Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πρωτοδικείο για Δήμους Πατρέων: Με την ανακήρυξη, η οριστική κατανομή των εδρών

Published

on

Στην επίσημη ανακήρυξη των αποτελεσμάτων του β’ γύρου των δημοτικών εκλογών και γνωστοποίηση της κατανομής των εδρών όπως αυτές καθορίζονται από τον εκλογικό νόμο θα προχωρήσει το αμέσως επόμενο διάστημα το Πρωτοδικείο της Πάτρας.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Γ», μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα έχει ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο για τον Δήμο Ερυμάνθου, ο οποίος «κλείδωσε» στον πρώτο γύρο και ακολούθησαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες των αιτήσεων επανακαταμέτρησης και δεν υποβλήθηκαν ενστάσεις.
Από την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να περατωθεί η αντίστοιχη διαδικασία για τον Δήμο Πατρέων, ενώ τελευταίος θα ανακηρυχθεί ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας εφόσον ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η επανακαταμέτρηση των ψήφων όπως έχουν αιτηθεί υποψήφιοι.
Μόλις, οι προβλεπόμενες διαδικασίες όπως ορίζονται από τον Νόμο, ολοκληρωθούν από το Πρωτοδικείο Πατρών θα γίνει επίσημη ανακήρυξη των τελικών αποτελεσμάτων και σύμφωνα με αυτά θα γίνει η οριστική κατανομή των εδρών ανά Δημοτική και Τοπική Κοινότητα για τους Δήμους όπως επίσης και των εδρών των συνδυασμών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ανά Περιφερειακή Ενότητα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement