Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Βαρουφάκης από την Πάτρα: “Συμβολική η παρουσία μου στο ψηφοδέλτιο της Αχαΐας”

Published

on

Με τον πλέον ρητό και κατηγορηματικό τρόπο απέκλεισε το ενδεχόμενο συμμετοχής του ΜέΡΑ25- Συμμαχία για τη Ρήξη ακόμη και σε μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος βρέθηκε  στην Πάτρα και μίλησε στο Θέατρο «Λιθογραφείον».

Απαντώντας σε ερώτηση της «Γ» αν θα αποδεχθεί τη σχετική πρόταση- ιδέα που διατύπωσε ο Αλέξης Τσίπρας, τόνισε χαρακτηριστικά: «Προτιμούμε να πεθάνουμε. Είναι ξεκάθαρο; Τί σημαίνει κυβέρνηση ειδικού σκοπού; Πάλι το “βρώμικο” 1989; Κυβέρνηση- αχταρμάς, που δεν έχουν τίποτα το κοινό, για να στήσουν ένα Ειδικό Δικαστήριο;

Ο δικαστικός δρόμος, για το σοσιαλισμό, για εμάς, δεν υπάρχει.

Όσον αφορά τη συνεργασία, δύο χρόνια προσκαλούμε το ΣΥΡΙΖΑ, να κάτσουμε σε ένα τραπέζι, να σφυρηλατήσουμε, να εκπονήσουμε ένα κοινό πρόγραμμα. Δεν το θέλουν, γιατί θέλουν να λειτουργήσουν υπέρ της ολιγαρχίας.

Και θέλουν να υποσχεθούμε εμείς στον κόσμο μας ρήξη, την οποία αυτοί δεν θα κάνουν, αλλά με τις δικές μας ψήφους για την ολιγαρχία».
Επιπλέον, ο Γιάνης Βαρουφάκης ανέφερε ότι «το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, από την Κυριακή το βράδυ, βάζει τα θεμέλια για μια νέα Αριστερά, η οποία θα διεκδικήσει την εξουσία, όχι για εμάς, αλλά για να την αποδώσουμε στον κόσμο που δεν έχει καμία εξουσία σε μια χώρα, η οποία είναι σε μια μαύρη τρύπα χρέους και στα νύχια μιας αρπακτικής ολιγαρχίας».

ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ

Εξάλλου, σχετικά με την απόφαση του να θέσει υποψηφιότητα στην Αχαΐ, επεσήμανε: «Η Πάτρα συμβολίζει την αποβιομηχάνιση μιας λαμπρής πολιτείας που ήταν το κέντρο της βιομηχανικής επανάστασης σ’ αυτόν τον τόπο. Αν δεν ξεκινήσει από εδώ η νέα βιομηχανική πράσινη επανάσταση, αυτός ο τόπος δεν έχει μέλλον. Και αυτός ήταν και ο λόγος της συμβολικής παρουσίας μου στο ψηφοδέλτιο της Αχαϊας».

Ροή ειδήσεων

Advertisement