Connect with us

Μαγειρική

Χοιρινό με χόρτα αβγολέμονο  

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1½ κιλό χοιρινή σπάλα χωρίς το κόκαλο, σε μικρούς κύβους

1 κρεμμύδι μεγάλο, σε ροδέλες

4 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε ροδέλες

1½ κιλό μίγμα χορταρικών (σέσκουλα, λάπαθα, μάραθο, σπανάκι, ραδίκια)

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

2 αβγά

χυμό από 1 λεμόνι

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Καθαρίζετε, πλένετε, στεγνώνετε και χοντροκόβετε τα χορταρικά. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το κρέας. Μόλις ροδίσει από όλες τις πλευρές το βγάζετε από την κατσαρόλα και το κρατάτε στην άκρη. Στην ίδια κατσαρόλα βάζετε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια χωρίς το φύλλωμα. Τα αφήνετε να μαλακώσουν για 4 λεπτά. Τα αποσύρετε και τα κρατάτε στην άκρη. Βάζετε στην κατσαρόλα πάλι το κρέας, το αλατοπιπερώνετε και το σκεπάζετε με κρύο νερό. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε το κρέας για 1½ ώρα σε σιγανή φωτιά. Μετά τη 1½ ώρα προσθέτετε στο φαγητό τα χορταρικά και το φύλλωμα από τα κρεμμυδάκια χοντροκομμένα. Συνεχίζετε το μαγείρεμα για μισή ώρα ακόμη. Ελέγχετε το αλατοπίπερο και προσθέτετε επιπλέον αν χρειαστεί. Αν το νερό δεν είναι αρκετό, προσθέστε λίγο ζεστό νερό. Αποσύρετε από τη φωτιά. Χωρίζετε τα ασπράδια από τους κόκκους. Χτυπάτε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν αφρός. Σε άλλο σκεύος χτυπάτε τους κρόκους και το χυμό λεμονιού. Ενώνετε τα 2 μίγματα. Παίρνετε μια μεγάλη κουτάλα από το ζωμό της κατσαρόλας και τη ρίχνετε στο μίγμα του αβγού. Θα προσθέσετε το ζεστό ζωμό σε συνεχή και αργή ροή ενώ χτυπάτε το μίγμα με πιρούνι για να ενώσετε το ζωμό. Ρίχνετε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και την κουνάτε να πάει η σάλτσα παντού.

Ροή ειδήσεων

Advertisement