Connect with us

Μαγειρική

Χταπόδι με κριθαράκι γιουβέτσι                       

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 χταπόδι 2 κιλών περίπου

150 ml ε.π. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

500 γρ. κριθαράκι

3 ντομάτες αποφλοιωμένες,

ξεσποριασμένες, ψιλοκομμένες

1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά

ανθό αλατιού, μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα με βαρύ μεταλλικό πάτο βάζετε το χταπόδι και νερό, κλείνετε με το καπάκι και, μόλις πάρει βράση, βράζετε για 25′. Μόλις κρυώσει, το κόβετε σε κομμάτια των 2 εκ.. Κρατάτε το νερό όπου έβρασε. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα που μπαίνει και στον φούρνο σοτάρετε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και προσθέτετε το κριθαράκι και το χταπόδι. Ανακατεύετε και προσθέτετε τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε την πάπρικα. Ρίχνετε νερό από αυτό όπου έβρασε το χταπόδι, τρεις φορές περισσότερο σε όγκο από το κριθαράκι, δηλαδή 1,5 λίτρο. Αφήνετε να πάρει μία βράση, καλύπτετε με βρεγμένη λαδόκολλα και το καπάκι και μετά τοποθετείτε την κατσαρόλα στον φούρνο για 25′. Σερβίρετε σε ζεστά πιάτα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement