Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Μεταδημοκρατία: Η δυστοπία της Δημοκρατίας – Της υποψήφιας βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., γιατρού Ελένης Αδαμοπούλου

Published

on

Μεταδημοκρατία είναι το πολίτευμα που οι λέξεις χρησιμοποιούνται ως πρόσχημα, δηλαδή ως μέσο παραπλάνησης. Που οι λέξεις χρησιμεύουν για να αποκρύπτεται η πράξη, που είναι ακριβώς αντίθετη από την έννοια των λέξεων. Τελικά, δηλαδή, μεταδημοκρατία είναι το πολίτευμα, στο οποίο έχει πλήρη εφαρμογή το βιβλίο του Όργουελ «η τέχνη της γλώσσας».

1) Ομνύεις στη διάκριση των εξουσιών, θεμελιώδη λίθο της δημοκρατίας και στην πράξη την καταργείς.

Μεταδημοκρατία είναι να έχουν γίνει ένα η εκτελεστική, η νομοθετική και η δικαστική εξουσία. Να υπάρχει, δηλαδή, η παντοκρατορία της εκτελεστικής.

Μεταδημοκρατία είναι να επικαλείται η εκτελεστική εξουσία τη διάκριση της εκτελεστικής από τη νομοθετική εξουσία, αλλά, όταν δεν μπορεί να ψηφιστεί ένας νόμος από το νομοθετικό σώμα (βουλή), να περνά η εκτελεστική εξουσία το νόμο παρακάμπτοντας το κοινοβούλιο. Δηλαδή η εκτελεστική εξουσία και να εκτελεί και να νομοθετεί ( βλ. Γαλλία – Μακρόν).

Μεταδημοκρατία είναι να επικαλείται η εκτελεστική εξουσία την «απαρέγκλιτη προσήλωσή της» στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, αλλά, όταν δεν μπορεί να έχει την απόφαση που «θέλει», να φυλακίζει δικαστές (βλ. Τουρκία), να απολύει δικαστές (βλ. Πολωνία), να ψηφίζει νόμο και να παρακάμπτει τις αποφάσεις των δικαστηρίων που βγάζουν ένα νόμο αντισυνταγματικό (βλ. Ισραήλ), να αλλάζει τη σύνθεση των δικαστηρίων, ώστε να δικασθούν οι υποθέσεις από «δικούς της » επίορκους δικαστές ή να βάζει τους «δικούς της» δικαστές να συντάσσουν τα νομοσχέδια ή να προσπαθεί να δωροδοκήσει δικαστές για να βγάλουν το αποτέλεσμα που θέλει, με υπόσχεση ανταλλαγμάτων, όπως υπόσχεση για να τον/την κάνει πρόεδρο ανωτάτου δικαστηρίου, πρόεδρο ανεξάρτητης αρχής κλπ.

Μεταδημοκρατία είναι να «παραδίδουν» οι ίδιοι οι δικαστές την ανεξαρτησία τους, να γίνονται δηλαδή επίορκοι και πιόνια της εκτελεστικής εξουσίας, για μια θεσούλα και ένα παχυλό οικονομικό αντάλλαγμα, παραβιάζοντας κάθε άρθρο του καθήκοντός τους, είτε εκδίδοντας αποφάσεις κατά « παραγγελία» είτε παραλείποντας να ασκήσουν τα καθήκοντα τους, ακόμη και όταν καταγγέλλονται κακουργήματα ( βλ. Ελλάδα, Ουγγαρία, Πολωνία).

2) Ομνύεις στα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, αναγκαίο όρο της δημοκρατίας, και στην πράξη τα καταστρατηγείς.

Μεταδημοκρατία είναι η εκτελεστική εξουσία να «βιάζει», γιατί περί ψυχικού βιασμού πρόκειται, τον πολίτη, παρακολουθώντας την προσωπική ζωή του, καταργώντας την ελευθερία των επικοινωνιών.

Μεταδημοκρατία είναι η εκτελεστική εξουσία να « διαρρηγνύει τα ιμάτια της» για το δικαίωμα στην εργασία και στην πράξη να καταργεί το θεμελιώδες αυτό δικαίωμα, είτε παράγοντας στρατιές ανέργων με την πολιτική της και ξεριζώνοντας τα όνειρα των νέων (βλ. ανεργία στην Ευρωπαϊκή Ένωση) είτε μετατρέποντας την εργασία σε σχεδόν παροχή κοινωφελούς εργασίας (δουλεία) υπέρ των ιδιωτών, με τους εξευτελιστικούς μισθούς και τις συνθήκες εργασίας που επιτρέπει και ονοματίζοντας το νομοσχέδιο που καταργεί τα στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων νομοσχέδιο «προστασίας των εργαζομένων».

Μεταδημοκρατία είναι η εκτελεστική εξουσία, σε αγαστή συνεργασία με τη νομοθετική και τη δικαστική (αφού εν τέλει ένα έχουν γίνει) να παραβιάζει το ίδιο το πολίτευμα της δημοκρατίας, «διατάσσοντας» ποια κόμματα και πρόσωπα θα έχουν δικαίωμα να είναι υποψήφια, όχι με βάση το Σύνταγμα, αλλά με βάση τα εκλογικά ποσοστά που βολεύουν την εκτελεστική εξουσία.

Μεταδημοκρατία είναι να βαφτίζεις τους νόμους που ξεριζώνουν στοιχειώδη και θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών, την υγεία και την παιδεία, ως «αναβάθμιση της υγείας και της παιδείας», ενώ με αυτούς τους νόμους ιδιωτικοποιείς προς όφελος «φίλων» επιχειρηματιών την υγεία και την παιδεία, μέσω της πλήρους υποβάθμισης και απαξίωσης της δημόσιας και δωρεάν δυνατότητας των πολιτών να ζήσουν αξιοπρεπώς και να μορφωθούν.

Μεταδημοκρατία είναι να μετατρέπεις τα βασικά δημόσια αγαθά του ηλεκτρισμού και του νερού σε «χρηματιστηριακά προϊόντα» (βλ. Ευρωπαϊκή Ένωση και κατ’ επέκταση Ελλάδα), αποστερώντας τους πολίτες ακόμη και από τα στοιχειώδη προς τη ζωή τους, προς χάρη δυο – τριών οικογενειών, που αύξησαν τα κέρδη τους κατά 300%

3) Ομνύεις στην ελευθερία την ενημέρωση των πολιτών και στην πραγματικότητα ελέγχεις ολοκληρωτικά όλη την κυρίαρχη ενημέρωση.

Μεταδημοκρατία είναι να επικαλείται η εκτελεστική εξουσία της ανεξαρτησία του τύπου και ο πρώτος νόμος που ψηφίζει να είναι ο έλεγχος άμεσα και προσωπικά από τον Πρωθυπουργό όλων των κρατικών ΜΜΕ ( Ουγγαρία, Ελλάδα).

Μεταδημοκρατία είναι να επικαλείται η εκτελεστική εξουσία την ανεξαρτησία του τύπου και να φυλακίζει τους δημοσιογράφους που γράφουν την αντίθετη άποψη ( βλ. Τουρκία, Ρωσία), να ψηφίζει νόμους για να ζουν οι δημοσιογράφοι με την απειλή τεραστίων προστίμων ή και φυλάκισης, να διορίζει παρά την εκτελεστική εξουσία στρατιές έμμισθων δημοσιογράφων, να ψηφίζει νόμους για να χαρίζει εκατομμύρια ευρώ σε «εκδότες» , να μοιράζει αδιαφανώς και κάτω από το τραπέζι κατά το δοκούν εκατομμύρια σε ΜΜΕ ( βλ. Ελλάδα), για να χορεύουν στο ρυθμό που τους χτυπά.

Μεταδημοκρατία είναι να αποκρύπτουν όλα τα μεγάλα ΜΜΕ τις πραγματικές και πολλές φορές συγκλονιστικές ειδήσεις, όπως την καταγγελία για διάπραξη κακουργημάτων σχετικά με την ίδια τη διενέργεια των εκλογών (βλ. καταγγελίες αντιπροέδρου του ΑΠ Τζανερίκου) και να ανάγουν σε « είδηση» τα δευτερεύοντα.

Μεταδημοκρατία είναι να «παραδίδουν» οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι την ανεξαρτησία τους και να γίνονται πιόνια της εκτελεστικής εξουσίας, για μια θεσούλα και ένα παχυλό οικονομικό αντάλλαγμα, παραβιάζοντας κάθε άρθρο του καθήκοντός τους.

4) Ομνύεις στην ελευθερία των αγορών και στην πράξη δημιουργείς παντού καρτέλ και ολιγοπώλια.

Μεταδημοκρατία είναι η εκτελεστική εξουσία να διακηρύσσει τον πλουραλισμό και να υπάρχει ένα μόνο πρακτορείο διανομής τύπου (βλ. Ελλάδα).

Μεταδημοκρατία είναι η εκτελεστική εξουσία να αναθέτει με απευθείας αναθέσεις δουλειές εκατομμυρίων ευρώ σε ημέτερους (συγγενείς υπουργών, μεγαλοεκδότες και τελικά σε 5 οικογένειες), αποκλείοντας κάθε δυνατότητα πραγματικά ελεύθερης οικονομίας.

Μεταδημοκρατία είναι όταν έχει μειωθεί 40% το εισόδημα των πολιτών, οι τράπεζες (επίσημοι αρχιτοκογλύφοι) να εμφανίζουν αύξηση κερδών δισεκατομμυρίων.

Αυτά και άλλα πολλά είναι η μεταδημοκρατία.Τελικά είναι το πολίτευμα, που -επειδή εντελώς καταχρηστικά περιέχει τη λέξη δημοκρατία, (αφού οι εξουσίες πια δεν πηγάζουν από το λαό και δεν ασκούνται για χάρη του λαού, παρά μόνο στα λόγια), εθίζει τους πολίτες στην αλλοτρίωση των λέξεων και των εννοιών που αυτές περιέχουν, στην απαξίωση τελικά της ίδιας της δημοκρατίας, τους εκπαιδεύει στην απάθεια, στη νοοτροπία «όλοι ίδιοι είναι» και- στρώνει το δρόμο στον επικείμενο ομαλό ερχομό φασιστικών μορφωμάτων, όπως ήδη συμβαίνει ήδη σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

Ροή ειδήσεων

Advertisement