Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Νέος «πόλεμος» με φόντο ένα ανθρώπινο δράμα-«Μπλόκο» από το Πρωτοδικείο Λασιθίου στους πενήντα επιπλέον συμβασιούχους της Κοινωφελούς

Published

on

Το «μπλόκο» του Πρωτοδικείου Λασιθίου στους πενήντα επιπλέον συμβασιούχους της Κοινωφελούς να επιστρέψουν στο Δήμο Πατρέων ανοίγει νέο «μέτωπο», καθώς εκτός των άλλων συνέπεσε και με τον θάνατο ενός εκ των εργαζομένων που κάποιοι απέδωσαν στη συγκεκριμένη δυσμενή εξέλιξη.

Ενός βιοπαλαιστή που άφησε την τελευταία του πνοή με τραγικό τρόπο, βιώνοντας όλο το προηγούμενο διάστημα έναν μεγάλο «Γολγοθά» καθώς αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Η υπόθεση των πενήντα συμβασιούχων της Κοινωφελούς συζητήθηκε την Τρίτη στο Πρωτοδικείο Λασιθίου και χθες ανακοινώθηκε η αρνητική απόφαση βάσει της οποίας δεν μπορούν να επιστρέψουν στη δουλειά τους, όπως έγινε με τους περίπου 400 συναδέλφους τους.

Το γεγονός προκάλεσε έντονη αγανάκτηση στους κόλπους των συμβασιούχων της Κοινωφελούς, κυρίως, κατά της δημοτικής Αρχής της Πάτρας, η οποία δεν υποστήριξε το αίτημά τους, γι’ αυτό και σήμερα το πρωί έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο.

Ωστόσο, την ίδια ώρα ξεκίνησε ένα μπαράζ δημοσιευμάτων με αιχμές και για τον προχθεσινό θάνατο συμπολίτη, ο οποίος ήταν στην ομάδα της Κοινωφελούς και μάλιστα, εργαζόταν μέχρι πρότινος στο Δήμο Πατρέων, επιστρέφοντας με τους προηγούμενους συμβασιούχους που είχαν δικαιωθεί από το ίδιο δικαστήριο.

Αφορμή στάθηκε η ανάρτηση του κ. Δημήτρη Καραγεωργόπουλου ο οποίος ως πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ» βρέθηκε στο πλευρό των συμβασιούχων στο Πρωτοδικείο Λασιθίου καταγγέλλοντας πως «πόσο κοστίζουν οι ανθρώπινες ζωές κύριε Δήμαρχε Πατρέων; Λιγότερο ή περισσότερο από ένα αεροπορικό εισιτήριο για τη Νεάπολη Λασιθίου; Χθες, 50 άνθρωποι σας χρειάζονταν συμπαραστάτη στα δικαστήρια Λασιθίου και απουσιάζατε.

Κι όχι μόνο αυτό, αλλα δεν ψηφίσατε τη στήριξη τους στην επίμαχη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και μειοψηφήσατε στο ψήφισμα. Κι όχι μόνο αυτό, δώσατε εντολή στη νομική υπηρεσία του Δήμου να κάνει αντιπαράθεση. Θλίβομαι και ντρέπομαι για λογαριασμό όλων των υπευθύνων. Χθες το μεσημέρι, λίγες ώρες μετά τη συζήτηση της υπόθεσης στα δικαστήρια της Νεαπόλεως Λασιθίου 50 προσφευγόντων, ένας εκ των εκατοντάδων ομήρων συμβασιούχων του Δήμου Πατρέων, πατέρας δυο παιδιών με πρόβλημα υγείας, αλλά εργατικός και αξιόμαχος μέχρι την τελευταία ημέρα που απασχολείτο στο Δήμο, έβαλε τέλος στη ζωή του. Κρίμα για τον άνθρωπο και την οικογένεια του. Συλλυπητήρια».
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Ο Δήμος απαντώντας στα συγκεκριμένα δημοσιεύματα, εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας «με αφορμή τα δημοσιεύματα που συνδέουν την αυτοκτονία, πρώην εργαζόμενου της κοινωφελούς του ΟΑΕΔ, με τη Δημοτική Αρχή και τη δικαστική απόρριψη αιτήματος εργαζομένων της κοινωφελούς του ΟΑΕΔ, στο Λασίθι της Κρήτης, έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:
1 ον. Στη συγκεκριμένη εκδίκαση ο εκλιπών δεν ήταν διάδικος σε καμία από τις τρεις υποθέσεις των απασχολούμενων της κοινωφελούς του ΟΑΕΔ, που εκδικάστηκαν την Τρίτη 13-6-2023 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Λασιθίου.
2ον. Ο καταγγέλλων «συνδικαλιστής» της ΓΣΕΕ, γνωστός υπηρέτης του συστήματος και των αφεντικών, που ποτέ δεν αγωνίστηκε για να υπάρχει μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, προέβη σε μια πρωτοφανούς αθλιότητας εκμετάλλευση και προσβολή μνήμης νεκρού, μόνο και μόνο για να χτυπήσει τη Δημοτική Αρχή και το Δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη, με βρώμικα μέσα!».

Ροή ειδήσεων

Advertisement