Connect with us

Μαγειρική

Μανιτάρια γιουβέτσι με κανέλα και μαϊντανό             

Published

on

 

Υλικά (για 12 κομμάτια)

400 γρ. ελληνικά μανιτάρια, λευκά ή πορτομπέλο (ή ανάμεικτα), σκουπισμένα καλά με νοτισμένη πετσέτα και κομμένα σε φέτες

350 γρ. κριθαράκι χοντρό

το λευκό μέρος και το τρυφερό πράσινο μέρος από 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες (ή όσο σκόρδο θέλετε)

100 ml ελαιόλαδο

1 κονσέρβα τοματάκια ολόκληρα, με το χυμό τους, χοντροκομμένα

1 κουτ. σούπας τοματοπελτέ

1 μικρό ξυλάκι κανέλα

1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά

1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

τα φύλλα και τα τρυφερά κλωνάρια από 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρετε τα μανιτάρια, για 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να αρχίσουν να μαλακώνουν. Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 3 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μαραθούν και να γυαλίσουν. Ρίχνετε το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1/2 λεπτό, ίσα-ίσα να σκορπίσει το άρωμά του. Προσθέτετε τον πελτέ, ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα για 2 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνετε την ντομάτα, την κανέλα, την πάπρικα, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο. Προσθέτετε 1,2 λίτρα ζεστό νερό και δυναμώνετε τη φωτιά. Όταν αρχίζει να κοχλάζει έντονα το υγρό, ρίχνετε το κριθαράκι και ανακατεύετε καλά με ξύλινη κουτάλα. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε για 25 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε τόσο για να μην κολλήσει, μέχρι να γίνει το κριθαράκι, να «πιει» τα υγρά του και να μελώσει. Αν εξατμιστεί το νερό πριν γίνει το κριθαράκι, συμπληρώνετε με λίγο ζεστό νερό και συνεχίζετε το μαγείρεμα. Αποσύρετε, αφαιρείτε την κανέλα, πασπαλίζετε με το μαϊντανό, ανακατεύετε απαλά και σερβίρετε τα μανιτάρια γιουβέτσι αμέσως.

Ροή ειδήσεων

Advertisement