Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Αναδίπλωση: η πρωταγωνίστρια της επόμενης των εκλογών – Της Αμαλίας Γ. Κουσαδιανού – Διδάχου

Published

on

-Ο χρόνος τρέχει και οι εκλογές φτάνουν. Υποθέσεις θα κάνουμε, αφού για την «εγκυμονούσα» κάλπη δεν έχει βρεθεί ακόμα ο τρόπος να επιβεβαιώνεται από πριν φύλο του… κόμματος που θα έρθει πρώτο!
-Ας υποθέσουμε ότι θα είναι κορίτσι και σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις η Νέα Δημοκρατία! Το ερώτημα είναι αν θα βγει… αρτιμελές. Δηλαδή αυτοδύναμο! Αν ναι, θα έχουμε κυβέρνηση. Και είναι ευκταίο, επειδή το εθνικό συμφέρον απαιτεί σταθερότητα, διορατικότητα, ετοιμότητα και όχι πειραματισμούς.
-Αν όχι, τότε θ’ αρχίσουν οι βολιδοσκοπήσεις. Για να ευδοκιμήσουν όμως θα είναι αναγκαία η αναδίπλωση. Του τρίτου! (με τα ως τώρα δεδομένα, του ΠΑΣΟΚ).
-Αναδίπλωση σημαίνει σχετική υποχώρηση, διαλλακτικότητα, προσέγγιση και συμβιβασμό για να προστατευτεί κάτι. Στην προκειμένη περίπτωση η πατρίδα μας!
-Βέβαια όλ’ αυτά θα έχουν έναν κοινό παρανομαστή: τα ανταλλάγματα. Κι εκεί θα παιχτεί το παιγνίδι.
-Πιθανόν οι εναπομείναντες ρομαντικοί να το δουν σαν προδοσία αλλά στην εποχή μας οι ιδεολογίες χλώμιασαν, παρασυρμένες κι αυτές από τον οδοστρωτήρα της κερδοσκοπίας και των υλικών απολαβών…
-Ας μην απελπιζόμαστε! Ακόμα κι αν ο τρίτος δεν θέλει τώρα για πρόεδρο της κυβέρνησης τον Μητσοτάκη, στην απολύτως απαραίτητη συνάντηση μαζί του για μια σοβαρή συζήτηση οφείλει να παραδεχτεί ότι οι -αμφιλεγόμενες- παρακολουθήσεις ελάχιστα απασχόλησαν τον κόσμο, σε σχέση με τ’ άλλα σοβαρότατα προβλήματά του.
-Για να συμβάλλει λοιπόν -όπως τουλάχιστον διατείνεται- στον αγώνα για την πολυεπίπεδη βελτίωση της χώρας, θα του προταθεί η αντιπροεδρία της κυβέρνησης. Ακαταμάχητη η σαγήνη και δύσκολα αποκρούεται! Οπότε θα πει «συμφωνώ». Με πρωθυπουργό Μητσοτάκη! Ο θρίαμβος της αναδίπλωσης!
-Το υποθετικό αυτό σενάριο, θα μπορούσε να πραγματωθεί και -γιατί όχι-, με θετική πορεία διακυβέρνησης, αν -επαναλαμβάνουμε- δεν υπάρχει αυτοδυναμία.

Υ.Γ.: Έχω την αίσθηση ότι η αείμνηστη Φώφη, η πατριώτισσα, θα συμφωνούσε! Και χωρίς «καρέκλα»! Για την Ελλάδα!!

(*) Η Αμαλία Γ. Κουσαδιανού-Διδάχου Πτυχιούχος Φιλοσοφίας-Συγγραφέας

Ροή ειδήσεων

Advertisement