχεια, να επιβιώσουν, να γνωρίσουν τον κόσμο και να δοξαστούν   και στόχο έχει  να συγκεράσει την ιστορική ακρίβεια με το δράμα και  τη Σκανδιναβική  μυθολογία με τη συνεχή και καθηλωτική δράση.

Περισσότερα

Άρθρα-Συνεργασίες

Ενδοοικογενειακή βία: Ένα έγκλημα με σκοτεινό αριθμό θυμάτων

Δημοσιεύθηκε

στις

*Της Ευσταθίας Γιαννιά

Ζωή, Κική, Αδαμαντία, Ανδριάνα, Ελένη, Καρολάιν! Δεν είναι απλά ονόματα… μέσα σε τόσα άλλα. Είναι μερικά από τα ονόματα γυναικών που βρήκαν το θάνατο από τα χέρια των συντρόφων, των συζύγων τους. Ένας κατάλογος θυμάτων που μεγαλώνει ανησυχητικά. Κι αυτό, γιατί η ενδοοικογενειακή βία, είναι ένα αθέατο έγκλημα με σκοτεινό αριθμό θυμάτων, που συντελείται πίσω από κλειστές πόρτες και αφορά στη συντριπτική πλειοψηφία τις γυναίκες και τα παιδιά.

Θύματα εγκλωβισμένα σε μια σκληρή, τυραννική πραγματικότητα που όσο κι αν θεωρούν ότι μπορούν ή προσπαθούν να αλλάξουν, είναι αμείλικτη! Η κακοποίηση, σωματική, ψυχολογική, λεκτική, ακόμη και οικονομική αποξενώνει τα θύματα, τα περιθωροποιεί κι εντέλει τα καταστρέφει.

Ποιος άλλωστε μπορεί να ζει αμυνόμενος στην οικογένεια, στο σπίτι, στο καταφύγιο του;

Η έκρηξη της ενδοοικογενειακής βίας έχει σημάνει εδώ και καιρό συναγερμό και στη χώρα μας. Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά: Μόνο το 2021 καταγράφηκαν επίσημα 9.942 θύματα ενδοοικογενειακής βίας, εκ των οποίων οι 7.375 ήταν γυναίκες. Είναι όμως εξίσου αποκαλυπτικά και για την πρωτοφανή δύναμη και το ψυχικό σθένος που δείχνουν ολοένα και περισσότερα θύματα, αναζητώντας φως στο δικό τους σκοτάδι!..

Οι «ένοχες», «μυστικές» και βίαιες συμπεριφορές δεν μένουν πια κρυφές, δεν είναι πια προσωπική υπόθεση μεταξύ του θύτη και του θύματος, αλλά ολόκληρης της κοινωνίας.

Σήμερα έχουν επιτευχθεί σημαντικά βήματα για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Για πρώτη φορά η χώρα μας διαθέτει ένα ολοκληρωμένο υποστηρικτικό πλέγμα για τα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας. Εκτός από το σύγχρονο νομοθετικό πλαίσιο, διαρκώς ενισχύεται το δίχτυ δομών και υπηρεσιών που σε συνεργασία με τους κοινωνικούς φορείς, καλύπτει τους τομείς της πρόληψης και της αντιμετώπισης περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, παρέχοντας προστασία και ουσιαστική βοήθεια στα θύματα.

Από το 2019 έχει αναπτυχθεί από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ένα δίκτυο εθνικής εμβέλειας 73 υπηρεσιών αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας, ενώ συνεχώς αυξάνεται και ο αριθμός των Ξενώνων Κακοποιημένων Γυναικών και των Συμβουλευτικών Κέντρων και ενισχύεται η γραμμή «SOS 15900» η οποία μέσα στο α’ επτάμηνο του 2022 δέχτηκε 2.090 κλήσεις. Αυτή η προσπάθεια ενισχύεται ακόμη περισσότερο με τη λειτουργία των 12 νέων Γραφείων Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας, ένα εκ των οποίων θα λειτουργήσει από την 1η Οκτωβρίου στο Β’ Αστυνομικό Τμήμα της Πάτρας. Ένα επιπλέον ισχυρό στήριγμα για τις γυναίκες που πολεμάνε την ενδοοικογενειακή βία ή επέζησαν από αυτή.

Στον αγώνα αυτό, η Ελληνική Αστυνομία με έμπειρο και ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό, έχει τη δυνατότητα άμεσης επέμβασης και διαχείρισης των περιστατικών, συνεργαζόμενη με τα στελέχη των κοινωνικών και υποστηρικτικών δομών και τους φορείς αρωγής.

Σήμερα κανένα θύμα ενδοοικογενειακής βίας δεν πρέπει να αισθάνεται μόνο! Η κοινωνία μας είναι πιο ώριμη από ποτέ και χτίζει, με τη σημαντική συμβολή του κράτους, τείχος προστασίας, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο και σύγχρονο μέσο.

*Η Ευσταθία Γιαννιά είναι Αντιστράτηγος ε.α. ΕΛ.ΑΣ, Κάτοχος Mεταπτυχιακού Πολιτικών Επιστημών

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα