Connect with us

Μαγειρική

Γιορτινό χοιρινό της Λιάνας με βερίκοκα      

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1.500 γρ. μπούτι χοιρινό, ολόκληρο κομμάτι, χωρίς κόκαλο

80 ml ε.π. ελαιόλαδο

100 ml ημίγλυκο κρασί

250 ml χυμό από εσπεριδοειδή (πορτοκάλι, μανταρίνι, μοσχολέμονο κ.λπ.)

3/4 κουτ. γλυκού μουστάρδα σκόνη

1 κουτ. γλυκού θυμάρι αποξηραμένο

4-5 κόκκους μπαχάρι

1/2 κουτ. γλυκού σπόρους κόλιανδρου

25 αποξηραμένα βερίκοκα

1 κουτ. σούπας βούτυρο

4 σκελίδες σκόρδο, σπασμένες

300 ml ζεστό ζωμό κρέατος

πιπέρι, φρεσκοτριμμένο αλάτι

Θυμάρι ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο ζεσταίνετε τα 50 ml από το ελαιόλαδο και «θωρακίζετε» το μπούτι απ’ όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα. Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε το κρασί, τον χυμό, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τα μπαχαρικά, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύετε το μπούτι για όσο χρειαστεί, ελέγχοντας τακτικά τα υγρά του και, αν χρειάζεται, προσθέτετε επιπλέον ζεστό νερό. Υπολογίζετε 15΄ προτού αποσύρετε το μπούτι από τη φωτιά και τότε προσθέτετε τα βερίκοκα, ελέγχετε τη σάλτσα και, αν χρειάζεται, προσθέτετε επιπλέον υγρά. Αποσύρετε από τη φωτιά το φαγητό, προσθέτετε το βούτυρο και κουνάτε την κατσαρόλα ώστε να αναμειχθεί στη σάλτσα. Κόβετε το μπούτι σε φέτες και σερβίρετε με το συνοδευτικό της επιλογής σας, βερίκοκα, σάλτσα και ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι!

Ροή ειδήσεων

Advertisement