Connect with us

Μαγειρική

Μοσχαρίσια ταλιάτα με κόντρα μπριζόλα     

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα

1 κρεμμύδι χοντροκομμένο

4 σπαράγια

1 σκελίδα σκόρδο

λίγο ελαιόλαδο

θυμάρι

αλάτι, πιπέρι

Οι συμβουλές του σεφ μας:

  • Για περισσότερο άρωμα, μπορείτε πριν ξαναγυρίσετε το κρέας να βάλετε στο σκεύος και μερικά κλωναράκια θυμαριού.
  • Δεν γυρίζετε το κρέας τακτικά γιατί με αυτόν τον τρόπο το «ταλαιπωρείτε» και χάνει μεγάλο μέρος από τους ζωμούς και συνεπώς από τη γεύση του.
  • Μπορείτε να κάνετε ταλιάτα και με άλλα κομμάτια κρέατος.

Εκτέλεση:

Πλένετε τα σπαράγγια και κόβετε το σκληρό μέρος τους. Τα ζεματίζετε για 30 δευτερόλεπτα σε βραστό νερό και τα βάζετε σε πιάτο να κρυώσουν. Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε ελάχιστο ελαιόλαδο, πιπέρι και αρκετό αλάτι. Μόλις το τηγάνι αρχίζει να «καπνίζει», χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στο μισό και βάζετε το κρέας. Αλατοπιπερώνετε ξανά και ρίχνετε στο τηγάνι το χοντροκομμένο κρεμμύδι και ολόκληρη τη σκελίδα σκόρδο. Μόλις το κρέας κάνει μια ρόδινη κρούστα, το γυρίζετε και το ψήνετε και από την άλλη πλευρά. Αφαιρείτε το σκόρδο και ρίχνετε στο τηγάνι τα φυλλαράκια από το θυμάρι. Βάζετε και τα σπαράγγια πάνω από το κρέας για 1 λεπτό να ψηθούν μαζί και να τραβήξουν τους ζωμούς. Μόλις το κρέας είναι έτοιμο, βγάζετε τα λαχανικά από το τηγάνι και τα βάζετε στην άκρη. Βγάζετε και το κομμάτι του κρέατος και το τοποθετείτε σε ξύλο. Το αφήνετε να «ξεκουραστεί» για 7 λεπτά πριν το κόψετε. Ξεχωρίζετε το κρέας από το κόκκαλο και το κόβετε διαγώνια σε λεπτές φέτες. Αλατοπιπερώνετε. Σερβίρετε την ταλιάτα σε πιάτο και γαρνίρετε με τα σπαράγγια και το χοντροκομμένο κρεμμμύδι.

Ροή ειδήσεων

Advertisement